Så längesen

ja nu är de jätte längesen jag skrev, de har varit mycket med jul och allt de som är, nu har de visserligen lugnat sej och snart börjar allvaret igen, jag börjar jobba på nyårsafton.....och då startar jag stenhårt, de blir 5 nätter i rad.

Men....jag kommer att göra ett uppehåll från bloggen ett tag, vet inte hur länge de blir, kanske bara nån dag eller kanske längre, jag får känna när jag känner mej redo igen.

Gott Nytt År på er alla
Kram

JANNEZ!!!!!!....JAAAA!!!!

Jannez har gått vidare till finalen i Dansbandskampen!!
Dom har blivit framröstade av svenska folket, och äntligen, äntligen är ordningen återställd för ett tag, och nu jäklar ska här röstas igen, tills pengarna tar slut, precis som sist...*S*
NU ska vi visa resten av svenska folket var skåpet ska stå.....i Jämtland såklart!!



                 

Konstig....

Idag har jag varit och friserat mej, både klippt och färgat och slingat...lika bra att ta allt på en gång....så kommer man hem och efter en stund kommer sonen hem från skolan och han säger:
-Mamma, du ser konstig ut när håret är borta.
Japp, då vet man de!!

Ledig och luciatåg.

Jaha, nu har man blivit anklagad för att vara störd också.....bara för att jag satt och bloggade 04.40 om hur man äter clementiner, bullar och ballerinakex. :-) De är ju ett mycket intressant ämne....eller kanske inte...*S*

Nu mina vänner, har jag nått roligt att berätta......jag är ledig tills på nyårsafton nu....de är inte dåligt va??....undrar om jag ska hinna göra julfint och dona med de som ska göras innan jul??...jag borde ju ha en liten chans iallafall...:-)
Och imorgon ska jag klippa mej och färga håret.....ska bli underbart skönt att göra nått nytt.

Ikväll har vi varit på luciafirande på barnas skola, de var jätte mysigt och stämningsfullt, och lilla mamma fick en tår i ögat för de är ju såååå fint och dom är ju såååå duktiga alla små tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksfigurer....och såklart den jätte fina lucian!
Men gissa vems kamera som la av precis när barnen började tåga in i kyrkan.....nej ni vinner inget för de tror jag ni begriper allihop, men är de inte som förgjort!....men jag hoppas kunna flirta lite med grannen så jag kanske kan få ett kort att sätta in på bloggen.....eller va säger du Jannike?? :-)
Men än så länge får ni tro mej på mitt ord att de var jätte fint. :-)

Nej, nu måste jag ta reda på disken som blev stående efter middan, de blev liksom lite stressigt eftersom de var luciafirande på gång.

Kram på er!

Hur gör ni??

Sitter på jobbet och har lite paus, inte alls fel, och ska äta mej en clementin, eller satsumas, eller vad de är??...En liten apelsin, utan kärnor...*S*

Nåja, iallafall när jag sitter här som bäst och skalar den så kommer jag på vilka lustigheter jag har för mej, och nu undrar jag om ni är likadana, som nu de här med att skala en sån här orange sak.
Jag börjar med att göra ett hål med nageln mitt under....inte på sidan och inte på ovansidan, utan alltid på undersidan, sen skalar jag runt runt, så när jag är färdig är skalet som en spiral.....nån fler som gör så??

Och hur äter ni Ballerinakex?
Jag liksom skalar av "locket" med tänderna, från kanten liksom....förstår ni?.....sen när "locket" är borta äter jag runt själva chokladknoppen, både kex och choklad, så till sist äter jag upp mittenplutten, jag har sparat de godaste till sist alltså, för där är de mest choklad. :-) Kom precis på en sak, jag är 40 år!!!!.....snart 41, men de ska vi inte låtsas om....*S*....men får man äta Ballerinakex så där då???...*S*

De värsta är att om jag är själv och äter kanelbullar så äter jag dom runt runt också, men inte när jag är borta hos nån och fikar, eller om jag har besök, då kan jag faktiskt uppföra mej...*S*

Jag och min mamma har en annan lustig sak för oss, ja lustig för omgivningen iallafall, mindre lustig för oss om de händer när vi har en massa folk omkring oss......varken mamma eller jag kan dricka normalt, vi häller inte i oss de drickbara som de flesta gör, nej vi suger i oss de, och de kan bli konstiga och höga ljud om de kommer med lite luft samtidigt som vätskan.....de är ett högt och ljudligt "slurp".....kan bli pinsamt...

Kommer inte på några fler små egenheter som jag har just nu, men jag ber att få återkomma om jag kommer på nått.
Nu ska jag jobba vidare.
Kram på er!

Bra försök.....not!!

Försökte ta ett foto på akvariets, i mitt tycke, vackraste fisk, den största av Skalarerna, den är nog ca 8-9cm från fenspets till fenspets, men de är inte lätt att fånga en sån på bild, dom är snabba, och sen så vänder den rackarnn så sällan sidan till, och fotar man dom framifrån så blir de ju ingenting, de är ju bara ett streck då...*S*

Här är den iallafall....vill tro att de är en han, men de är inte lätt att veta har jag förstått.

                           

Nu har bebisarna kommit!!

Ja de blev yngel redan på första försöket, jag upptäckte dom idag, trodde först de var alger som hängde på bakgrunden men när jag tagit av mej glasögonen så såg jag ju att de var ett gäng små små fiskar....å små är dom, ungefär 0,5cm och många, har inte lyckats räkna dom, men tippar på 40-50st, så jag hoppas att några ska överleva iallafall.

Så numera är akvariet uppdelat så här.....den sidan där ynglen finns, finns också mamma-fisk och pappa-fisk, dom äger tydligen halva akvariet from. nu, i den andra halvan finns ca 30 Kardinaltetror, 5 Skalarer (dom är inte små), 5 Siamesiska algätare, en mal och en Palettciklid som dom ännu inte skrämt livet ur, den andra fick jag flytta till de lilla akvariet för rehabilitering, den stackarn var nästan likstel när jag fick upp henne. Och antagligen får den andra flytta i morgon så han/hon också får lugn och ro.....snart har jag flyttat alla fiskar från de stora till de lilla för att rädda dom från dessa ilskna föräldrar.
Sorten som fått yngel är Palettciklider, och dom är inte att leka med när dom har yngel, har jag märkt....

Har försökt fota dom, och jag fick till en bild där dom syns lite, sen förstorade jag den så dom syns lite bättre....

Kolla mina bebisar....den vakande ömma modern syns också... :-)

                          


                    

Kram från en stolt momma :-)

De är verkligen vackert....

Idag var jag ner en sväng på stan för att inhandla de sista julklapparna, så nu borde jag vara klar, men säker är jag inte....jag har iallafall, trots mycket sträng budget, lyckats hitta nått som jag tror alla blir nöjda över.

När jag kom hem fiskade jag upp kameran ur ryggsäcken och fotade lite, ja för de är ju så himla vackert ute, och här kommer resultatet.....jag måste komma ihåg att ta bort datumet nästa gång, bilderna blir nog ännu finare då. :-)

Dom här bilderna är tagna precis bakom mitt hus, man kan inte tro att de är nästan mitt i ett hyreshusområde.


                


                             


                             


                             


                             


Midvinternattens köld är hård....

I natt var jag bara tvungen att åka hem och hämta kameran och ta lite foton för de var så otroligt vackert ute, de var -15 grader, och dom träd som inte var fulla med snö, var fulla med frost för de var så rått ute. Bilderna blev inte de allra bästa, svårt att fota på natten när de är mörkt, men jag hoppas ni ser lite och förstår vad jag menar.

                             


                


                             


                             


                             


                             


                             

Jobbiga nätter....

Ibland är de bara så jobbigt att jobba natt, inte för själva jobbet, utan att jag är ensam med alla mina funderingar. Och de blir många funderingar om allt möjligt under nattens alla timmar, när jag sitter i bilen och kör runt.
Och så kommer man på nått som man skulle behöva ventilera med någon, men man vill inte gärna ringa och väcka folk mitt i natten, så då blir grubblerierna än värre. Och i natt är en sån natt.....
Men de går väl över...
Kram

Award

Jag hade ju fått en award förut, har ju glömt att lägga ut den på sidan....men här kommer den, bättre sent än aldrig. :-)

                                            

Jag har fått den av "Den elaka styvmamman"......*S*...
Nädå, jag har visserligen fått den av mina barns styvmor, eller plastmamma, eller extra mamma, eller vad de kallas, men hon är verkligen inte elak, tvärtom. Hon var och levererade en bokhylla till mej i veckan sedan dom varit på IKEA, jag var tvungen att införskaffa mej en till för böckerna flödar över i den gamla jag har., så hon är så snäll så :-)

Och nu är de väl meningen att jag ska ge den här utmärkelsen vidare, och de gör jag nu, men bara här, jag skriver inte hos er som får den, så nu gäller de att ni har läst min blogg :-)

Susanne......saknar dej!
Jannike.....så härlig och klok!
Nannis......är med dej varje dag :-)
Emma......min extra "unge"
Nickan......känner dej inte, men följer ditt liv. :-)
Lillan......se ovan :-)
Marika......mina barns halvbrors sambo.
och så Rebecca såklart......."den elaka styvmamman"...;-)

Kram på er

Utsikt från ett sovrumsfönster...

Tog de här fotot mitt på dan idag......de har kommit lite snö i Torvalla också. :-)

                        

Värmeljus...

Ja nu är de tid för värmeljus, eller de har väl varit de ett tag redan, och här hemma har de eldats som aldrig förr, har blivit lite peppad att mysa lite extra eftersom Emils klass är med i en tävling där dom ska samla in så många tömda värmeljuskoppar som möjligt, och jag har engagerat vänner och arbetskamrater också. :-)
Så sist Emil hade med sej kopparna på skolan hade han en nätt liten påse med över 500 st.

De är ju en bra grej dom gör, för kopparna ska ju återvinnas och inte slängas i vanliga sopor, som dom säkert i många fall görs, och nu återvinner jag mina i Emils klass :-)

                                       

Jag ska bli farmor...och mormor??

Idag har jag minsann stått i snöyra och köat för att komma in på loppis i Torvalla. Vet ni, jag trodde inte de var möjligt, fast jag stod inte så länge som en del andra, jag stod nog bara 4 minuter, men dom före mej i kön var en hel del snöigare när jag kom dit så jag antar att dom stått längre :-)

Så bidde de några fynd då?
Jajamän, de blev 2 jullöpare, lite ljusmanschetter, en gardinstång, en adventsljusstake och sen var de nog inget mera, men jag retade mej på att jag tydligen missade 2 jätte fina adventsljusstakar som 2 andra damer lyckades få tag på före mej, alltså 2 av dom snöiga damerna...*S*...
Min momma hade en sån ljusstake när jag var liten och en sån vill jag ha.....den är inte som en pyramid som dom är nuförtiden, den är brun och snidad och de ser ut som löv.....fattar ni??...*S*....nåja, jag kanske hinner först i kön nån gång. :-)

Och ikväll drar allvaret igång igen, jobbet alltså, 2 nätter nu sen ledig helg, och sen långvecka.....och sen, mina damer och herrar och ni andra, sen är jag ledig till Nyårsafton!!....känn på den ni!! :-)
Jag har ju bytt schemarad och stökat på med min arbetskamrat och de ville sej inte bättre än att jag är ledig halva december, så tokigt de kan bli :-)
Ska vara fasen om jag inte hinner fixa allt till julen...*S*

Mer då?
Jo vädret.....de är inte att leka med nu, snön bara vräker ner....eller vräker och vräker....den ger sej iallafall inte, och jag ska inte klaga, jag som vill ha vit vinter, men.....jo jag sa men....de kan ju kanske lugna sej lite grann emellanåt, som typ i natt när jag ska jobba, de skulle vara förträffligt.....men jag har lärt mej att vädret bestämmer själv, så de är bara att gilla läget.

Jo just ja, jag ska bli farmor, och mormor också antar jag....de kan nämligen vara små yngel på väg....2 av Palettcikliderna har betett sej underligt, och varit så röda och fina, ett tecken på att dom är leksugna, och nu har dom byggt igen "dörren" till en av kokosnötterna och en av dom står och vaktar hela tiden, så nu ska vi se om dom är duktiga förstagångs-föräldrar och låter bli att äta upp barna, för då kan de bli livat i akvariet snart.

Nej mina vänner, nu ska jag börja fundera på om jag ska GÅ till jobbet eller ta bilen, och vad jag ska ha med mej...stora och svåra beslut...
Kramen på er!