Snart nytt år

Ja så är de, snart är det ett nytt år, då får vi skriva 2007....och jag får snart skriva 39 år......
helt otroligt va tiden går fort.

När jag var liten så var jag så less på alla tanter som sa....Oj va stor hon har blivit.......ja de är på barna man ser att man blir gammal.....tiden går så fort....
Vadå tiden går så fort?
Vet ni hur lång tid de var från sista dan på skolan innan jullovet fram tills de vart julafton??
Vet ni hur länge de var från "Jullovsmorgon" på TVn tills Kalle Anka började?
Och vet ni hur länge de tog för momma att diska efter julmiddan?....för när de var klart fick man ÄNTLIGEN öppna julklapparna....

Och nu säger det bara...............så har ett helt år gått......och jag ser ju på barna att dom blir större, och allt går så fort och då fattar jag att jag blir äldre också.....ja jisses, man är i "tantåldern" nu... :-)

Men jag gillar min ålder, när nån frågar vilken ålder som är bäst kan jag ärligt svara....Den jag är i nu!
För så känner jag, jag trivs i min ålder, jag trivs med mej själv.....nä fasen, jag inte bara trivs med mej själv, jag älskar mej själv......jag är trygg med mej själv.....visst har jag rejäla depparperioder, men vem har inte de, och jag tar mej ur dom....ibland på några timmar, ibalnd kan de ta nån dag, men jag kommer ur dom...

Jag älskar livet, och de är alldeles för kort att slösas bort, så e de bara....

Så nu önskar jag er alla
Ett riktigt Gott NYtt År!!
Å ta vara på de året....ta vara på varje dag.....
öppna famnen för nya vänner.....chansa.....
och LEV!!

Blivit med lägenhet

Ja så är de, nu har jag blivit med lägenhet!!!
Jag var iväg igår till nått som heter Boendegruppen på kommunen, eftersom jag inte får hyra en lägenhet själv pga mina skulder så har Vuxenenheten (socialen) gjort en utredning som visar att jag behöver en lägenhet till mej och mina barn, sen är de Boendegruppen som tar beslutet, och nu är de gjort och kontraktet är skrivet, och jag är så lycklig, för nu har ännu en börda lyfts från mina axlar.
Jag har ett fast jobb och jag har nånstans att bo :-)

Vad det innebär det här med boendegruppen?
Jo, det är dom som hyr lägenheten av bostadsbolaget, och jag betalar hyran till Socialförvaltningen, då klarar sej ju bostadbolaget från att inte få in någon hyra.
Och så innebär de lite annorlunda regler för mej jämfört med "vanliga" hyresgäster, mej kan dom kasta ut på en gång om jag inte sköter mej (som om det skulle hända) och så kommer dom att göra hembesök och se så att allt funkar bra, och det kan jag säga att jag har inte minsta lilla problem med. Ni kan inte ana vad glad jag är att ha en lägenhet, men dom 2 damerna jag träffade igår förstår nog min glädje, för dom såg mej gråta glädjetårar igår när allt var klart, och varsin bamsekram fick dom också.

Så nu är de bara att invänta att "sambons" lägenhet blir tapetserad och klar så han kan flytta in, och de hade dom lovat skulle bli gjort första veckan i januari, så jag hoppas på de.....klarar inte av det här boendet längre.

Sedan är det jag och mina barn, i VÅRAN lägenhet, jag har många idéer om vad som ska göras, men allt kommer att få ta sin tid, jag har inte pengar till att skaffa alla saker som fattas på en gång, men det löser sej, det är jag säker på :-)

Kramar

Julen

Jaha, så har då julen varit, med allt vad de innebär, fast i mitt fall innebar de inte speciellt mycket "normala" saker, jag hade tagit på mej och jobbat extra före jul och också julafton och de gick så bra så, de är ganska skönt att jobba julafton, alla är glada, både de gamla och vi som jobbar, man är liksom lite extra upprymd.
Efter jobbet på julafton så åkte jag till mina barns andra hem, dvs hem till deras pappa och hans nya sambo och fick mej lite julmat, och så fick jag ju vara med när barna öppnade julklapparna.

På juldan så åkte jag och barna och hälsade på min mamma och hennes karl, så vart de lite julafton igen, med julklappar och julmat, de var jätte mysigt. Jag fick också julklappar, från min mamma och från min momma, pengar, så då kunde jag köpa stövlarna jag varit och dreglat över på stan dan före julafton, de var dyra men jag ville unna mej nått, och mina fötter ska väl inte växa nått mera nu hoppas jag, så jag lär ju kunna ha dom länge :-)

Har varit på 3 danser under ledigheten, 3 kvällar i rad, och alla 3 var jätte lyckade, och jag fick dansa mest hela kvällarna...precis som de ska vara :-)
De har varit jätte skönt att vara på dans, och inte behöva vara  hemma, de tär jätte mycket på mitt psyke nu, jag vill bara att de här ska vara över, att han ska flytta....jag orkar snart inte mera.....
Ena dan är han sur och tvär, och vi blir osams för minsta lilla, sen nästa dag kan han vara så dämpad och se så ledsen ut och undra om de är bara han som mår dåligt, bara han som är ledsen över allt de här.
Men jag är ledsen, ledsen att de ska behöva bli så här, att vi inte ska kunna prata med varann utan att bli osams....jag mår dåligt precis som han säger att han gör, de här är ingen enkel sak, men jag har bestämt mej.....de här är de enda rätta för alla parter.....nu kan han göra precis som han vill, han har bara sej själv och hunden att ta hänsyn till.....och jag kan försöka hitta mej själv och bli människa igen....
leva med mina barn och försöka bli en lycklig familj igen....
...om ändå dom här veckorna kunde gå lite fortare....

Kramen

Samvetet

Ja, samvetet ja, ikväll gör det sej påmint.

Mina barn har varit hos mej sedan i måndags och idag åkte dom till sin pappa igen, de blev bara 2 nätter hos mej, jag ska jobba extra några dar nu, och då är de på dagtid och jag vill inte tvinga upp dom så tidigt som jag skulle behöva göra om dom är hos mej.

Men nu har jag dåligt samvete för att jag inte har dom här, och känner mej som världens sämsta mamma, fast ja, jag vet att jag inte är de, utan jag är den bästa mamma mina barn kan ha, men ändå....
Detta jäkla dåliga samvete för allt och alla.....ska man behöva dras med de hela livet???

Och så har jag pratat med barnas pappa om att dom ska få vara hos han mesta tiden tills "sambon" flyttat ut, jag känner att jag inte orkar ha dom här, och de får mej också att känna dåligt samvete, men när jag tassar på tå och är spänd för jag vet inte hur jag ska göra för att vi inte ska bli osams, och ännu jobbigare är de när barna är här för jag tycker inte att dom ska behöva vara mitt i det här. Så jag har valt att göra så här, både för min skull och deras, men jag ska ta igen de när allt de här är över, ett nyårslöfte :-)

Nu är en av mina favorit låtar på radion, måste poppa högt nu.....Scissor Sister med " Don't feel like dancing", den gör mej glad, ska se om de funkar nu med :-)

En blöt kram blir de ikväll (tårar)

tråkigt och roligt :-)

Ja nu var de några dagar sen jag skrev igen, har inte riktigt kommit in i de här ordentligt, för jag känner inte av nån abstinens än när jag missat några dagar, men de kanske kommer.
Men vart lite sugen när en av mina mycket goda vänner (jo jag har några) satt på MSN och läste min blogg och hade webkameran på och jag ser hur han skrattar, åt min blogg???...skriver jag så bra att folk reagerar iallafall?...måste ju fortsätta då :-)

Ja vad har hänt sedan sist då, ja ska jag ta de roliga eller de tråkiga först?
Äh, vi kör de tråkiga så är de gjort.....Jag håller på att gå åt av att leva som vi gör nu, jag bara går och väntar på att han ska flytta ut, vi behöver bara se varann så blir vi osams, vi fräser åt varann, vi surar och de finns inte en enda lite pytte gnutta med positiv energi när vi är i samma rum....de är så illa att jag vill inte ha mina barn här, vill inte att dom ska behöva vara här när stämningen är så här, tack och lov så har dom ju en toppen pappa som förstår och tar dom mest hela tiden nu, jag ska ta igen allt sedan efter nyår....

Nyår brukar kunna vara en brytpunkt i livet, man lovar saker, och försöker bättra sitt liv, men för mej är de verkligen en stor brytpunkt den här gången, allt kommer att bli bättre efter nyår, då blir de jag och mina barn, och vi kommer att få de bra!!! Mitt nyårslöfte kommer att vara just de, att börja om mitt liv, att starta en ny del av de, en bättre del, en del där jag ska sätta mej själv i centrum.
Nu kanske nån reagerar på att jag skriver att jag ska sätta MEJ i centrum, men så är de, för mår inte jag bra, så märker mina barn de och då mår inte dom heller bra, en klok kille, nåja, sa till mej en gång att barn blir lyckliga om dom har lyckliga föräldrar, å de håler jag med om, så nu ska jag bli lycklig.....och jag hoppas kunna sprida den lyckan till andra, inte bara mina barn......mina vänner ska nog få en liten dos dom också.....en lagom så dom inte spricker ;-)

Jaha, till de roliga då....hmm???...har de varit nått roligt de sista dagarna då?????

JO...klart de har!!!!!...de har ju varit dans!!!!

I lördags var de en av årets höjdpunkter vad de gäller danser här i stan, och vem jobbade???....ja de var säkert många....men nu pratar jag om mej...jomen visst, hade jobbar helg, men till mina arbetskamraters förskräckelse så tog jag ledigt, och missade lön för en lördag natt för att gå iväg och betala 140 kr för att svettas och kramas med en massa okända, men också en del kända, karlar.....fattar inte varför dom inte förstår...de står ju här svart på vitt!!!!...:-)
Ja iallafall så var de som vanligt så himla kul!!!
och energin den flödade, och jag log och skrattade mej genom dom timmarna....synd att dom är så få...

På den här dansen kommer många som inte är ute så ofta och dansar, och på en del märks de verkligen, och dom borde kanske ha stannat hemma, som en man jag dansade med som jag hade fullt upp med att hålla kvar på dansgolvet, ja han försökte utöka dansytan in mot serveringen och in bland folket runt golvet......vet inte om han trodde vi var ensamma.....han var "lätt" radiostyrd kan jag säga....

Men dessa radiostyrda gentlemen är inte så jätte många, tack ch lov, blir så lätt kaos på dansgolvet med för många av den sorten...
men sedan dyker "gamla" danskavaljerer upp som man inte dansat med sen den här tiden förra året, så då ska man försöka uppdatera sej om deras liv på några minuter, barn, fru, hus, jobb.....tänk vad man kan hinna med på kort tid bara man vill.

En rolig prick som jag brukar dansa med har ett så "charmigt" sätt att bjuda upp, har flera gånger hoppat högt när han gör sin entré, han dunkar nämligen damen han vill dansa med i ryggen, så en "Heimlich manöver" verkar som rena barnleken i jämförelse.....och likadant envisas han med att göra efter dansen som tack....hade jag haft ett tuggummi i munnen så hade jag antagligen ändrat frisyr åt nån dam framför mej....inga gosiga kramar där inte.....

Men gosiga kramar fick jag ändå, mina 2 godingar var ju där, mina absoluta favoritdansare.....fan ska fria till dom, båda två...vadå bigami inte tillåtet???... ;-)
Apropå min åldersnoja i föregående blogg, den ena av dom är nog nånstans i 48-50 års åldern, och den andre är ju min lille plutt......påminn mej om att jag ALDRIG ska ge han adressen till den här bloggen...tror inte han skulle uppskatta de smeknamnet, men ni ska bara veta så sööööt han är... ;-)...och de uppskattas inte heller...*S*

Träffade en fd pojkvän också, han ska visst också separera nu, för 3:e gånge!!!...en del kan dom....men NU var de för alltid sa han.....jo, jo, har sett de förr..*S*
Iallafall så var de väldigt roligt att träffa han, han var lika go som vanligt, en riktig nallebjörn, som gillar att kramas, å de vet ju alla som jag känner att de tycker jag om.....kramar mår man bra av :-)
Så då passade man ju på......på dansgolvet och även lite efteråt....måste ju säga hej då ;-)
men, bara kramas....å de är tillåtet på dans, så de så!!!....förstår ni varför jag älskar att dansa!!! :-)

Stor kram till er.


Julklappar + mamma +åldersnoja

Ja idag har jag varit med min mamma på stan och handlat julklappar till mina barn, från henne och barnas gammelmomma, de var riktigt trevligt, ja ni förstår, jag och min mamma har inte den bästa kontakten, det har snarare varit tvärtom. Min mamma fick mej när hon var 18 år, så mina första månader bodde jag med min mamma och pappa, sedan lämnade min mamma pappa, jag vet inte varför, ingen har berättat och jag har inte frågat, så då flyttade jag och mamma hem till min momma och morfar. När jag var 1,5 år tog min pappa sitt liv, de vet jag inte heller varför, ingen har velat berätta och jag har varit dum antagligen som inte frågat, förresten så talade ingen om för mej att han tagit sitt liv heller, de råkade jag läsa i en urklippsbok när jag var ca 8-10 år.
Iallafall så flyttade min mamma tillbaka till stan men jag stannade kvar hos min momma och morfar, jag var nog ungefär 2 år då, så de är min momma som varit som min mamma, om ni förstår vad jag menar, och relationen med min mamma är som sagt inte den bästa, hon har väl försökt vara min mamma när jag var i tonåren, men inte på ett bra sätt, och fortfarande förstår hon inte att jag är snart 40 år!!!!

Jisses!!!!!....40 år????
nåja, jag sa snart, de är faktiskt lite drygt 1 år kvar......
Vet ni, min mamma var stenålders när hon var 34 år, de kommer jag ihåg....men jag kommer knappt ihåg hur de var när jag själv var 34 år, de sa bara svisch tror jag.....
Min bästa vän hade en depparperiod i våras för hon skulle fylla 30 år!!!!!!!!!
30 år???...ska de va nått????
Livet börjar ju inte förän vid 40 säger en del, får väl se vad som händer då :-)

Nåja, var var jag??....jo just ja.....julklappashandling....
Jo de var som sagt riktigt trevligt att vara ute på stan med mamma, och vi hittade fler fina julklappar till barna, så just nu känns de riktigt bra att de snart är jul.

När mamma så åkte hem igen hade jag en liten fika"dejt", en kille jag dansat med lite grann, en av dom som dansar så himla bra, tyvärr vet han de själv också.....kaxig rackare.....*S*....men faktiskt riktigt trevlig att umgås med också.....men när vi satt där och fikade kom 2 bekanta till mej förbi och stannade och pratade, och jag insåg att JAG har åldersnoja, inte för att jag är så gammal som jag är, utan jag nästan skämdes när jag satt där och FIKADE med han som är 7 år yngre än mej......men e de inte sjukt så säg??!!
Jag har inte planerat att gifta mej med han, eller ens förlova mej med han.....han är en vän, trevlig och snäll, så varför i hela friden ska jag känna så, de är ju skitlöjligt!!!.....de ända jag planerat med han är att fortsätta dansa med han, fast tom det gör mej lite stressad ibland......"Vad ska folk tänka?"...."Varför tittar dom på oss när vi dansar?"....
Men nu är de så att han dansar så himla gosigt så jag skiter i om folk glor och undrar, jag tänker fortsätta "kramas" med han, så de så!!......(om jag bara kunde intala mej själv de också..*S*)

Jaha ja, idag fick jag med mycket spännande i samma blogg :-)
Kramar om......


Andra advent

Jaha, så var den här, Andra advent, och julkänslan har iNTE infunnit sej än heller, tittar ut genom fönstret och det är grått och trist, de kom lite snö för nån dag sedan, men de har tinat bort, visst, de är lite vitt ute på gräsmattorna, men va fasen de är mitten på december, de ska inte se ut så här då!!
Och min ekonomi tillåter inte så mycket julförberedande heller, har inte många kronor att leva på fram till jul, visserligen så kommer lönen den 22 december, men de är då de, och den lönen ska räcka till så mycket, måste ju betala hyran själv här då, bostadsbidraget kommer ju inte förrän månaden efter, sen ska jag betala skatt och försäkring på bilen. Ja de blir en spännande jul.....lika så gott att jag jobbar....

Har tagit på mej lite extra jobb den här månaden, men de får jag ju ingen glädje av förrän i januari, kanske ska köpa julklapparna då??...:)
Nåja, allt brukar lösa sej, konstigt nog....och de är jag ett levande bevis på... :)

I natt ska jag jobba extra för en som blivit sjuk, tycker de är ganska skönt att åka iväg och jobba, är mycket ensam på natten, och som jag skrivit förut kan de ibland vara jobbigt, men oftast så är de ganska skönt, jag sköter mej själv, inga arbetskamrater att ta hänsyn till, bara mina vårdtagare, och vill jag sitta en liten stund extra hos nån av dom så kan jag göra de utan att nån annan stressar och vill iväg...
Nu ska ni inte tro att jag har problem att umgås med folk, vare sej de är arbetskamrater eller andra, men på natten tycker jag de är skönt att vara ensam, trivs med de, annars hade jag inte sökt de här jobbet.

Var på dans i fredags, de var ganska kul, saknade många av mina danskavaljerer, men nog fick jag dansa ändå, är så fashinerad att man innan en dans kan känna sej låg och energilös, men sen när man dansar så får man hur mycket som helst, och enligt en kille jag dansade med så har man helt plötsligt energi att ge också. Både han och jag kände likadant innan dansen, och då tycker man att de finns inget att ge varann, men där på dansgolvet så bara vimlar de av energi från alla håll. Jag blir glad när jag tittar på andra som dansar, jag blir naturligtvis jätte glad av att dansa själv, och att bli uppbjuden är bara så BÄST!!!
Sen att få dansa med nån som. precis som jag, tycker om att kramas ordentligt, är underbart!
har några speciella "kram-favoriter", och dom vet vilka dom är för de har jag berättat för dom, jag är inte feg inte :)

Kramas

Arg.....hungrig

Jag undrar om det här är samma sak som att man inte ska handla mat när man är hungrig, nu pratar jag om att skriva blogg när man är arg.
Ja jag är arg, eller arg??...less, ledsen, irriterad, jo....jag är arg också!
Min sambo, som snart inte är de längre, ska åka iväg till sina föräldrar idag, och med sej tar han sin tvätt!!!
Ja men hallå, varför då frågade jag, går de inte att tvätta hemma?
Då svarade han spydigt att han inte kan begära att jag tvättar hans tvätt....
Nähä???......när jag tvättar MIN tvätt så tar jag ju också hans tvätt på en gång, jag tar de som ligger i tvättkorgen, kan väl inte dutta på och tvätta bara några få plagg.
Nu kanske ni tycker att jag överreagerar, låt karln tvätta sin tvätt själv då....
Jo visst, varför inte, men de var hans attityd jag blev "upprörd" på, han är så grinig, och sur, och svarar ju knappt på tilltal numer, och ändå var de han som helst ville de här, faktiskt redan i våras, men då ville jag prova igen. Men nu när inte jag gråter och är ledsen över VÅRT beslut, då är han grinig och tvär.
Skulle kunna vräka ur mej mycket, mycket mera och vet ni, de kanske kommer nån dag, men nu ska jag lämna ilskan här på bloggen och göra lite nytta här hemma, de hem som snart är bara MITT!!!!!

Kramen till er


Jul

Ja de här med julen ja, man borde väl se fram emot den och hålla på att pynta om alla andra, men i år har jag ingen "jul-lust". jag vet inte riktigt varför, men just nu känns det som om jag lika gärna kunde jobba hela julen, och att barna kan få vara hos sin pappa. Ja visst låter de knäppt, för man ska väl inget hellre vilja än att fira jul med sina barn? Och visst kommer jag att fira jul med mina barn, men kanske inte på julafton.
Jag tror att de har att göra med separationen och att "sambon" bor kvar över jul och jag inte känner för att fira jul med han, jag tror de skulle bli en mycket spänd och jobbig julafton isåfall.

Vet ni vad jag gjorde precis just nu?...nä, de kan ni ju inte veta, jag ringde min chef och pratade in på telefonsvararen att om de skulle behövas personal under julen så får hon gärna höra av sej för jag kan tänka mej att jobba.
Jobbar hellre hemma hos "mina" gamla  som uppskattar de jag gör, än att sitta här som på nålar och vara rädd att säga fel saker  så de blir bråk.
Så så får de bli med de!!

Kramen

Buggtävling + kändisfest :)

Jo vet ni, jag var med och tävlade, jag var så tuff....men va hade jag för de, vi gick inte ens vidare till omgång 2.
Om jag är bitter?
Närå, de är jag inte, för min del är de en seger att överhuvudtaget anmäla mej och sedan kliva upp på golvet inför alla dessa ögon, kan säga att de kändes som om man stod på scenen i Globen med tusentals i publiken, så nervöst var de, men jag gjorde det och jag är så stolt över mej själv :)
Och nästa år kanske jag anmäler mej direkt utan att folk måste tjata och peppa mej, för de var ju så kul.

På kvällen samma dag hade buggklubben fest, de var "kändisfest" och de ska ni veta att där kryllade det av kändisr, vid mitt bord hade jag, för att nämna några, Jill Johnsson, Prinsessan Viktoria, Pluto och Pippi Långstrump som hade Prussiluskan som sällskap. Andra som var på festen var Janis Joplin, Drottning Silvia, Bingo Rimér, Herr och Fru Adams (familjen Adams ni vet), Marilyn Monroe, Paris Hilton och Charlie Chaplin för att bara nämna en del.

Ja som ni förstår så var de maskerad, och de var en så otroligt lyckad kväll, vi fick fantastiskt god mat, rostbiff och potatisgratäng, och så en massa exotisk frukt och starka korvar. Själva middan var lite svår att få i sej i lugn och ro, eftersom alla bord fått uppgifter som vi skulle utföra under middan. Vårt bord skulle tex sjunga Jämtlandssången minst 3 ggr under middan, medan ett annat bord varje gång dom hörde just Jämtlandssången skulle dansa Fågeldansen. Ett bord skulle sjunga Helan går, varje gång dom hörde ordet skål, och de kan jag säga att dom hade en jobbig middag...:)
Vi skulle också skrika koko, när ett annat bord sjöng Gulligullan, och så skulle vi hålla tal och hälsa alla välkomna några gånger, och ett bord skulle springa ett varv i matsalen när dom hörde något speciellt också, så som sagt, middan var INTE lugn och stilla, men skitkul!!!

Efter middan så vart de dans, för vad vore en fest med buggklubben utan att vi skulle dansa, och de dansades kan jag säga :)

Ni kanske undrar vad jag klätt ut mej till?
Jag var Grynet, efter förslag från en mycket god vän, och tydligen var de en bra idé för vi var 5 små "Gryn" på den där festen :)

Kramisar från mej