Jo men visst....

...vädret var toppen igår så jag fick åka MC hem......alltså, jag är som gjord för att åka MC, jag bara sitter där som en kung, förlåt drottning, och njuter....och inte vet jag om de beror på hjälmen är trång, men jag har ett fånigt leende över hela ansiktet när jag åker....tur ingen ser mej, de är såååå härligt!!

Som sagt, vädret är underbart, fast egentligen lite för varmt för mej, de blir ju inte ens svalare på natten, inomhus alltså, där man ska sova....men är de sommar så är de. Men jag tror jag skulle njuta lite mera av värmen om jag inte var så snorig, åkte ju på en förkylning efter Malung, och just nu innebär de täppt näsa...men de var de värt :-)

Idag har vi varit till Falun en sväng, jag hittade 2 sängskåp på Blocket som jag absolut ville ha, jag hade råkat se dom på Indiska hemma i stan, och var in och kollade, men jag tyckte att 995kr/st var lite för mycket för min plånbok, men nu var de en tjej som sålde sina 2 skåp för 1000kr/par, så jag slog till.....dom är så fina och kommer att passa perfekt i mitt sovrum.

Här är de, fast i vitt då...



Förresten, semester??....ja de ska väl föreställa semester de jag har.....MEN inte får man ligga på latsidan här inte, igår var de målning som gällde.....ojojoj, va Daniel är skyldig mej...*S*

Kram

Hemma och vänt...

Ja de är väl ungefär vad jag gjort, känns de som, kom hem i söndags och i morgon, torsdag åker jag igen, varför sitta här i lägenheten och häcka när jag kan åka till Vansbro och häcka där? :-)

Så imorgon hoppas jag på vackert väder där nere för isåfall hämtar han mej på motorcykeln när jag kommer till Mora med bussen, så jag kan få mej en efterlängtad åktur, och den är verkligen efterlängtad. Och så ska vi fira.....att jag fått tillbaka provresultatet och de var negativt.....alltså ingen cancer.....bara vanlig bröstvävnad och lite fett...*S*....så himla skönt, för nu behöver jag inte grubbla på de längre :-)

Idag skjutsade jag barna till farfars hus, ja deras pappa och familjen är redan där, och den sötaste lilla hundvalp jag sett.....ja visst, dom har skaffat hund.....Hur var de Kent sa?.....Barn, radhus, Volvo och nu hund.....inte nått som fattas nu va??...*S*
Iallafall så kände jag knappt igen mej när jag kom upp, där sitter de inte fast minsann, de har röjts både ute och inne, och de har blivit jätte fint, ska väl skynda mej att ta reda på de jag vill ha hit till lägenheten och sen ska en del på loppis och så ska massor slängas, mycket saker är de.

Har känt mej för nu, och jag kommer inte att vara där uppe så mycket, visst, de är jätte mysigt där och ligger otroligt fint, men de känns ändå inte riktigt rätt, så jag låter andra halvan av barnas familj vara där och fixa och dona, nästan helt ostört...(fast lite vill jag allt säga till om....*S*)...för dom har mera lust och ork att hålla på....själv så rymmer jag till Dalarna när jag är ledig.....de är MITT paradis de :-)
Men jag är så glad att dom vill pyssla och dona där, för de är ju en investering till barna.

Nej, dags att packa lite.....och nu snackar vi lite, för jag ska ju bara ta med en ryggsäck, svårt med annat på en MC....*S*
Storkramen till er!

Utmaning....

Jag har blivit utmanad av Nickan och här kommer mina svar...


Tre saker jag gör när jag vaknar:

- toalettbesök

- äter frukost

- matar marsvin och fiskar


Tre saker jag måste ha under dagen:

- Mat

- Kontakt med Daniel

- En dos av dator


Tre personlighetsdrag från mig:

- Snäll

- Omtänksam

- Glad, oftast :-)


Tre saker jag gärna ägnar mig åt:

- Leva livet
- Familjen

- Dansa


Tre saker jag är rädd för:

- Att det ska hända familjen något.

- Att inte få se barna växa upp.

- Att såra nån, omedvetet alltså....

Något jag drömmer om:

- Att leva lycklig i alla mina dar. :-)

- Att ta MC kort

- Att kunna göra precis de jag vill, oberoende av pengar, tid och annat....så de får nog förbli en dröm. :-)


Tre personer jag utmanar:

Jannike

Nannis
sen skulle jag utmana Raskan, men de var ju gjort redan.....:-)


Va e de här??

Jag kan inte sova, vakna kl 6 och sen var de kört!!.....jag som verkligen borde behöva sova tycker jag, visserligen somna jag redan vid halv 11 igår, men ändå....
Så nu har jag suttit och läst de jag skrev i fjol angående Dansbandsveckan.....och jag verkar ha haft jäkligt skoj då också...*S*

Och så träffade jag ju Daniel för första gången då. :-)
Tänk de har gått ett år sen vi träffades första gången, fattar inte va tiden går fort, och vet ni.....i lördags fick jag rosor av honom, för att fira ett år, visst är han go?! .....Pia blev lite besviken för hon tyckte att hon också skulle ha fått nått som också "stått ut" i ett år...*S*

Apropå Pia, hon och Ida stannade hos oss igår och blir några dagar, så barna kan få träffas lite, och jag och Pia kan få köra en långsam avvänjning efter att ha umgåtts så intensivt i en vecka....de kan va säkrast så annars kanske vi får abstinens...*S*
Så nu hoppas vi på fint väder så vi kan hitta på nått med barna......eller vi och vi....just nu är de mest bara jag som hoppas för dom andra sover.

Kram och God morgon!

Slut....

ja nu är de slut, och faktiskt var de med vemod jag gick ut genom grindarna igår från Orrskogen, dansstället heter så, de har varit en toppenvecka, med mycket dans och annat skoj, och de känns trist att åka hem till vardagen igen, fast de blir bara för några dagar, för på torsdag åker jag hit igen och då hoppas jag på vackert väder och MC-turer, så än är de väl inte riktigt vardag.

Glömde berätta hur eftermiddan med grillning i goda vänners lag gick....och de kan jag säga, skrattmusklerna fick verkligen sitt, periodvis så skratta jag så tårarna sprutade, och gud så härligt de är....tyvärr kan jag inte återberätta de vi avhandlade för ingen annan skulle förstå skämten, för de är så interna, så sjuka och så långsökta så ingen skulle hänga med......älskar såna där stunder. Två av Daniels kompisar är var och en lite galna, och tillsammans blir dom mer än dubbelt så tokiga, underbara människor.

De 2 sista danskvällarna var riktigt, riktigt roliga, mycket dans och trevligt sällskap.....kan de bli bättre?....enda nackdelen var att Zlips inte spelade igår pga sjukdom, saknade dom.

Vet ni en sak förresten, nej de kan ni ju inte veta, men jag har hängt lite på bana 5 också i år, de är ett annat namn på baren......bartendrarna fick prova på att göra lite alkoholfria drinkar, och dom kunde de. :-)

Nu väntar jag och Pia på vår skjuts hem, vi slipper åka buss och de är skönt faktiskt, men som sagt, de är trist att åka hem, jag har varit här i 2 veckor nu, och skulle kunna stanna lika länge till......eller faktiskt resten av mitt liv....

Kram

Alkohol... VARNING!!

En liten grej jag snodde hos Nickan, apropå att jag var i Öltältet igår.... :-)

Numera, när det finns varningstexter på cigarrettaskarna borde liknande varningstexter även sättas på öl- och ciderflaskorna, exempelvis följande:

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du viskar, trots att du inte gör det.

VARNING: Alkoholförtäring har den verkan att du ser ut som en idiot när du dansar.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du kan sjunga.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att din ex-älskade kommer att dö om du inte ringer honom/henne klockan 4 på morgonen.

VARNING: Alkoholförtäring är den största orsaken till annars oförklarbara asfaltmärken i ansiktet och på knäna.

VARNING: Alkoholanvändande kan orsaka fantasier om att du är hårdare,häftigare, snabbare och ser bättre ut än alla andra människor.

VARNING: Alkoholförtäring kan få dig att tro att du är osynlig.

Ja, e de så eller e de så??....*S*

Nått nytt under solen??

Näe, de är de väl egentligen inte....vi dansar och sliter ut oss på nätterna, precis som vanligt, fast till andra dansband. Igår blev de inget rekord, men de var ändå 5900 personer där.....fatta va folk!!...*S*
De var som en hemifrån, som jag dansa med, sagt när nån han pratat med i telefon frågat hur de var här, att "de går inte att beskriva, de måste upplevas", och så är de.
Och fler hemifrån dyker upp för varje kväll....på gott och ont......lite skönt är de att vara anonym också :-)

Och nu är de bara 2 kvällar kvar, dom längsta, för nu håller de på mellan kl 20-02, så vi får en extra timme på oss att bli svettiga, trötta, få ont i fötter och ben, bli ännu svettigare och undra vad i hela friden man utsätter sej för. Minns förra året på lördan, jag stod mest och undra vad jag gjorde där, mina fötter ömmade, min rygg var trött och mina ben kändes som trästockar, och jag orkade knappt dansa, MEN de är klart jag skulle bugga när nån bjöd upp, då gick man på ren vilja ska jag säga.....fast jag undrar om jag inte låg nån halvtakt efter musiken hela tiden.....men skam den som ger sej...*S*

Nu är de bara jag och Pia kvar här i Vansbro också, våra andra gäster drog igår pga......ja de kan man fråga sej....vi hade kanske varit taskiga mot dom....*S*....närå, dom hade nog sina skäl. ;-)

Och ikväll ska vi grilla, Daniels kompisar kommer hit så ikväll är de inte bara dansmusklerna som ska få sitt, nej ikväll kommer skrattmusklerna att få träna, för så är de alltid när L är i närheten, han är inte klok på en fläck!...*S*

Förresten, glömde ju skriva att jag var på Bana 5 igår också, de är Öltältet vi pratar om, eller tält och tält, ölstuga kanske de ska kallas.....strunt samma, jag var där iallafall, och köpte en drink., eller jag och jag, Pia köpte en drink åt mej.....gissar att de inte är så ofta han i baren behöver göra såna avancerade drinkar som jag ville ha, nämligen en utan alkohol. :-)

Nu känns de som om de är frukost dags.
Kram

Dansfunderingar...

Ja jag fortsätter väl berätta vad som händer här nere, eller uppe om nån mot förmodan skulle läsa som bor söderut..:-)
Igår var en "Vandringskväll", dvs jag vandrade mellan dansbanorna, kunde inte riktigt bestämma mej var jag skulle hålla till, de var liksom inget dansband som riktigt föll mej på läppen, men jag provade dansa till dom iallafall, ja tom till Lasse Stefans, och de är inget att skryta med tycker jag.

Tänk jag kan inte förstå vad folk ser hos dom, och jag kan absolut inte se vad kvinnor ser hos Olle, deras sångare för er som inte är insatta, men smaken är som baken...*S*
Men iallafall, Lasse Stefans har blivit tillsagda att INTE skjuta ut en massa serpentiner och skit över golvet, så vad gör dom???....golvet såg ut som en soptipp när vi gick förbi på hemvägen.....sen spelar dom så högt så de verkar vara värsta konserten.....kan ju kanske bero på att dom som står där och hoppar framför scen......ja dom gör verkligen de.....är smått döva, för de blir man ju med åren....*S*
En annan sak som fashinerar mej är att kvinnors armbågar måste bli vassare med åren, iallafall så känns de så....

Nåja, jag dansade lite iallafall, men som sagt, en "vandringskväll" var de, men ikväll blir de annat, hoppas jag....för ikväll är de många bra band.....fast då blir väl problemet VILKEN bana man ska välja av den anledningen... :-)

De börjar nästan känns som om man e hemma också.....de kommer fler och fler från stora staden Östersund med omnejd hit. :-)

Nej, nu e de frukost!!
Kram

Borde sova...

...men här sitter jag, men ingen fara på taket, jag är kvar i sängen iallafall så jag kan bara lägga mej ner och knoppa en stund till om jag vill.

Japp, de blev rekord igår igen, helt otroligt för de trodde inte jag, de var liksom inte lika trångt på dansgolvet där Jannez och Perikles spelade som de var i fjol, kan ju kanske bero på att dom byggt ut dansbanan sen i fjol med 250kvm, bra gjort tycker jag.
Igår var de bästa kvällen hittills, trots spöregn emellanåt, men va gör de när man får dansa en massa och bugga järnet till såna bra orkestrar, var in och kollade på de andra banorna men de var inget för mej, där var de trångt och hemskt...och så mycket stökigare....förstår inte varför de ska bli de bara för att danspubliken blir äldre, för så är de verkligen, de visar mycket mindre hänsyn.

Jag och Pia åkte till Malung redan på eftermiddan och tittade på uppträdanden i Grönlandsparken, Jannez och Perikles var där och spelade, OCH Sten och Stanley......ska lägga in foton sen, men jag tror kameran är kvar i bilen. :-) vilket ös de var i Parken!
Sedan åt vi där också, sån där typisk öltälts-meny, men gott.....och så åkte vill till goda vänner och lånade deras husvagn till ett litet klädombyte innan dansen. :-)

Nu har de "nya" gästerna kommit också, så nu får vi sällskap till och från danserna några kvällar, jätte kul!

Och apropå de så kom dom in nu, frukost sugna så de är väl lika bra att masa sej upp.

Kram på er

God morgon!

Vilket lyx, sitter i sängen med datorn, Daniel har åkt och fikat med en kompis, och jag skulle väl sova/vila ett tag till men måste ju kolla om de var rekord igår, och de var de....med 250 personer ungefär.....de var 6153 st som var och dansade igår :-)

Och igår skärpte jag till mej och gick på Bana 4 och bjöd upp, Bana 4 innebär en hel del gammeldans, och de innebär äldre herrar som är rackarns duktiga på just gammeldans. Bjöd upp en herre, han var från Umeåtrakten, och han lärde mej lite nya turer på schottis, sen kom han och bjöd upp mej och lärde mej lite andra danser också....så himla kul!!

Idag ska vi åka till Malung redan på dan, både Jannez och Perikles ska underhålla i Grönlandsparken och de vill man ju inte missa, och sen stannar vi nog kvar tills dansen börjar, ingen idé att åka hem och vända. Och idag kommer de sällskap hit också, ska bli kul. :-)

Nu har Pia klivit upp och börjat dona med frukost, så de är väl bäst att kliva upp och hänga på där.

Kram från Vansbro

Tivoli

Jag måste ju sätta in några bilder som Daniel lyckades ta på mina barn under deras lyckligaste stund här nere, dom var på tivoli. Detta med tivoli måste vara de sämsta nån kommit på, för fatta va pengar som går, på så kort tid!! Fast mina barn hade tur, dom lyckades på nått vis flirta in sej hos en tjej som körde karusellerna så dom fick åka 2 på en biljett flera gånger, så dom fick dubbla nöjet till priset av ett. :-)

Här kommer lite bilder iallafall.








Och så sista bilden, där ser ni barnas nya kompis också :-)



Kram

Nu så....

...är de igång, Dansbandsveckan, och vi har varit på första danskvällen. De var inte så mycket folk tycker jag, bara nått på 2800 personer, men de var ändå rekord mot söndan i fjol, med 5 personer!!......de var jag och Pia och 3 till då, för vi var inte där i fjol...*S*
Ja visst, Pia pigga på sej så pass att hon kom ner, Jippie!!!! :-)
Så igår åkte jag och Daniel och barna till Sveg och där mötte vi barnas pappa med familj och Pia, så vi bytte bort 2 barn mot en Pia. :-)

Dansade inte så jätte mycket igår tyckte jag, vi gick mest och kollade på de olika dansbanorna, men när jag tänkte efter i morse så hade jag faktiskt dansat en hel del iallafall....fast inte så mycket så jag har ont nånstans...än....

De är fantastiskt iallafall va folk de är hemifrån här nere nu, och fler är på väg, de är nästan som att vara på en dans hemmavid, fast med lite mera folk....

Nu ska jag klä på mej och ta och gå ut en sväng och titta på Daniel som ska börja bygga trappor till verandan, och senare idag blir de fika, innan de bär av till Malung igen för lite mera dans.

Kram

Väder igen....

Ja idag är de också väder...fast inte fullt lika fint som igår.....för idag är de mulet och regnar. Är de inte typiskt att de ska bli så här när de är aktiviteter på gång, kan inte tro de är så mysigt att slänga sej i älven och simma när de är rått och kallt i luften.

Igår var vi iallafall på tivolit som kommit till byn, ett litet ett, med några få karuseller och som kostar en förmögenhet, snacka om att man kan bli bankrutt och ändå har jag bara 2 barn, 30kr för några minuter i en karusell. Amanda ville så gärna åka virvelvinden så jag offrade mej, men fy aldrig mer, jag kommer ihåg nu varför jag slutade åka sånt där....*S*

Jo just ja, våra första nattgäster har kommit, igår kväll kom dom från Norrköping, jätte trevliga och lättsamma människor, såna gillas :-) och om några timmar kommer avlösningen, då kommer barnas kusin Petra med sambo.

Får se om de är uppehåll i regnet sen så vi kan åka och kolla på simmarna.

Kramen

Väder, sjukdom och lite besviken....

Alltså, va livet är underbart när vädret är vackert.....så här skulle jag kunna stå ut att ha de jämt. Fast tro inte att de är nått vilohem de här, nähä då, icke!!....igår var de kratta ut jord till den blivande grästmattan och grus på den nya fina parkeringen som gällde. Fast inte orkar jag lika mycket som mannen i huset, de ska erkännas, men jag gör så gott jag kan. :-)

Emil mår bättre, alltså han har inte spytt nått mera så de var nog som jag, expert-mamma trodde, värme, lång resa, godis och trötthet som gjorde de, men nu är han alldeles svullen i halsen, så i natt vart de lite sömn för oss, för de gjorde så ont för han att svälja så han kunde inte sova så bra, men idag är han lite bättre.....håller tummarna att de är på bättringsvägen nu.

Ikväll kommer de simmarfolk hit, som ska låna husvagnen. De var så här att en kusin till barna, från Norrköping, ringde för hon hade hört av barnas pappa att jag "dejtar" i Vansbro och nu undrade hon om Daniel visste om nånstans dom kunde hyra sängplats för dom skulle hit och simma Vansbrosimningen, så dom ska få bo här.
Så ikväll kommer en kompis till henne och stannar tills i morgon, och då kommer kusinen, Petra, och hennes kille och stannar tills på söndag, och på söndag......ja jag vet inte vad som händer på söndag.

De var ju meningen att de skulle komma 2 hemifrån så vi ska gå på dans i Malung, men nu vet jag inte hur de blir med de......prata med dom igår och båda tvekar pga olika saker, så jag kanske blir själv.
Jag blev jätte ledsen såklart, för jag har sett fram emot de här så mycket, och planerat och ordnat och så blir de kanske inget.....visst, jag förstår att de kan hända saker så man inte kan eller vill åka.....men lite självisk måste jag ju få vara också, så jag kan få bli lite besviken, för hur kul är de på en skala att åka dit ensam? Och när jag har planerat och fixat med boendet här och så......som sagt......

Nåja, skit i de nu!!
Nu ska jag gå ut och hjälpa Daniel fixa lite......
Många soliga kramar från Dalarna.

Foton...

Nu ska vi se om jag lyckas med de här, har ju faktiskt med sladden den här gången :-)

Först en bild på tåget vi åkte, under ett av 2 fikastopp, jo för såna gjorde vi, ett i Åsarna och ett i Fågelsjö, de här var i Åsarna.




Bus på tåget....




41 meter till avgrunden!!




Såg inte fullt lika otäckt ut på andra sidan....




Framme i Vansbro och på rygg på bryggan....




medan andra badade.....




Solen speglar sej i vattnet.....foto: Amanda



Kram

Framme...

...är vi och nu är de snart läggdags. Vi har varit framme i flera timmar, men vem sätter sej vid datorn när de är toppenväder ute, ja inte jag iallafall, iallafall inte när jag är här och kan sitta ute på bryggan, eller spela badminton med barna.

Resan gick bra för oss, de var kul att åka tåg för omväxlingsskull, och riktigt roligt att åka Inlandsbanan som faktiskt är en liten guidad tur, för tåget sackade tex in lite i Hackås så vi skulle hinna se den fantastiska utsikten mot fjällen, och så stannade vi på en bro över Emån, 41 meter upp!!!!!!......men vackert var de  :-)

Sen blev vi hämtade av Daniel i Mora och susade hemåt, ja till Vansbro alltså, och medan han snickrade så spelade jag och barna lite badminton och hade oss....tills Emil började klaga på ont i magen.....OCH SPYDDE!!!!
Jag är ingen expert, men jag inbillar mej att de berodde på trötthet, varmt, rest i 40 mil och ätit en del godis, och sen när vi kom fram började han spela badminton som en tok......och där sa kroppen NEJ!! Så han gick och la sej och somna på en gång, vakna för en stund sen, tog en liten macka och nu sover han igen, så imorgon har jag nog en pigg son skulle jag tro. :-)

Medan Emil sov så var jag och Amanda ute på bryggan och hon badade, men inte jag, tar de en annan dag när tempen på vattnet kanske stigit nån grad till, idag var de 17,7 grader....Hur jag vet de?.....de står en stor skylt "uppe på byn". Där står vattentemp., antal anmälda till Vansbrosimningen och hur många dagar de är kvar, och nu är de 5 dar kvar till simmet, de stora, för de är på söndag, men sen är de en massa andra simlopp på fredag och lördag.
Ska bli kul att se hur mycket folk som får plats i älven, de var nått på 8500 personer anmälda nu.......galningar!!...*S*

Nu ska jag också göra mej klar för sängen, så jag lite piggare till i morgon, Daniel håller fortfarande på utanför här och bygger, han e så duktig så...:-)

Förresten, foton kommer, men inte ikväll.
Kram

Sladdlös....

Tänkte ta en bild och visa röran på min säng, röran som ska ner i div ryggsäckar och väskor.....men jag har ju ryckt ur sladden och packat ner den, så jag inte glömmer den igen, så de blir inga bildbevis.

Och inte borde jag sitta här heller, jag borde försöka få ner röra dit de ska......eller sova och ta röran imorgon för jag vet hur jag är, jag ligger och funderar innan jag somnar och kommer på mer jag ska ha med, eller barna, och så måste jag skriva upp de.....så block och penna bredvid sängen blir de.

Så här virrig brukar jag inte vara, men när jag ska packa kläder och grejs till mej för 7 kvällars dansande (jodå, han har tvättmaskin men man kanske vill ha lite ombyte), och till minst 1 veckas "vardagsliv" och så till 2 barn, då körde de ihop sej, vilken tur de inte är vinter!!!....*S*

Och så vet jag ju inte vad de blir för väder imorgon, så jag kan ju inte packa ner ev reskläder.....nej som sagt, så här virrig brukar jag inte vara...*S*

Nej mina vänner, nu stänger jag ner den här datorn, och nu får den vila i drygt 2 veckor, MEN tro inte ni slipper mej, ånä, de ska bloggas från Vansbro också.

Många kramar till er
Förresten, jag har blivit nominerad av några Bloggvänner, och tydligen ska jag nominera 7 bloggar jag läser och gillar, men jag återkommer till de en annan dag, så don't worry, jag har inte glömt er. :-)

Bröstsnack...

...blir de nu....
Och för att ni inte ska bli förvirrade så tar jag de från början.... För ganska längesen så fick jag ont i vänster bröst, och när de gäller ens bröst så blir man lätt lite hispig om de är nått som inte känns bra, iallafall jag blir de. Nåja, de gick ganska lång tid och den där ömheten kom och gick, men till slut sa Daniel åt mej att ringa Hälsocentralen så jag skulle slippa oroa mej.....klok kille!!

Jag fick till slut komma till doktorn på HC, och hon kände och klämde och tittade, och sa att inget tyder på cencer, men för att jag skulle bli lugn så skulle jag få en remiss på mammografi, klok doktor de där :-)
Så i förra veckan var jag på mammografin, en annorlunda upplevelse i sej, visste inte att mina bröst kunde bli så platta....

Och så idag hade jag tid hos läkarn på sjukhuset och skulle få veta resultatet av "fotograferingen", de visade sej att bilderna inte visade nått konstigt, fel eller annorlunda alls, så skönt att höra. Sen klämde, kände och tittade han också, och när han kom till området jag varit öm så sa jag att de ömmade nu också. De kan vara körtelplattan....hmm?....sa han, men han tog iallafall någa prover som jag ska få svar på om några veckor.

Men som han, och också läkarn på HC sa, Cancer gör inte ont......så de är nog en sån där körtelplatta, eller så kunde de bara vara fett också så han......där också, sa jag.....

Men de är skönt att få de kollat så kan jag släppa de sen......för även om jag inte tänker på de varje dag så poppar de upp i huvet emellanåt.

Så de var mina första timmar på semestern.....
tröstade mej med att shoppa lite efteråt, för jag är jätte öm där han tog proverna, han körde ju in en nål och bökade runt....som jag sett dom gör när dom fettsuger magar tex, fast de här var i mycket mindre skala.....men de ömmar iallafall.
De blev iallafall 3 par söta ankel sockar och ett par jeansshorts som tröst.... :-)

Kram på er

En natt kvar!!

Precis!!....En natt kvar, sen är de semester.....semester med stort S.....de var längesen jag längtade så mycket till semestern, de ska bli så skönt.....och visst hoppas jag på fint väder, men blir de inte de så gör vi väl de bästa av den ändå, bara jag får vara ledig......säger hon som har 9 dagars ledigt med jämna mellanrum...*S*

Jag och barna åker till Dalarna på tisdagmorgon, och för att starta semestern på lite annorlunda sätt så ska vi inte ta bussen den här gången, nej vi tar
Inlandsbanan, kan säga att barna blev jätte glada, speciellt Emil som aldrig åkt tåg förut. Igår hade han fått åka färja för första gången också, Kent hade tagit en liten omväg hem ifrån farfars så de blev 2 färjeturer. Tänk va barn kan vara nöjda med lite :-)

Jobbet förresten, jag undrar om de är nått straff för att jag snart ska gå på semester, men de 2 senaste nätterna har varit de jobbigaste på länge. Visst, de har inte varit så stressigt att jag blivit jätte sen, men de har gått runt precis hela tiden, har inte hunnit sätta ner rumpan många minuter inte.....eller jo, jag åker ju mycket bil, men ni fattar vad jag menar. :-)

Jag har förresten funderat om lite vad de gäller mina möbler i sovrummet, jag tror jag ska leta reda på nån gammal spegelbyrå och måla vit, de är iallafall senaste funderingen. Och apropå möbler så har hyllan flyttat nu, så nu ser jag fram emot när Daniel kommer så jag kan få hjälp att flytta ut Jämtlandsskåpet.
Ja som sagt, många funderingar är de...

Nu ska jag ta och dammsuga bort dammet som tittade fram nu när hyllan är borta.

Kram

Vad gör man?

Hur kan man bli så handlingsförlamad som jag är nu.....jag gör absolut ingenting.....jag sitter vid datorn och lyssnar på musik, obs DANSMUSIK!!.....på en sida som heter www.dansbandsdax.se. Och mer blir de inte gjort...
Visserligen har jag jobbat i natt och ska jobba 2 nätter till så man har väl rätt att vara som en zoombie, men nog får jag lite dåligt samvete ändå.

Jag håller på att göra om min möblering i lägenheten....ja inte just nu då....*S*...men andra dagar.....jag har sålt en hylla jag haft, en sån där "rumsavdelare", hon ska hämta den imorgon, awn......awn??.....SEN ska de stå, nån hade flyttat på tangentbordet...jo, sen ska jag flytta ut Jämtlandsskåpet i vardagsrummet, de står i sovrummet nu......och till sovrummet ska jag hämta en stor gammal byrå som står i farfars hus.

Och så står de ett skåp i farfars kök som jag ska se om de får plats i mitt kök.....de är ju en massa kontakter och sånt i vägen på väggen där jag tänkt mej ha de stående.

Vi ska få ett nytt skrivbord till nått av barnrummen från några goda vänner, ett dataskrivbord, plus en liten bokhylla......

De står 2 gamla skrivbord i farfars hus också som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av......får se om nått av dom ska med till stan, sen är bara frågan, Vad har man för typ av soffa i vardagsrummet som inte skär sej mot ett Jämtlandsskåp??

Jaha, nähä.....hade väl inge mer att förtälja nu.
Ska väl fixa mej lite mat så man iallafall inte svälter ihjäl i natt på jobbet...*S*
Kram på er, och ni får ha en fortsatt Trevlig helg!

Kallt vatten.....såååå skööönt!!

Jag sitter med fötterna i en balja med iskallt vatten just nu, och de gör så gott kan jag säga.....och då kan man kanske undra varför, jo när man är ute och går mest hela dan, och de är så här varmt väder så blir fötterna slitna, och då behöver dom svalka.

Började mitt på dan med en liten promenad ner till Torvalla By, vidare till Odensala sportfält, eller vad de heter, och kollade lite på fotboll, sen upp till Torvalla Centrum och var in till chefen, och sen hem igen.....
Förresten, från Sportfältet till Centrum tog jag en liten genväg genom skogen......*ASG*.....insåg efter ett tag att de definitivt INTE var en genväg.....och jag måste ha följt den absolut mest krokiga stig, de kom jag på när jag stötte på samma dam 2 ggr, hon gick på en annan stig......och hon hade rullator!!!!

Nåja, sen var jag inte hemma så länge förrän jag kom på att jag måste ner på banken, och när de ärendet var klart tog jag bussen till Sportfältet igen och kollade några timmar......sen promenerade jag hem igen.....och nu tog jag gång- och cykelvägen för att vara på den säkra sidan.....man gör inte om samma misstag 2 ggr, iallafall inte på samma dag.

Så därför sitter jag med fossingarna i kallt vatten och mår så gott.....och de gör dom också :-)

Kram


Semesterbilder:...??...Nåja....

Semester och semester.....man åkte ju på jobb också....
Närå, jag gjorde de frivilligt.....de ska ju fixas och donas....grävas och rivas.....mätas och plattas.....

Daniel ska bygga veranda, och lägga stenplattor på gången, och anlägga gräsmatta där de varit parkering, och säkert nått mer som jag glömt....så jag tänkte ta några "före" bilder, så ni får se hur de ser ut nu.... :-)




Här ska de bli ny fin veranda....







Och apropå motorcykeln som står vid sidan av huset....
Vad tror ni om de här? :-)



Visst bådar de gott?....eller va säger du pappa??...*S*

Semesterbilder: Bad

Vädret var ju inte de bästa dom här veckorna.....men man kan ju doppa fötterna iallafall
Här regnade de och var verkligen inget badväder, men e man norrlänning så e man....
(kan inte ha nån gen från pappa vad de gäller de här...*S*)




Sista dan vi var där blev de iallafall lite varmare i luften och då bara måste man ju bada
...näe, inte jag inte.....



Vi hoppas på varmare i vattnet nästa gång vi kommer dit :-)



Kram


Semesterbilder: Fiske



De fiskades hela tiden, skam den som ger sej...




Och till slut fick dom lön för mödan.....här är Amandas gädda.....
Emils hann hoppa av innan jag hann få upp kameran.




Men roligast var ändå att åka fort med båten....




Flytväst är ett måste i båten.......
flytväst är bra......
....när man spelar krocket.....



Kram


Semesterbilder: Marsvin på semester




Anledningen till att dom ser ut som myror i kroppsformen är att dom har fått lära sej att ha sele på sej, och jag lovar, dom håller inte på att strypas......fatta hur mycket tjock päls dom har...*S*


Semesterbostaden.....Tack Monia!!...du är en ängel :-)




Och till sist en granne......som dom INTE får träffa på närmare håll än så här.



Marsvinen har varit ute och sprungit på gräsmattan också, men de glömde jag fota såklart.....eller sprungit och sprungit, de har väl mera varit sitta still och äta allt gott som fanns...*S*

Kram