Hemgång...

De här är bland de tråkigaste dagarna som finns, dan innan jag måste åka hem igen, och den dan är idag, för imorgon ska vi åka norrut, barna ska till sin far och jag ska jobba 5 nätter till veckan, sen har jag semester, så jag borde väl stå ut, men de är trist iallfall....

De senaste dagarna har de inte hänt så mycket speciellt, jag har hjälpt Daniel med att gräva och ha mej, så nu är början på gången från parkeringen till huset klar, början alltså....urgrävd, tillplattad och grusad....nu fattas markduk och trädgårdsplattor. Sen började jag rensa en rabatt, men de la jag ner efter några meter, fy tusan så igenväxt de var....*S*

Igår var min kompis.....var de X eller Y??..*S*.....här, han tittade in på väg söderut, de var kul att han hälsade på så har han och Daniel träffats, med tanke på att han är en av dom som ska komma hit och "campa" när de är Dansbandsveckan, så Daniel vet vad de är för löst folk som ska komma och bo hos han. :-)

Ja das war väl alles tror jag, kommer inte på nått mer just nu, som sagt, trist dag, energibrist....
imorgon ska jag lägga in foton när jag kommit hem och äntligen har en sladd igen.

Kramen på er...

Utmaning

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

Åka på fiket och mumsa i mej en hallonpaj med mjukglas...så gott!!
Följa Daniel till Äppelbo och hämta en laser
Hjälpa Daniel att lägga grus på den blivande gången
Hjälpa barna att göra chokladbollar
Åka och kolla Pepe cup (fotbollscup för barn)


Vad gjorde du för 10 år sedan?

Jösses ska jag komma ihåg de??
Jag jobbade på Ericsson
Dejtade barnas pappa
Var och kollade på VM i fyrverkeri i Stockholm
Var till Dalarna för första gången i mitt liv (inte till Daniel då, visste ju inte att han fanns...*S*)


Ställen du bott på?

Stugun
Östersund, centrala stan
Sollentuna
Märsta
Frösön
Brunflo
Lugnvik
Borgvattnet
Torvalla


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

Betala mina skulder
Köpa en bättre bil......hmm??...alla bilar är nog bättre än min...*S*
Resa med Daniel och våra barn
Köpa sommarstuga vid Storsjöns strand och en båt.
Hjälpa mina nära och kära.


Och nu skulle man utmana nån, men de är inte så lätt eftersom dom jag skulle vilja utmana redan har svarat på de här. :-)

Grattis till mej!!

Jag har vunnit 17 miljoner kronor!!.....17 000 000kr!!!....I DANIELS DRÖM!
och de roliga var att när han vaknade till i natt, när jag vunnit, så vakna jag också, vet inte om han tjoat till så han väckt mej, men vakna gjorde jag....och när han  berätta att jag vunnit pengar så sa jag åt han att somna om fort så jag kanske kunde få reda på vilka nummer de var, för de var på Lotto. :-)
Men de funkade inte så bra, så jag får väl fortsätta vara fattig, som Emil säger...*S*

Annars då?
Ja, vädret är fortfarande väldigt omväxlande, och nu har de blåst så in i norden några dar så man vill inte ens försöka vara ute i båten och fiska, men idag verkar de bli bättre.....solen skiner från en klarblå himmel....och de hoppas jag den fortsätter göra hela dan...och flera dar framöver...
hmm??...håller de här på att bli en "väder-blogg"??

Nåja, ska väl pallra mej ut nu, barna är ute redan och spelar krocket, så vi ska väl göra dom sällskap.
Daniel håller på att göra iordning hus och tomt, så igår rev vi ogräs från parkeringen för de ska komma ett lass grus, och så ska han bygga veranda.....förresten, kan nån förklara skillnaden mellan altan och veranda? :-).....och han hoppas allt är klart till v.29 när hans hus kommer att invaderas av ett gäng dansglada Jämtar, för då är de dags för
Dansbandsveckan i Malung! :-)

Hejsvejs
grus och gnejs

"Bara-vara"

Här lever vi efter mottot "bara-vara"....så vi gör de som faller oss in, och de trivs vi så bra med så. :-) Igår tillbringande vi dagen på hemmaplan, ja Daniels hemmaplan alltså, vi spelade lite krocket och så var vi ut med båten och fiskade 2 omgångar (motorbåten är en "vanlig" plastbåt med motor, men mina barn är inte så vanan att åka båt så fort så allt är häftigt...*S*).

Fisket var de ja, Emil fick en gädda men de rackarn hoppade av kroken alldeles vid relingen så jag hann inte fota den, tyvärr, men han var mäkta stolt iallafall, Daniel fick också en gädda, men de var allt.....jag??...vad jag fick??...hmm?? jag fick ett bottennapp så min nyinköpta wobbler blev kvar där nere....och sen så fick jag ett stort träd på kroken också...jaja, trädet låg under vattenytan, jag var inte uppe i nån trädtopp, ritkigt så illa var de inte.

Men idag ska vi ut och ta dom stora rackarna, så de så!!

Kram på er


Midsommar

Mycket foton blir de inte, har inte hittat nån kabel som passar min kamera än, att dom som tillverkar inte kan göra sakerna så allt passar med allt.....ni fattar vad jag menar :-)

Jag har iallafall fotat Amanda när hon var med och dansade runt Majstången här i Vansbro, vi åkte inte längre för vädret var väldigt växlande, dvs ena sekunden soligt och nästa sekund spöregn, så vi höll oss på hemmaplan, men vi fick se några knätofsar iallafall, närmare bestämt 6 st, ja fler karlar i folkdräkt var de inte på byn här. Men många barn var de som dansade och hoppade som grodor och de är väl huvudsaken när de är midsommar.

Sedan blev de glasstårta hemma hos Daniels bror, mumsigt gott och trevligt och på veranda under tak, eftersom de regnade en hel del.

På kvällen grillade vi såklart, ingen midsommar utan grillning, de blev grillspett med mycket gott på, självplock så man fick välja vad man ville ha, smartast så när de är många olika smaker i familjen.

Efter maten blev de en liten tur med båten, barna tjöt av glädje, tänk att de kan vara så kul att åka motorbåt, tyvärr blåste de så turen blev inte så lång, men de kommer ju fler dar.

Barna är nöjda med ledigheten än så länge, trots att vädret inte tillåtit nått badande än.....hoppas de blir varmt snart, hoppas de blir varmt snart.....men dom har fiskat från bryggan varje dag, men hittills har ingen fått nån fisk, men de roliga är att dom ger inte upp, dom gillar sina nya kastspön och dom har fått en väldigt snits på att kasta båda två....kan de vara blivande storfiskare jag fött upp?....iallafall Emil, för han kan stå där nere själv hur länge som helst.
Och ledsnar dom på fisket så är de krocket som gäller.... :-)

Ja som sagt, vi har de bra här nere, trots vädret, men nu hoppas vi på att de blir badväder snart.....inget sommarlov utan bad, eller hur? :-)

Kram


På plats....

Ja nu är vi på plats i Vansbro, och vädret är allt annat än vackert, men jag ska inte gnälla, de regnar iallafall inte....än... :-)

Igår kväll var barna tvungna att ut och testa sina fiskesaker, så dom metade en stund, men tyvärr fick dom inget, men bättre lycka en annan dag.
Jag fotade dom men Daniel måste hjälpa mej att få in korten på datorn, är ju inte hemma nu med saker jag kan med, men jag är snabblärd så de borde lösa sej tycker jag :-)

De blir ingen längre redogörelse just nu, ska ut i blåsten och hitta på nått, för så länge de inte regnar så måste man ju ut när man är ledig, kan ju inte sitta här och häcka.

Och så håller vi tummarna för att de ska bli fint väder i morgon, när vi ska ut och leta knätofsar och fiolmusik.....ja, är vi i Dalarna och firar midsommar så ska de firas på riktigt :-)

Kram på er

Sängbygge....

Några bilder från dagens sängbygge.....härligt med snickare i familjen....synd bara att han ska vara allergiker också, för nu ligger han däckad efter att ha andats in en massa snickeridamm....dålig kombination snickare-allergiker.
Men duktig är han..... :-)







Nu fattas de bara madrasser och sängkläder så kan man sova över. :-)

Men vi ska inte sova över där än iallafall, för i morgon åker jag och barna med Daniel ner till Vansbro, för nu är jag långledig och de är så skönt, som vanligt. Så nu hoppas vi på fint väder så vi kan bada och fiska och bara må gott. :-)
Kram på er.

Barnarbetet....

Ja idag har sonen fått arbeta......fast de var helt frivilligt, för han tyckte de såg så roligt ut när jag drog ur spikar ur golvet uppe i farfars hus så han vill prova.




och spikar hade de varit gott om i hela golvet....



Men nu är alla spikar borta, iallafall dom vi kom åt.... :-)


Regnbåge

Fångade en regnbåge på bild idag, ser ni så låg den är.


Min nya säng :-)

Eller ja, jag får väl säga våran, för i söndags kom Daniel med en ny gammal säng som han köpt till oss, och den är så himla fin.
Han hade hittat den på Blocket, och vi föll för den båda 2 på en gång, jag har alltid velat ha en sån här gammal soffa som är omgjord till säng, och den här tyckte vi var lite speciell, inga "krusiduller" på ryggstödet, men ändå så fin. Daniel hade fått lite historia bakom soffan/sängen, paret som sålde den hade fått den i bröllopsgåva av hennes föräldrar för, jag tror de var, 25 år sen. Mannen i huset, som Daniel träffade, berättade att de var en bra säng, 4 barn var tillverkade i den..... Tack för den informationen!!...*S*

Här kommer 2 bilder på den, och titta nu på sängen, inte på stöket runt omkring....*S*....





och som den uppmärksamme ser så behöver vi nu 2 nya sängbord :-)

Kram

Skäms.....

....men bara nästan, över att jag inte bloggat på så länge nu, och den här gången är de inte för att inget hänt, utan för att lusten inte infunnit sej, men nu bara måste jag få ner några ord, och kanske några bilder också.

Förra helgen åkte jag ju ner till Vansbro, och jag kan inte annat säga att den helgen var helt  underbar!!......vackert väder hela helgen, så vackert att om jag inte haft Solskyddsfaktor med många siffror på så hade jag bränt mej ordentligt, men som den kloka kvinna jag är så laddar men med super bra solkskydd.....annars är jag den typ av person som blir grisrosa och sen ramlar allt av....skinnet alltså.....och dessutom gör de så in i bängen ont.....har ju ljus hud och dessutom en aning rödhårig.....farligt, farligt.....ja inte jag då, utan farligt för mej i solen.....jaja, ni fattar.

Så vad hände i Vansbro då?

Fredag kväll - grillning och middag på bryggan

Lördag förmiddag - en tur på MCn, ca 20 mil....var till Ludvika och köpte mej en MC-jacka, Hejja Blocket!!



e han inte tuff så säg??.... :-)


Lördag eftermiddag - fiske...och jag som knappt fiskat med spinnspö, eller vad de heter,  i hela mitt liv, och iallafall inte fått nån fisk förut, fick 1 id, 1 aborre och 5 gäddor!!!!!......Vad Daniel fick??.....fråga han om ni träffar han nån gång, snälla gör de.... :-)
Men han måste ju lite credit, för han var en rackare på att plocka upp fiskarna jag fick och ta loss dom och slänga i dom igen.
Kan berätta att en gädda höll på att hoppa loss från kroken och i båten, och de säger jag bara, då hade jag hoppat ur båten fortare än Daniel hade hunnit säga "Häpp!"






Kolla så spegelblankt och fint de är, jag har fotat spegebilden på vattenytan.




Lördag kväll - var och kollade på cruisingen som var i Vansbro.....satt på en stor balkong större delen av kvällen och natten, och hade super koll på alla bilarna. Förresten, en av de första bilarna vi såg var en röd Porsche....nej jag vet, de är väl inget speciellt med en sån, men han som körde var Gunde Svan....fatta jag var ca 2 meter ifrån Gunde Svan!!!...va?, blev ni inte imponerade??....men de blev iallafall min mamma, så de så!!...*S*












Och här kommer min personliga favorit, men de berodde mest på att  tjejerna i bilen var tidsenligt klädda och hade tidsenliga frisyrer....men de var absolut inget fel på bilen heller, tvärtom :-)




Söndag förmiddag - Fiske igen, lite sämre idag, fick "bara" 3 gäddor.....men jag är nöjd ändå :-)
Och så badade jag!!!......kom på nu efteråt att jag badade i samma vatten som de simmar MASSOR med hungriga gäddor.....och som numera dessutom är hämndlystna.....



Söndag eftermiddag - Linnea kom hem och då tyckte hon att vi skulle bada....igen.....så vad gör man?...klart man hänger med och badar. :-)

På kvällen åt vi tacos och vi hade bjudit in en kompis till Daniel.....så man fick sej många skratt....dom är inte kloka på en fläck dom där 2 när dom är tillsammans...*S*

Och på måndag morgon bar de av hemåt igen....mindre kul....men man måste ju jobba, säger dom som vet.

Och nu är de torsdag kväll och jag har varit på skolavslutning för mina barn, tänk, nästa år börjar dom 1:an och 3:an, fattar inte vart tiden tagit vägen, de var ju inte längesen dom var små och......ja, var just små.

I morgon bär de av upp till farfars, jag, barna och barnas pappa, dom har gjort jätte mycket däruppe sen jag var där sist, ska bli spännande att se, kan säga så här, de sitter inte fast för Rebecca, jag blir trött bara av att se henne hålla på, de måste bero på att hon är yngre som hon orkar hålla på så där, ja jag måste ju få ha nått att skylla på...*S*..
Vi ska röja ett rum på övervåningen i morgon så Daniel kan bygga 2 väggfasta våningssängar när han kommer.... visst är de bra med snickare i familjen.....jag gillar snickare!!.....och en gillar jag speciellt mycket :-)

Kram på er.

P.S Jag skulle göra miniatyrbilder, men de funkade inte, jag fick bara några väldigt irriterande rullister på bilderna så de blev fullstora foton istället, hoppas ni står ut. D.S
Kram igen

Varmt....

...har de varit några dagar, så varmt att vissa i familjen badat fötter och ben i Storsjön, och nej, de var inte jag.....jag doppade en tå men drog raskt upp den igen.....fy så kallt de var!!!


Marsvin på upptäcktsfärd

Morötter är bra, då kan man sitta stilla en stund,
först ut är Smilla....




Sen en bild på Elvira....




Först så går de hitåt.......




Sen så går de ditåt......och full fart, därav den suddiga bilden. :-)
och alltid Smilla först...


Blomsterprakt

Måste ju få visa några bilder jag tog uppe vid farfars, jag kröp omkring på alla 4, nästan, i gräset och fotade :-)