Akvarium

Minsann.....jag har ett gammalt akvarium med lite fiskar i, inte speciellt vackert och absolut inte speciellt funktionsdugligt, men i helgen ska jag hämta ett nytt, begagnat, akvarium, nämligen de här:

image274


Komplett med rubb och stubb(e).... :-)
Jag hittade de på Blocket och Daniel tyckte jag skulle pruta på de, men som den fega människa jag är så lät jag han göra de, och de funkade!! :-)
Vi ska hämta de i helgen, måste passa på när Daniel kommer för de känns liiiite fel att dra de hem på en pulka.... fast å andra sidan får man ju se isåfall om de funkar de här med nedfrysning och återuppväckande av liv... ;-)

Snart e de dags för ännu en natt i arbetets tecken :-)

Kramen


Inget att skriva om..:-)

Jag har faktiskt inte haft nått att skriva om på ett tag nu (som om de hindrat mej förut....*S*) de har liksom varit idétorka, och livet har gått sin gilla gång.
Har varit långledig, men i kväll tar allvaret vid igen, för 2 nätter iallafall :-)

Som sagt, här har dagarna varit sej lika, promenerat med barna på skolan, sen hem och försökt göra nått, såna där "måsten" ni vet, sen hämtat barn på skolan......och så middag, plocka undan, lite Ally Mcbeal, Bolibompa och så natta barn.....och så nått parti Monopol därimellan eller memory.....och sedan barna lagt sej så har jag säckat ihop i soffan.....japp, de går bara runt runt....

Jo just ja, var faktiskt på Mio igår, och köpte mej några söta värmeljushållare.....bildbevis kommer så klart, ska bara skirva klart först :-)

Min bil är okej också nu.....jag skriver okej, för mer vågar jag inte skriva, för jag känner den rackarn...men just nu är den "intagen" på psyket....obs, väldigt internt skämt...*S*....och jag tror den får stå där ett tag, för min ekonomi mår bra av att inte ha nån bil.
Jag har ingen bensinkostnad alls och har inte haft på flera månader, och mitt matkonto är så mycket mindre nu, för jag storhandlar, och klarar mej på de 2 veckor förutom att jag köper till lite mjölk, bröd och frukt.....e de inte bra så säg :-)
När bilen blir "utskriven" så får jag låtsas som om jag inte har nån...
Fast visst ska de erkännas att de är bekvämt med bil. :-)

I helgen kommer Daniel och han har med sej en kompis, så då ska jag väl ut och valla Dalmasar på stan :-) ska nog ut på lördagkväll också, på nått trevlig ställe där man både kan äta gott och dricka nått....cola för min del...och som inte har så hög volym utan man kan sitta och prata..... E de där nått som kommer med åldern, att man vill ha lagom volym på musiken när man är ute nånstans??...*S*

Plus att Pia kommer med en kusin, en kusin som dessutom är färdigutbildad massör.....gissa va hon ska göra?? hon ska öppna massageinstitut...heter de så??.... här i min lägenhet.....ska bli spännande att se alla hennes kunder....ja inte när dom får massage, men jag lär ju se dom när dom kommer inramlande här :-)
Alltid roligt att träffa lite folk :-)

Och ja, såklart har jag bokat in mej för massage också.....ska bli så himla skönt.....hoppas jag iallafall :-)

Så de var de....som sagt, hade inget att skriva om.....

men här kommer bilden på mina värmeljushållare iallafall, jag köpte 2 stycken hållare med hjärtan och 2 med blommor, och 2 "koppar" av varje färg också, men jag vet inte riktigt var jag ska ha dom än, tyckte bara dom var så fina. :-)

image272

Kram på er :-)

Dansvärk...

Japp, de har jag idag.....var på dans igår, de var nonstopdans med Jannez och Shake, nonstopdans innebär att man tokdansar i 5 timmar i sträck. Nu ska jag inte överdriva och säga att jag gjorde de, men nog bidde de 4 timmar iallafall, och de kan jag säga känns i typ alla muskler jag visste att jag har, plus muskler jag inte ens visste att dom existerade....*S*....man ska nog göra de här oftare än varannan månad...
Plus att jag känner mej plattfot idag.....och dom ömmar dom stackars fossingarna....MEN kul var de :-)

Läste precis att 1,5 minuts bugg kan liknas med 400-meterslopp, inte konstigt jag är så mör idag då...*S*

image271

De var iallafall jätte kul att komma iväg, träffade flera "gamla" danskavaljerer och fick höra att jag var saknad, och sånt värmer ju alltid, så jag passade på att dansa en hel del med dom, utipåfall att de dröjer 2 månader till nästa gång igen. :-)

Nu ska jag fixa mej lite frukost, och lägga mej och leka dö sill i soffan, DE är jag bra på :-)

Kram Kram

Snö....

Så här ser de ut utanför mitt badrumsfönster just nu.....fast bilden blev lite mörk, de är lite ljusare ute faktiskt...men snön vräker ner, stora härliga snöflingor. :-)

image270

Tatuering...

Sitter och kollar runt på nätet efter fina tatueringar, jag fick ju presentkort när jag fyllde år, ett bidrag till en ny tatuering, så nu måste jag ju hitta nått som passar mej.
Jag är väldigt kräsen, de ska inte vara nått som alla andra har och de ska verkligen kännas helt rätt, för de är ju ändå nått jag ska leva med i resten av mitt liv.

En fundering är en Lotusblomma....

image269

Hittade på ett ställe på nätet där de står så här "Hur djupt ner vi än befinner oss i mörker, kan vi alla söka oss upp mot ljuset och slå ut lika kraftfulla, vackra och rena som en lotusblomma"

Kram


Om man ändå vore en ryggsäck!

Ja efter min sons kommentar när vi pulsade upp till skolan, genom all snö som kommit under natten så vore de inte så dumt att vara ryggsäck.

-Mamma, de är tur för ryggsäckarna, för dom slipper iallafall gå....dom behöver bara åka :-)

                                                      image268

Kram och God morgon :-)


Tjuvar...

Ja de var vårt samtalsämne idag när vi gick hem från skolan, jag och sonen, vi kom in på de när vi såg en cykel som låg slängd i bäcken och var fastfrusen, och jag sa att de var nog nån som stulit cykeln och sen slängt den där.

Då säger Emil:
-Mamma, får tjuvar mat när dom sitter i finkan?
-Ja de får dom, svara jag.
-De tycker inte jag dom ska få, säger Emil då....

..hmmmm??...vad svarar man på de??.....*S*


Sen så säger min son:
-De dummaste dom kan tjuva är ju datorn.
-Varför tycker du de?, frågar jag
-Då kan man ju inte beställa pizza och så kan man inte kolla när bussen går, får jag till svar.

Och nu vill jag då på en gång förklara att vi INTE beställer pizza varje dag, inte ens varje vecka, men visst har de hänt...
Och hur skulle vi kunna överleva utan de???.... *S*

Kram

Gott att leva....

Ja idag är de gott att leva.....trots att jag varit ute på morgonpromenaden från skolan och de var -18 grader!!!
Vi fuskade idag, sonen och jag, vi tog bussen upp till skolan, men hem gick jag, och de var så härligt, fast kylan nöp i kinderna. De härligaste var att de börjar bli så ljust på mornarna nu, för antingen så var de mitt bländande leende som fick gatlysena att släckas, eller så är de verkligen ljusare nu...:-)

Jag ser fram emot våren, men jag har inte så bråttom, för jag gillar den här årstiden, de är fortfarande vinter, men de blir lite ljusare för varje dag....
Diskuterade de med Daniel här på morgonkvisten, för han är en sån där sol och värmedyrkare, medan jag tycker de är jobbigt om de är för varmt....Visst jag gillar också sommarn, men blir de för varmt då går jag och gömmer mej.
Äh, alla årstider har sin charm, så är de bara :-)

Kram på er :-)

En ursäkt....

ja, jag måste be om ursäkt.....jag har i ett av mina inlägg "glömt" att skriva en mycket viktig sak....tydligen.... och nu har jag fått mej en känga för de.....i en kommentar fick jag frågan hur jag fick hem min lampa, eftersom min bil står så fint på parkeringen....så de är väl bäst jag klargör de på en gång...

När jag köpt min lampa, nere på stan på en av stans elbutiker, och kånkade denna lampa mot Domus kände jag att jag hade gärna åkt bil hem istället för att åka buss, så jag skickade lite SMS och efter detta och några telefonsamtal så var min skjuts ordnad.

Och nu vill jag framför mitt hjärtligaste Tack till min, iallafall den här dan, privatchaufför....
Du är en ängel....förlåt.....jag menar...Du e go du! ;-)

Och apropå de så står inte bilen kvar längre....för den har åkt till....ja jag är inte säker, men jag hoppas den mår bättre när den kommer hem igen :-)

Kram på er igen. :-)


Peppar, peppar.....

.....i dubbel bemärkelse :-)

Amanda mår bra idag, har ätit lite skorpor och druckit lite saft.....inte mått illa nått mer eller spytt....peppar, peppar.
Nu ligger hon i soffan och tittar på barnkanalen.

image266

Jag och sonen har stoppat i oss vitpepparkorn idag också....peppar, peppar alltså :-)


Och jag måste bara säga att nu är de väder som jag tycker om.....de är ca 5 grader kallt och snön ligger säker.... varför jag vill ha snö??....jamen de är ju vinter!! :-)

Men lite vår vill jag ha hos mej iallafall, så jag köpte dessa till mej själv.....jag älskar tulpaner, vet inte varför, jag bara gör de :-)

image267

Kram


Tjuv??

Ja antagligen, för jag har snott den här:


♥ När jag blir gammal ska groparna i mina lår 
    vara avtryck efter min älskades fingertoppar 
    och fårorna i mina kinder ska skvallra om skratt och kyssar i en sommarhage.

♥ När jag blir gammal ska alla som betrakta påsarna under mina ögon
   upptäcka gnistor i min skymningsblick
   och säga: Det syns att hon varit ung och älskat

...suck..

Så där ja, nu har jag påbörjat min långledighet, så skönt!!
Och i eftermiddag kom barna hit......och vad händer??.......
Efter kvällsfikat så säger Amanda:
-Jag mår illa.......sen spyr hon.
Men sen var hon pigg och inget mera hände, men hon ska vara hemma från skolan iallafall, jag chansar inte, och jag är ju ändå hemma.
Japp, de är en bra början på barnveckan.....

Nu sover dom båda gott iallafall, och jag har stoppat i mej och Emil vitpepparkorn och så håller jag  tummarna att de inte blir nått mera av de där....

Kram och hej
och Tack gode gud för sprit........ja jag menar naturligtvis  handsprit... :-)

Hem...och jobb...

...å hej å hå....ingen vila bara slita och gno...*S*

ja då var man hemma igen då....jag drog söderut i onsdags för att komma hemifrån och för att samla lite energi, och de gick bra....känner mej gladare nu...mår bättre....bara hoppas att de håller i sej.

Tänk va lite kan göra mycket...jag menar....vi gjorde inget speciellt, men jag fick komma hemifrån lite, bara jag...och göra....just de, ingenting.....bara vara....så himla skönt.
Sen ska jag väl inte klaga på sällskapet.....absolut inte :-)

Och nu är jag tillbaka hemma igen, och ikväll kl 21.00 drar allvaret igång....japp, då börjar jag mitt 3 nätters pass.... men som den optimist jag är så brukar jag börja fredagkvällen med att tänka att snart är de måndagmorgon och jag går av jobbet för att börja min 9-nätters-ledighet.... :-)
Lite taskig tanke för er med "normala" jobb, som vill att helgen ska vara jätte lång och att måndagmorgon aldrig ska komma...så jag ber "lite" om ursäkt att jag tog upp de här...:-)

Ska slänga ner mej på soffan och vila mej i form för jobbet nu...

Kram på er.

Tankeställare...

Sitter på jobbet och är bara tvungen att berätta vad jag hörde för en stund sen, av en ren tillfällighe. Jag var ute på en av turerna jag kör på natten och jag satte på radion på P4 och de var Karlavagnen, där var ämnet "Efter krisen", och jag kom in mitt i ett samtal med en kvinna från Norrland nånstans.

Hon berättade om sina kriser i livet, och jag blev sittande och var bara tvungen att lyssna klart. Hennes ena son hade blivit vådaskjuten i huvudet och dött när han var 15, hennes dotter hade ett gäng år senare fått leukemi och också hon dog, sen efter ytterligare några år så fick kvinnans man diagnosen alzheimer.
Då tog den här kvinnan ett stort beslut, och säkert de svåraste hon gjort, som hon sa "hon kunde välja på att följa med skutan i havet och gå under, eller så kunde hon hoppa av" för hon kände att hon orkade inte mera, så hon hoppade av....hon skilde sej från sin man och började ta hand om sej själv.

Alltså, fattar ni vilket beslut att ta, att ta de steget och lämna nån så....men jag förstår henne....när inte orken finns längre, nån gång måste man rädda sej själv.....fast Gud vilket svårt beslut...
Jag beundrar iallafall hennes val, fast jag själv antagligen inte skulle ha gjort så...fast om man gått igenom allt hon varit med om så hade man kanske inget annat val....

Men iallafall så sitter kvinnan i radion och säger att hon är lycklig nu, hon tycker livet är skönt att leva, hon trivs och mår bra....efter de hon varit med om så fattar jag inte hur man kan komma igen som hon gjort....men de var så underbart att höra hennes röst, att hon verkligen var lycklig i sitt liv nu.... Vilken kvinna!!

Och när man hör sånt där, då ter sej en annans problem ganska fjuttiga.....fast de är ju så att man alltid är sej själv närmast så är de ju bara....men va skönt de var att få sej en liten tankeställare så där strax före midnatt, en liten spark i rumpen :-)

Kram

Illa....riktigt illa..???

Ja de tror jag att de är när man sitter och tittar på "Fråga doktorn" och man gråter, eller är de normalt kanske??...
Fast i mitt fall är nog de mesta ganska normalt, har de senaste dagarna gråtit så mycket så jag borde ju vara torr som fnöske, men icke....nog går de att klämma ut ett gäng tårar till.....

Jag grät som en tok när jag titta på "sagan om konungens återkomst", är väl inte så konstigt för jag brukar gråta när jag ser film, men va faan, jag stortjöt ju.....inte så att tårarna trillade sakta nerför kinderna här inte....nej här spruta dom rakt ut och jag tjöt, jag verkligen tjöt....grannarna måste ju ha funderat....

Men ännu värre var de väl igår när jag tittade på Ally Mcbeal.....japp då tjöt jag igen.....visserligen var de ju en ung kille som blev dödad, men herre gud....jag TJÖÖÖÖT.....

Och som sagt, idag när jag tittade på "Fråga Doktorn".....dom pratade om depressioner och hur folk som aldrig varit där, i depression och ångest, kan förstå hur de är, hur de känns, hur meningslöst allt verkar....och hur viktigt de är med en familj som bryr sej och vänner.

Och då grät jag....över tacksamhet för dom som hjälpte mej genom min absolut svåraste tid i mitt liv.....och nu rinner tårarna igen...för utan dom och mina barn vet jag inte hur jag skulle ha orkat med.

De var inga stora saker dom gjorde, men dom visade att dom fanns där för mej.....jag fick SMS tidigt varje morgon från en av dom, och dom små SMSn.....de var bara korta och de stod kanske bara God morgon ibland....gjorde att jag orkade kliva ur sängen.
En vän "rymde" jag till när jag inte orkade vara hemma, hans hem har varit en "lugn hamn" för fler än mej, de är nått speciellt med honom och hans hem.....de ger ro.
Och så har vi Pia.....vet inte vad jag ska skriva om henne....hon bara fanns där....och hon är nog bland de bästa som hänt mej :-)

Jag vet att jag är i en mindre depp-period nu, därav gråten och känsla av tomhet....av ensamhet, utan att vara ensam......vill inte kalla de depression, för så låg som jag varit är jag inte....men de är tungt ändå....

Men jag ska väl inte vara deppad som är nykär??..... :-)
Nej, kanske inte, men så funkar inte jag....jag kan vara nere iallafall...och de jobbiga just nu är ju att den som kan ge mej bästa trösten inte har så långa armar så han kan hålla om mej....och de beror inte på att jag gått upp i vikt, utan att de är så många mil mellan oss....

Men jag vet att de vänder när som helst, att de inte är nått bestående, jag är van....och de bästa är att de verkar bli allt längre mellan gångerna. Och en sak som gör de lättare är att jag vet att jag har mina vänner, och jag vet att dom är bara ett telefonsamtal bort, jag kan när jag vill ringa och dom finns där för mej....DE gör allt så mycket lättare.

Så, va rädda om era vänner.....dom närmaste, dom riktiga vännerna.....man behöver inte umgås jämt och ständigt med dom, för man vet ändå att dom finns där.

Till sist...
Tack Pia, min absolut bästa vän, utan dej skulle mitt liv vara så tomt....Älskar dej så mycket!!!
och Christer.....jag hoppas såklart att du har de bra "Down under".....men jag saknar dej!!

Och Kram till alla er andra! :-)

Tänt vare här!!!

Från....

image264

...till...

image265

...på 29 minuter...

De skulle ha gått fortare men de blev ett litet misslyckande mitt i alltihop, stängerna liksom vred sej runt varann så jag var tvungen att lossa muttrarna under foten och börja om och lirka, och dra de 2 muttrarna varannan gång och mesa på....annars hade jag varit klar långt tidigare.

Nå vad är de man säger....."Bra kvinna reder sej själv" :-)
Nu ska här broderas!!

Tack Daniel för den jätte fina födelsedagspresenten...Puss!

..och Kram till er andra :-)

List-dags :-)

Hittade och "snodde" den här listan hos Rexxie :-)

Aktuell med...
....den nya singeln...äh, skojar ju såklart.....är väl inte aktuell med så mycket, mer än att montera upp min nya golvlampa och så är de jobbardags igen i natt.

Senaste impulsköp
En fruktpress som jag införskaffade idag, tillsammans med kopieringspapper, ett stycke kollegieblock och batterier.

Bästa promenad
De är faktiskt skönt att promenera hem från jobbet på morgonen :-)

Favoritdryck
Pepsi Max

Äter lyxmiddag på
Skojar du???.....Lyxmiddagar??....Ja då är de middagarna som Daniel brukar fixa på helgerna, DE är LYX för mej :-)

Favoritgata
Gågatan i Östersund på sommarn, sitta på en bänk och äta mjukglass och titta på folk :-)

Favoritgalleri
Tyvärr dålig på sånt...

Favoritsajt
Blocket och Tradera.

Här bjuder jag mamma på middag

Ja de händer ju typ aldrig....men hon var här hemma och åt julmat i julas....gills de??

Favoritförort
Torvalla...*S*

Fikar gärna på
Tänkte börja räkna upp favoritställen men jag ger upp.....fikar där de finns fika att köpa :-)

Bästa lunchställe
Ja men de är väl samma här...de beror väl på vad magen är sugen på :-)

Rockstjärna jag vill träffa
Jon Bon Jovi.... kom bara på han, för han var min ungdomsidol....vadå gillar han nu också??....och ler ett fånigt leende när jag ser han på TV??.....Ja hur så!!

Favvoskor
Mina Ecco-kängor....japp, här är en kvinna med båda fötterna ordentligt på jorden.

Klädkonto per månad
Inte mycket alls.....köper alldeles för sällan kläder....

Modeförebild
Jösses!!...ja läs ovan så fattar ni att jag inte svara på den här frågan, jag har inget svar att ge..*S*

Motionerar
Promenad till och från jobbet när jag jobbar, och är när de är barnvecka så blir de promenad till och från skolan, morgon och eftermiddag.....ja jag har faktiskt en bit att gå både till jobb och skola, 25 minuters promenad, enkel resa :-)

Mest överskattade affär
Jaha???....de är väl en hel del skulle jag vilja säga.....som inte är så jätte intresserad av shopping...

Det dyraste jag köpt
Gäller fråga under hela mitt liv så är de en bostadsrätt, som är såld också för längesen.
Såg att Rexxie också hade skrivit bostadsrätt, och jag kan tänka mej att hans var en aningens lite dyrare än den jag köpte...*S*

Mode jag aldrig vill se igen
Jag hoppar gärna över långa randiga stickade benvärmare som man skulle krulla ihop nere på vaderna....

Senast gnolade
"De bästa med julen som jag vet, de är inte julmat och alla paket, de är när i fönstret man har hyacinter, en julstjärna uppe och ute är vinter"..... Min ringsignal på mobilen, de är mina barn som sjunger den....

Bästa boken
Svårt...har en absolut favorit, jag gråter varje gång jag läser den...."Mannen med falkarna", men sen gillar jag Arn-böckerna jätte mycket.

Favoritprodukt på apoteket
Hostmedicin till barna.....är dom tiderna nu.

Fulaste färgen på kläder
Skrikiga färger har jag svårt för.....chockrosa, knallorange o liknande

Bästa förfestmusiken
Förfest??.....De var längesen jag var på nån sån... men musik som gör att man blir glad i hela kroppen vore väl nått.....så nån dansmusik vore väl bra :-)....jaja, de är jag de, men jag älskar ju att dansa :-)

En bra gå bort-present
En blomma är väl alltid fint, men inte vilken bukett som helst utan nått som man ger med lite mera eftertanke....

Favoritlyxartikel
ja nu var vi där igen...Lyx i mitt liv....*S*....men jag har fått en fin parfym, som jag aldrig skulle ha köpt själv...är för lyxigt för mej :-)

Älsklingsljud
Fåglarna på våren....speciellt Talgoxarna.....Ja, jag vet hur dom låter på våren, så de så!!

Senaste upptäckt i Västerås
Ja nu ska jag erkänna att där har jag varit en gång i hela mitt 40-åriga liv...*S*
men jag kan skriva en annan sista fråga...

Senaste upptäckt i Östersund
Dom har börjat bygga den stora fest- och partajlokalen på Stortorget som ska användas under VM-veckan.... Jajamänsan, de ska ju bli Skidskytte-VM är om några veckor...i lilla Östersund.....många många människor kommer hit då.....och hela skogen runt skidspåren kommer att vara fulla av anställda vid Östersunds Kommun... Varför?....om vi är mer intresserade av skidskytte än andra??
Nej de tror jag inte, men vi fick biljetter i julklapp.....

De var de de...
Kram på er.


Lattjo....

Vill ni ses nåttt kul???

En dtor som gör som den vill....och mattte, dvs jg håller på att bli galen....*S*.....varför??...jo dedn här datorn som jag "ärvtt" av Dniel, en bärbar rackare, gör precis som den vill och intet som jag vill...
Ja ni ser ju hur de blir, visserligen kan de bli  knäppt när jag skriver och specielltt tom jg försöker skriva litte fortare, men nu tar jag de lugnt och fint och ser till atat jag trycker på rättt tangent.....och datorn sksriver ibland dubbla bokstäver ocoh ibland skiter den fullständigt i vilka tangenter jag trycker på......Lattjo liten pryl de här...*S*
De är nog nån sktit i tangentbordett....Daniel ska få kolla när han kommer hit nästa gång....och jag  håller mej till den andra datorn när jag ska blogga :-)

Krarm på er :-)

NEJ NEJ NEJ!!!

2 timmar, sen var de kört för mej, 2 timmar!!!.........jag är rökt......de har barkat åt skogen.....min karaktär är usel... de kokta fläsket är stekt.....jag är en svag människa!!!....*gråter floder*

Vad de är som hänt???
"
Let's dance" har drabbat mej och jag har redan fått 4 favoritpar!!!!!!!

Ja de här är allvarliga saker.....jag har ALDRIG följt vare sej Idol, eller vad de andra nu heter....??.....ni ser själva!
Jag har aldrig följt Big Brother, Baren osv osv......Inte tittat på några bönder som söker fruar........Inte ens de gamla goda Robinsson föll mej på läppen....eller Gundes tjoande i de där forten-programmet.....jag är en usel dokusåpa-tittare.....och usel tittare av "kändisar-gör-roliga-saker-dom-inte-är-vana-vid-för-att-underhålla-oss-tittare-program, .tills idag......tills för dryga 2 timmar sen.....

OCH JAG HAR REDAN 4 FAVORITPAR!!!!

Men.....*försöker lugna mej själv*.....nästa fredagnatt jobbar jag, alltså kan jag inte titta då....då kanske de avtar på en gång....jag kanske glömmer reprisen.....

MEN jag vill ju se Dilba, Toni, Tina och Karl-Petter (den förbannade bonden) sopa banan med dom andra, och så småningom vill jag välja ETT favoritpar.....

Är de kört för mej nu???..... :-)


Avundsjuk??....Jag??

Näe, de kan jag väl inte tänka mej, jag får väl skylla mej själv att jag inte ens försöker.....men ärligt talat så blir de ingen ändring trots de här...

Vad jag pratar om??
Jo, jag satt och spelade Memory med sonen och hade TVn på samtidigt, och de var ett sånt där "spelprogram", där man ska ringa in, gissa på vilket ord de är, svara på en kunskapsfråga, gissa rätt på en kod (tror jag) och vinna en massa pengar....lätt som en plätt, eller hur??

OM man kommer fram...
OM man har rätt ord...
OM man svarar rätt på kunskapsfrågan...(vilket verkar vara de lättaste)....
OM man gissar rätt på koden....
Ja DÅ kan man vinna en massa pengar...

Och de var precis va pojkspolingen på TVn satt och berättade idag, att en 18-årig tjej från Östersund vunnit 400.000kr!!!!!! för nån dag sen......

Nej då, jag är inte avundsjuk.....jag ringer inte in...och kommer inte att göra i fortsättningen heller.....för då lär ju nån annan 18-årig liten donna vinna alla pengar jag fixat till programmet, så de får faktiskt vara....
"Ja e int bitter"

Fast de är klart, inte hade jag gråtit om jag vunnit den summan.....de ska erkännas...

Kram

Lite bättre minsann :-)

Ja så är de, idag känns de lite bättre, så jag kanske ska börja ta ner nån lite julpryl, jag vill inte bara ligga i sängen eller soffan hela dan, man blir så himla mosig, eller var de mossig??....*S*

Skickade iväg dottern med momma-taxin strax före 8 i morse och samma taxi blir de efter skolan.... Lyx??...javisst!! :-)
och sen skickar jag henne till Borgvattnet.

När jag piggar på mej ska jag åka och köpa mej en golvlampa, en sån där som lyser uppåt, med dimmer, och med en liten läslampa på, hänger ni med?
Jag vill ha vid soffan så jag kan sitta där och läsa, och framförallt så jag kan börja brodera igen. Jag broderade massor innan jag fick barn, men sen dom kom har jag inte rört ett broderi en gång, men nu känner jag hur de kliar i fingrarna igen. Kollade min broderilåda igår och jag har några påbörjade plus ett gäng helt nya, så jag har de jag gör.

Sen började de klia i några andra fingrar igår också, pusselfingrarna....japp, såna har jag också....och de var längesen jag la nått pussel nu. Har pussel liggande också som jag aldrig lagt, så jag kanske ska plocka fram ett och börja lite smått. Jag köpte en sån där pusselmatta som man kan rulla ihop, för mina pussel kan bli liggande ett tag, eftersom jag helst lägger pussel emd ganska många bitar...*S*

Jaha, för att inte ska skriva så mycket så tycker jag att jag fick till de ganska bra...igen....som vanligt....

Ha en bra dag alla
Kram på er

Inte mycket piggare..

..nej de är jag inte...men, men, de går ju....har iallafall ingen feber....
Sonen mår iallafall mycket bättre, men han får vara hemma i morgon också...de är lika så bra. Imorse promenerade min lilla dotter iväg ensam kl 6, hon gick till "styvmodern".....vilket hemskt ord...låter så otäckt....hon gick till sin låtsasmamma.....och dom gjorde sällskap till dagiset med småsyskonen, sen gick hon själv därifrån...och i eftermiddag gör dom likadant, fast tvärtom...fattar ni?...*S*
Jag slipper iallafall gå utanför dörrn idag också.....och de uppskattar jag mycket :-)

I morgon ska min mamma och hennes sambo köra henne både till och från skolan....ja dom ställer verkligen upp.....och imorgon eftermiddag ska hon få åka till Borgvattnet till sin bästa kompis och vara där hela helgen, så jag och sonen är själva och får roa oss bäst vi kan. Gissar att helgen blir full av Monopol, Finans, Memory och andra spel, plus att jag...om jag känner mej piggare....ska plocka bort julen.

Hos mej brukar julen kunna "vara än till påska", de beror inte på att jag frivilligt lämnar saker framme, nej de beror på att de brukar kunna "dyka upp" småtomtar här och där som jag tydligen glömt att plocka bort....*S*

Jag som längtade så mycket att ta fram julsakerna tycker faktiskt att de ska bli lite skönt att plocka bort dom nu, de enda som är trist är att ta bort stjärnorna i fönstren, dom ger ju så mysigt sken....
Jag vet inte om jag inbillar mej, eller om de verkligen är ljusare ute redan, för idag känns de så, de är nog därför de känns lite lättare att börja ta bort grejorna.

Jaha, nu kom sonen med ett Lotto-spel, så jag ska väl gå och slänga ner mej i soffan, gillar spel där jag kan halvligga ner och spela.....ja men vadå?.....jag är ju sjuk!!

Kram på er.

Skurk.....

Japp, jag visste de, jag blev sjuk....fast de är baske mej inte likt mej, jag brukar inte bli smittad när nån är förkyld, men nu kunde jag tydligen inte stå emot, och inte nog med de, Emil kändes varm idag igen så han är hemma med mej.

Kände mej som en skurk i morse, jag hade ringt och talat om på jobbet att jag inte kommer på nått jobb i natt, känns inte riktigt rätt att stå och hosta och snora på dom stackars gamlingarna, men jag var ju tvungen att få upp Amanda till skolan, gissa om jag tittade mej omkring både en och två gånger för att se om jag såg nån arbetskamrat.....*S*....man vet ju hur snacket kan gå, men vadå, jag måste ju fixa så Amanda kan komma till skolan....

Har iallafall flirtat med min mamma,så hon och hennes karl ska agera skolskjuts i eftermiddag så jag slipper ge mej ut igen.....så himla snällt eller hur?

Nej nu blir de lite lunch och sen ryggläge igen.

Kram på er.....på lite avstånd så ni inte blir smittade :-)

Blogg-lista

Hittade en lista som jag tyckte verkar kul....ja iallafall för min egen del :-)
hittade den hos
Therese
men den är gjord av Hello Mummy


Varför började jag blogga?
De var skönt att skriva av sej när jag mådde dåligt....och sen fortsatte jag av bara farten.

När startade jag bloggen?
De var i november 2006

Hur kom du på namnet?
De kändes som om jag behövde att "andra hem" då, där jag kunde vara mej själv och skriva ner mina tankar och funderingar utan att bli dömd.

Vart eller hur fick du idén om att börja blogga?
De var nog från min jobbarkompis Susanne, om jag minns rätt.

Vem har designat din blogg?
Ja inte är de jag iallafall, jag har ju bara valt från färdiga förslag här på Blogg.se

Har du fått vänner via bloggen?
Näe, bekanta ja, men inte vänner.... Vänner är speciella :-)

Har du träffat någon av dom i verkliga livet?
Ja de har jag, en del kände jag innan jag började blogga, men jag har också stött på nya bekantskaper.

Hur många bloggar läser du?
De är olika, men jag har några, kanske 5-10 st som jag kollar varje dag, sen brukar jag kunna sitta och kolla runt på många fler emellanåt.

Nämn 2 Absoluta Favoriter och varför?
Raskan måste jag ta, hennes läser jag dagligen, måste ju hålla koll på vad hon gör när vi inte jobbar...*S*

Hur många läsare har du?
Vet inte, dom är inte så jätte många, men jag verkar ha några trogna läsare och de är jag jätte glad för :-)

Antal kommentarer?
Bra fråga, eftersom min läsekrets inte är så jätte stor och de inte kommenteras så jätte mycket.....men jag är glad för alla kommentarer jag får :-)

Hur länge tänker du blogga?
Så länge de är kul, och så länge jag ser att folk läser den....

Vad är bäst med att blogga?
Att få skriva av sej lite tankar och funderingar, och visa upp foton jag tagit...OCH så klart att folk uppskattar den....och kommenterar :-)

Vad är sämst?
Att man inte vet vilka alla är som läser den.....för de vore kul att veta vilka besökare man har :-)

Vad tycker du om reklam i bloggen?
Tänker inte på den...och bryr mej inte...

Vad tycker du om kommentarer där det görs reklam för sina bloggar eller tävlingar eller nått annat?
Jag får de så sällan så de bekommer mej inte....

De var de de.....nu är de eran tur :-)
Hello Mommy har gett tillåtelse att man får använda den här listan som hon har skapat!

Kramen

2007-lista

1. Gjorde du något i Fjol som du aldrig gjort förut?
Dansade varenda kväll i 6 dagar i Malung och åkte MC VÄLDIGT fort.....

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gav inga nyårslöften.....då heller.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i fjol?
Kan inte komma på nån....däremot blev en nära "bekant" farfar ;-)
så gammal är jag..*S*

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, min farfar

5. Vilka länder besökte du?
Jag höll mej hemma i Sverige jag.

6. Är det något du saknat år 2007 som du vill ha år 2008?
Kommer inte på nått...

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
De måste ju vara den 24 december när jag fick en överraskning som heter duga....

8. Vad var din största framgång 2007?
Att jag fortsatt må allt bättre, och att mina depparperioder kommer allt mer sällan.

9. Största misstaget?
Jo de har jag gjort några, men jag orkar inte dra upp dom här....

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej inget mer än vanliga krämpor som förkylning....

11. Bästa köpet
hmmm???....vet inte...

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Ja de var ju en intressant fråga.....mat, dans, bussresor...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Överraskningen på julafton, och utevecklingssamtalen med barnas fröknar. Finns säkert mera men de är vad jag kommer på just nu.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2007?
"Nei så tjukk du har blitt"....*S*


15. Var du gladare eller ledsnare i fjol jämfört med tidigare år?
Jag var nog gladare....eller inte bara nog...jag VAR gladare :-)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Motionerat, dvs i mitt fall promenader och cykelturer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit godis

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma, i dagarna 3 :-)

19. Blev du kär i år?
Japp :-)

20. Hur många one night stands?
Hallå, är inte de här en familjesida??...*S*....de var inte många alls.....typ inga....

21. Favoritprogram på TV?
House

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nja....hata tror jag inte.....men tycker mindre om....MYCKET mindre.....

23. Bästa boken du läste i år?
Blev inte mycket läst, tyvärr....men böckerna om Arn är de helt klart.

24. Största musikaliska upptäckten?
För min egen del...Mika.

25. Något du önskade dig och fick?
Pengar till massage eller SPA-besök

26. Något du önskade dig men inte fick?
1 miljon kronor....*S*

27. Årets bästa film?
vet ju aldrig när jag sett vilka filmer....så om jag skriver en film här så kanske den gjordes 2006 eller 2005....noll koll, kallas de...*S*

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Jösses, kommer inte ihåg, de var ju ett helt år sen...*S*
...kollade bloggen....får känslan av att jag jobbade....

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Bättre ekonomi...

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Maries stil.....fortfarande

31. Vad fick dig att må bra?
MIna barn, mina nya och gamla vänner, min nya familj :-)

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Men kära nån....har absolut ingen som helst aning....*S*

33. Vem saknade du?
Vet inte.....brukar sakna dom som inte finns hos mej längre.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Ja de är ju såklart Daniel :-)
men sen har jag träffat många nya vänner, och alla genom dansen....både här hemma och när vi varit på vift....som tex i Malung....hej, hej :-)


Hemma igen...

Japp, man är ju hemma igen nu.....på gott och ont...hade gärna stannat kvar ett tag till, trivs bra i Vansbro, men nu är de vardag igen, och de är ganska skönt också. Man kommer in i rutinerna med barna igen, skola och läggdags tidigare, för under lovet har rutinerna varit som bortblåsta, de är väl de som är meningen med skollov :-)

Som sagt, båda mina barn har varit sjuka under lovet, och nu är de deras mamma som är allt annat än frisk, går omkring med ett huvud som känns som om de är fyllt med bomull....helt tjockt....och halsen ska vi inte prata om....och inte heller mängden näsdukar som går åt.....den är inte att leka med....
Och jag ska egentligen börja jobba i morgon, men känns de så här i morgon bitti också så vete tusan.....är kluven, de kostar mycket att vara hemma och vara sjuk, men mår jag så här så är de ju bara "sjukt" att jobba, för inte lär jag bli friskare av de.....

Nåja, försöker kurera mej så gott de går, med te och honung osv.....så får vi se vad som händer....

Nu får de vara slut på gnällandet, ska bädda ner mej i sängen och läsa lite.

Kram.

Uppdatering...forts.

Efter besöket på Tomteland så åkte vi hem och vilade upp oss lite för på kvällen skulle de bli middag och gäster...
3 av Daniels kompisar, Erik x2 och en Lars.... :-)
Vi åt jätte god mat, kött med pepparsås och pressad potatis, så mumsigt.....synd bara att Daniel envisas med att man ska äta sparris till också.....(tur de finns andra som vill ha mer än sina egna)

Den kvällen skrattade vi så jag fick magknip......dom är inte kloka på en fläck nån av dom där kompisarna....vi avhandlade diverse saker, de var allt från Taekwondo.....visste inte att de stavades så.....tights, och gå ner i spagat, till slalombackar, Afterski och uppblåsbara....traktorslangar.....*S*
Men som alltid så är de ingen idé att ens försöka återberätta de här, för ingen skulle nog förstå de roliga med de hela, utom vi som var där....
Men som sagt....roligt hade vi....ända fram till mitt i natten....

Jag uppvaktades lite den här kvällen också, fick blommor och en karta över Vansbro och en överstrykningspenna, så jag ska kunna markera på kartan om jag hittar nått intressant.. :-)
Goa grabbar de där :-)

Kramis

Tomteland

I fredags var jag, Pia och barna till Tomteland, trots snoriga näsor och lite hosta åkte vi iväg och de är inget vi ångrar, barnen blev jätte nöjda, och i och med de så var de 2 nöjda mammor också :-)


Här är våra barn, i skepnad av ett troll, en prinsessa och en häxa.....söta va?

image256


Här är Tomtens hus och hans verkstad...

 

Och här är han själv i egen hög person....de är han i rött om de är nån som undrar... ;-)

image260


Trollen hade också egna hus där....
här är småtrollens hus...

image261


Jag fick också en bild på ett av trollen, men de blev suddigt...de är väl inte meningen att man ska fota dom...
...de här trollet hade stulit Tomtens pyjamas....men Häxan hjälpte Tomten att få tillbaka den, hon lurade trollet med några gamla nitlotter.....

image262


Barna gick på Häxans bus-skola, där fick inte föräldrar vara med, och inte fick barna berätta vad dom lärt sej heller, så jag ser fram emot när jag ska få uppleva de buset....NOT!!....*S*
Men jag fick iallafall en bild på Häxan.....och Pia och barna.... e dom inte fina så säg? :-)
och äntligen har jag fångat Pia på en bild som måste in på bloggen, jag kan ju inte radera bort henne...*S*

image263


De var en jätte bra dag, med tomtar, troll, och Häxan, och god lunch och tom dans runt granen.....vi var inte speciellt många som ställde upp på de men ringen räckte precis runt granen :-)

Tomteland hade besök av en busslast ryssar den dan, och dom såg en aning frågande ut när vi skuttade runt som små grodor och slängde barna vilt omkring oss när vi "än slank hit, och än slank dit"....men de bjuder vi på...*S*

Kram


Uppdatering....

Ja de borde väl vara på sin plats för de.....de var ju ett tag sen sist... :-)
...så var var jag??....jo just ja, min födelsedag :-)


Den avlöpte på ett lugnt och fint sätt, de damp in lite SMS under dan, små gratulationer från nära och kära, och lite telefonsamtal också.

På dan promenerade jag, Pia och barna igenom Vansbro....iallafall de centrala delarna....och de tar ju inte allt för lång tid...men vi var in på godisaffären med stort G, och på fiket, och så tittade vi in på några små affärer också. Bla på blomsterhandeln där jag inte kunde förstå varför jag fick små irriterande blickar av Pia, jag fattade väl inte att hon ville bli av med mej....*S*

Hon hjälpte barnen att köpa blommor till mej från dom, 2 röda fina rosor :-)


När Daniel kommit hem blev de middag, med mat som jag önskat mej, Ölkorvsgryta, som är bara sååååå god, sen blev de tårta, 2 st, ensom Emma gjort och en som Linnea gjort...och för att vara diplomatisk så säger jag att båda var lika goda.....fast i själva verkat så var dom....just de....lika goda, men på olika sätt :-)


Och så fick jag lite presenter också, av Emma fick jag en jätte fin klocka och ett halsband med ett stort hjärta som man kan öppna.....ska ha foton på mina barn där....av Linnea fick jag en tekopp, en tekula och te....perfekt för en tedrickare som jag :-)

Av Pia, och hennes famlj och min bästa barndomsvän Magda, och hennes familj och Pias syster Petra fick jag presentkort, ett bidrag till en ny tatuering.

Av Daniel fick jag en stor blomma, en ??-blomma.....tror de var nått med flamingo....jag är inte bra på sånt där, men jag har ju Pia som är expert på området, florist och allt :-)...och så ska jag få välja en golvlampa till mitt vardagsrum, jag vill börja bridera igen, men har ingen bra lampa så de ska jag få av Daniel.

Av min mamma och hennes man fick jag pengar, bidrag till massage eller SPA-besök.....:-)

Ja de var en lyckad födelsedag, och de bästa av allt.....jag känner mej faktiskt inte ett dugg äldre... :-)

Kram på er.


Jösses!!!

Ja nu sitter jag här i sängen och äter frukost, vilket lyx va?....de gör man inte varje dag....ja inte i mitt liv iallafall.
Emma kom in med te och mackor till mej... :-)

Vilken tjej tycker ni nu va....komma med fika bara så där.....men nu är de inte riktigt "bara så där".....jag måste ju skryta med att jag fyller år idag.....så nu vill jag att ni fyller kommentarslådan eller vad man ska kalla de med en massa hejjarrop och hurran.....

Skulle väl ha satt in en bild på födelsedagsbarnet här och nu, men vet ni, så illa vill jag er inte.....nyvaken, rufsig i håret, och jag vågar inte tänka på alla rynkor och gråa hår som säkert poppat upp under natten....för de är väl vid den här åldern dom poppar upp som mest, eller??...*S*

Nu ska jag kliva upp och fixa frukost till barna, som ungefär var 10:e minut försöker ta kål på varann, antingen genom hugg, slag, bett eller skrik i öronen....jag föredrar den tysta varianten, men man får ju inte välja...
Sa till mina små för ungefär 5 minuter sen att nu ska ni vara snälla idag för jag fyller år....de skulle dom, sa dom....sen tog de ungefär 3 minuter innan dom var osams igen.....
jag tror jag stannar i sängen ;-)

Nej allvarligt talat, de är väl bäst att kliva upp och ge dom nått att äta... :-)
och fortsätta den stora dagen :-)

Kram på er.

En bit in på de nya året....

Ja nu har vi känt på de nya året lite grann, och fått lite smak på hur de kan bli :-)

har för mej jag hört nånstans att antingen nyårsafton eller nyårsdagen visar hur resten av året ska bli, minns nu inte vilken, men om de är nyårsafton som präglar resten av året kommer mitt år att bestå i:
-jobb
-lite sömn
-långa resor
-sjuka barn
-stor familj, med extra barn förutom våra 4 egna

Är de däremot nyårsdagen som ska prägla resten då blir de:
-lata dagar i säng och framför TV
-sjuka barn och
-sjuk älskling
-stor familj, med extra barn

Nyårsafton åkte vi ner hit till Vansbro jag och barna, så vi var inte här förrän strax före kl 19, då orkar man inte så mycket, men vi kämpade på fram till midnatt iallafall, alla utom Amanda som hade sån hosta och på natten fick hon feber också. Vi skålade iallafall in nyåret, jag, Daniel, Linnea och Jossie.... :-)

Igår kom Emma hem med en kompis, som också heter Emma, och vi fick höra vad dom gjort på nyårsafton...i detalj!!.....jösses, Emma1 skulle kunna bli politiker, hon kan prata ihjäl vem som helst...*S*...Emma2 la in lite kommentarer här och där, nått annat hinner man inte med :-)

Här är de storfamiljstuket som gäller, de är alltid fullt hus när vi är här, vi är ju 6 st och ofta några extra tjejer, och nu ikväll kommer Pia och Ida :-).....japp fullt hus, men de är så mysigt tycker jag, hemma är jag ju ofta helt ensam eller så är de mina 2 barn....ingen storfamilj precis...

Ja som sagt, ikväll kommer Pia och Ida, och jag blev så glad för de har kommit snö, så de kan bli jätte mysigt att gå på Tomteland, för snö ska de ju vara när man hälsar på tomten :-)

Förresten, Tack ni som kommenterar min blogg, de är jätte roligt att se att de finns dom som läser den :-)

Nu ska jag leta reda på telefonnumret till en klasskompis som jag hade i klass 1-9, han fyller år idag, den enda i min klass som var äldre än mej, jag måste ringa och höra hur de känns, jag gjorde de när vi fyllde 30 också, vill ju vara beredd på känslan....*S*

Kram på er alla :-)