Promenadfoton igen :-)

Nu har mina barn flyttat hem till pappsen igen, ja iallafall för 12 dagar, sen kommer dom tillbaka hit igen. Och som vanligt blir de väldigt tyst och tomt här hemma, men nu går jag ju in i min jobbarperiod igen så de är jobba, sova och äta som gäller...*S*

Idag har jag varit på 2 möten, först ett med min chef, eller vad man ska kalla henne, är inte lätt att veta i den här organisationen vem som är vad, och de sa jag till henne, jag har inte mycket koll alls på vem som gör vad och vem man ska kontakta när de gäller vissa saker....men de är kanske så de ska vara?.....
Och de andra mötet var med hela personalen.

Iallafall så själva mötena tänker jag inte ta upp här, de första var bara ett litet "Lära-känna-varann-möte" eftersom hon nyss börjat på de här jobbet, och de var faktiskt ett bra möte, jag la fram lite önskemål och så, saker som jag tycker inte är så bra på min arbetsplats.

De andra mötet var för hela arbetsgruppen, både dag- och nattpersonal, och där var de mera strul, men som tur är så står man som "nattis" utanför mycket av de värsta tjorvet, de är därför jag trivs med att jobba natt. :-)

Jag hade kameran i jackfickan idag också så jag var bara tvungen att fota lite på väg till mötena.......tog några kort vid bäcken där barna var och lekte i somras....

image204

image205


image206


På väg till mötet:

image207


På väg hem, 3 timmar senare:

image208

Ser att jag inte ändrat till vintertid på kameran....


Och så till sist vill jag be om ursäkt till alla människor som bor här i området, för att jag mer och mer kommer att förvandlas till en fönstertittare nu framöver, och de kommer inte att upphöra förrän runt 20:e Knut.....
Precis.....jag kan inte låte bli att titta på alla adventsstjärnor, adventsljusstakar, gardiner, ljusslingor och allt annat som börjar pryda fönster, dörrar, balkonger och altaner.....jag kan bara inte låta bli....de är så fint och så stämningsfullt...Jag blir så glad av allt de vackra....och jag måste säga att jag är glad att snön kommit och jag hoppas den stannar nu, för den ger ju ännu mera härlig stämning.

Kram från fönstertittar'n :-)

Promenad i kylan

Var bara tvungen att ge mej ut och promenera i de fina men kyliga vädret, och naturligtvis hade jag kameran med mej.
Korten är tagna med lika olika vinklar men de är samma äng.

image197

image198


Här kommer 2 foton till.

image199

image200


Och 2 till :-)

image202

image203

Ja lite skillnad är de allt.
Kram

Julpyssel

Igår var de dags för lite julpyssel, vi gjorde smällkarameller som vi ska hänga i granen. Kolla koncentrationen :-)

image196

Julbak

I helgen har vi haft huset fullt här, Daniel kom med sina döttrar och en kompis till Linnea, och inte nog med de, min dotters bästa kompis kom och dom små liven bestämde att hon också skulle sova över så vi var 8 st i min lägenhet, kan ju säga att de är tur att jag inte bor i en 2:a :-)

På lördan var vi ner på stan en stund, de blev bla fikabuffé på Lime, lika mumsigt som vanligt, sen blev de hem och baka lite gott till jul, vi gjorde Havrekex (Havrebröd) och Lussebullar.

Och så klart blev de lite bildbevis av det hela.....jag var också med och hjälpte till även om jag inte syns på nån bild alls, men nån måste ju sköta kameran.....och disken var min :-)


Emma och Daniel förbereder under överinseende av Jossie.

image189


image190


Nu är de nära...

image191



Här har vi 2 olika förslag på bildtext.
Mitt förslag: "Kolla jag kan kavla med bara en hand!!"
Daniels förslag: "Håll dej borta från min deg!!!"

image192


Några tyckte de var roligare att spela, och de var ett perfekt tillfälle att fota, alla var så koncentrerade så ingen hann gömma sej bakom händerna :-)

image193


Daniel fixade middan, gryta med fläskfilé, ölkorv, svarta oliver, syltlök och GRÄDDE :-)

image194


Lussebullsbak.... :-)

image195

De var en rolig helg och både kex och bullar blev jätte goda.
Igår söndag åkte Daniel och flickorna hem, och Amandas kompis också, så plötsligt var vi bara 3 här hemma, de blev konstigt tomt.
För att sysselsätta oss så bakade vi lite pepparkakor, dom blev också mumsiga.

Idag är Amanda hemma från skolan, för 2 veckor sen var Emil hemma några dar för han hade Femte sjukan, förra veckan hade Amanda en massa utslag på kroppen, de var Nässelutslag, och nu har hon också fått Femte sjukan.
Jaja, de går som runt...

Kram på er :-)

Trötta kursare...

Igår var vi ett gäng nattisar som var på kurs/föreläsning om sömn och ångest bla. Och vi var inget litet gäng, de var väl ca 50 damer.....nej förlåt, de var 2 killar med också....snacka om att vården är ett kvinnodominerat yrke.
Och nog märktes de att de var nattarbetande människor, och att vi itne är vana att sitta ner en hel dag och lyssna, för jag kunde iallafall räkna till minst 10 st som satt och sov....och då kunde jag inte se ögonen på alla som var där heller.
Hade en dam snett framför mej som bara var bäst, hon satt inte med huvet framåtlutat, lite diskret och blundade, nej icke!!...hon somnade med huvet bakåt och munnen vidöppen, han som stod där framme och föredrog..... hmm??... heter de så när man håller ett föredrag???.....*S*...ja iallafall så kan han omöjligt ha missat henne, de måste ju ha varit ett stort svart hål när han tittade till vänster.....*S*

Nåja, jag skriver inget om själva föreläsningen, de kan ni gå in på
Raskans blogg och kolla....vill abra påpeka att vissa ord är hennes egna, och inget som dom som höll i det hela använde, som tex. kålrot och pippa, visserligen hade kanske såna ord fått oss lyssnare att pigga på oss lite och spetsa öronen...*S*

I kväll blir de huset fullt här, då kommer Daniel, Emma och Linnea, och Linneas kompis Jossie, de är tur man har en stor lägenhet :-)
Emil får offra sitt rum och sova inne hos Amanda, så får tjejerna ta hans rum, ja de blir fullt hus som sagt. :-)

Nu ska jag ut och göra lite ärenden.
Kram

Brrrrr.............

Man kan undra hur de kommer sej att motorvärmare och kupevärmare funkat perfekt varje dag sedan jag kopplade in dom...förutom idag, när de för första gången var lite kallare än vanligt.....man kanske måste ha en kupevärmare till motorvärmarstolpen??

En liten småkylig kram till er.


Bara en ville gå ner i spagat.

Jag tror jag måste bära med mej en anteckningsbok jämt hädanefter, så jag kan skriva ner mina barns roliga kommentarer....sonen kom nämligen med en till nyss när jag hämtade han på skolan.

Vi skulle precis kliva in i bilen, runt om bilen var de alldeles isigt, han hade öppnat dörren och då halkade han till, och då sa han:
-Oj mamma, min ena fot ville gå ner i spagat.
-Inte den andra?, frågade jag då.
-Nej, den stog blixtstilla.

Kramkram

Sann kommentar

Barn är väl för härliga....

När jag väckte min 6-årige son idag så mumlade han "Mamma, nätterna är för korta"

Och jag kan inte annat än hålla med han :-)


Test av julmust.

Jag och barna var tvungna att köpa julmust igår och testa, de har ju kommit 3 nya smaker, och vi ville se hur dom smakade.
Men egentligen tycker jag de är helknäppt med olika smaker på julmust, julmust ska väl ändå smaka julmust och inget annat.

Nåja, här nedan står flaskorna och smakerna är från höger; Julnougat, Julkryddor och Julkola, och för den uppmärksamme kanske de är uppenbart vilken smak som föll oss alla bäst på läppen. :-)

image188

På Nygårdas hemsida kan man gå in och rösta på godaste smaken och de komiska var att den smak som leder där just nu tyckte båda mina barn var äcklig!!...*S*....de var Julkolan.

Våran test vann iallafall smaken Julkrydda överlägset både hos mej och barna, den var riktigt god, men inget går ju upp mot en Julmust som smakar Julmust.....kan säga att dom andra 2 smakerna hamnade i slasken, så illa tyckte vi att de var....men smaken är ju som sagt som baken. :-)

Kram från testpanelen.

Men e de tråkigt eller?????

De här vädret kan ju få vem som helst att gråta....eller kanske inte vem som helst, de finns säkert dom som jublar över att de slaskar och har sej och snön försvinner mer och mer....men inte jag.

Jag jobbade i natt och de småduggade precis hela natten och de blev slaskigare och slaskigare och bilen for som en liten vante på vägen i spåren.....å jag som var så glad att snön kommit så de blev ljusare ute och de var bra bilföre.....men varför gnäller jag, jag borde ju vara van, så här är de ju varje år nuförtiden.

Alltså, ni som är runt min ålder, visst var de bättre förr??....Visst hade vi snö på vintrarna och fina vägar?....visst var de vitt på julafton??.....inte regnade de så här???.....eller inbillar jag mej bara?? Jag kanske börjar bli så gammal så jag inte minns längre..*S*

Apropå gammal så ringde en tjej från jobbet och sa att en av mina jobbarkompisar hade ansökt om semester i början av januari och undrade om jag kunde ta dom 2 nätterna, men jag sa nej direkt för jag har barna plus att jag fyller år en av dagarna....40 år....40 ÅR!!!!.....men hallå??....var har dom 40 åren tagit vägen? Kan inte vara möjligt att jag ska bli 40.
Jag kommer så väl ihåg när min mamma var 34...och hon var stenålders redan då......men jag minns knappt när jag själv var 34, och nu blir jag 40!!....
Undrar hur de känns för min mamma att hennes dotter fyller 40, jag menar de innebär ju att hon är mycket äldre...*S*

Nåja, jag antar att den dan jag blir 40 inte kommer att kännas ett dugg annorlunda än när jag var 39,5 eller 28.... i kropp och själ alltså....krämporna kommer ju smygande iallafall, oberoende av ålder.

Förresten, som en kompis sa till mej en gång, de var nog bland de enda kloka han sagt nån gång,  "Åldern är ju bara ett par siffror på ett papper"....och de är ju så sant så :-)

Nähä, undra om man ska göra nån nytta innan jobbet...jag som städar hela tiden, eller hur var de du sa Raskan??.....*asg*

Kram, och fortsatt trevlig helg på er :-)

Jaja, tjat, tjat...*S*

Vilka vänner man har, man hinner knappt andas ut från förra bloggen så "gnäller" dom (vissa) att man bloggar för sällan.....bara för att inte jag har några nyfödda kissungar, eller gamla traktorer att skriva om....vissa dar händer de ju knappt nått i mitt liv...*S*
Och inte är de nån idé att ta med kameran på jobbet heller och ta fina naturbilder, DE ÄR JU KOLSVART UTE!!! Fast nu överdrev jag liiite, de har blivit så mycket ljusare och finare sen snön kom....men de gör sej inte så bra på kort ändå nattetid.

Och inte håller jag på men nån större renovering i mitt hem heller, faktiskt inte ens nån mindre, jag bara ÄR just nu, fast just nu ÄR jag bara i Dalarna :-)
De blev en liten oförutsedd resa den här gången, tur de inte är så långt...*S*

Jag kan ju förstås berätta att vi var på utvecklingssamtal med sonen, barnens pappa och jag, men de skulle bara låta som skryt tänkte jag så jag har hållit tyst. Hans fröken skröt upp han så de var inte klokt, hon sa att hon funderat innan vi kom vad hon skulle säga, för egentligen hade vi inte så mycket att prata om, för de vara bara positiva saker.....de var så pass att MammaMarie satt där och svällde av stolthet och fick tårar i ögonen, jobbigt sånt där...*S*

Ja de var väl ungefär de intressanta som hänt sen sist, tror jag....så jag ber att få återkomma om några dagar igen. Ska se om jag får nått att skriva om i helgen, har ju den här fantastiska jobbarhelgen att se fram emot....men vet ni vad de bästa med den är??....jo de är att när jag går av på måndagmorgon kl 7, då är jag ledig 9 nätter!!! :-)
Ja sämre kan man ha de :-)

Och från mej till er alla önskar jag en ritkigt God J....nä vänta nu....inte riktigt än va??!!
Kram på er :-)

Vilket pålägg är jag???

Ja jösses, man går ju på att göra de allra mest konstiga tester...*S*
Den här hittade jag hos
Anna
och jag är....



                                           image187


SYLTETØYET. Ja, da fikk du ditt svar - på brødskiva er du syltetøyet. Du er den snilleste i flokken, den som alltid smiler og er glad, den som alltid hjelper til og er så omsorgsfull som man kan få blitt. Men er du egentlig det? Jeg tviler ikke på at du er en generøs, snill og omsorgsfull person - men er du virkelig alltid glad? Er du konstant smilende og lykkelig? Det er tvilsomt. De gangene du føler deg nedtrykt, lei deg og furten - VIS DET. Du vil ikke miste venner eller familie for det om du er lei deg eller sint en gang iblant, tvert om. Både du og dine nærmeste trenger å få høre at du er sint, trenger å få høre at du er lei deg. Du er ikke sytete av den grunn, du har rett til å klage over det du er misfornøyd med, eller gråte over det du føler deg trist for. Ikke sperr det inne, ikke lat som om du er glad hvis du ikke er det, det er ingen som sier at du må være konstant blid. Selvfølgelig skal du ikke bli for sytete eller klagete, men det blir du nok ikke heller - en gang i blant er det godt for deg å få ut det du mener og det du føler. Men bortsett fra dette er du en enestående person som mange nok ser opp til. Du er sprudlende, søt og positiv og er likt av mange. Men livet ditt blir ikke godt hvis du fortsetter å stenge ting inni deg. Det er ikke lett å plutselig bryte om, men du vil nok klare det! Lykke til.

6% har landet på denne bedømmelsen.


Testet hittar ni här


Uppdatering...

Ja vad har nu hänt sen sist då??

Jo i torsdags så åkte vi iväg till Vemdalen på Dansbandsforum, de var verkligen jätte kul, och från början av kvällen gick de jätte bra att dansa, men ju senare de blev desto stökigare blev de.
Jag har inget emot folk som dricker, men de är kul om alla på dansgolvet försöker dansa åt samma håll och INTE försöker banka ut njurarna på en när de kör nån hemmgjord variant av bugg eller vad de ska föreställa. Jag uppskattar också jätte mycket om folk ville lämna sina ölglas INNAN dom börjar dansa, är lite jobbigt när man "träffar" på dom och man känner ljummen öl rinna ner över ryggen.....
Jo förresten, jag HAR nått emot folk som dricker!!!!!......i dom sammanhangen...*S*

När vi skulle åka hem mot stan igen hade de kommit lite snö....typ 2 dm!!!....jag är oändligt tacksam att jag slapp köra kan jag säga :-)

Fredagen tillbringade jag och Pia i soffan, vi kollade på video, först nått med Robert Gustafsson, men massa klipp från alla möjliga tillställningar där han varit med, och så kollade vi på "Råttatouille".....jösses va vi skratta. Mina barn hade sett den på bio, men dom lät inte alls lika imponerade som jag var....*S*
Sedan var de en jobbarnatt för mej.

lördagen åkte jag och Pia ner på stan och fikade, den omtalade fikabuffén, vi hade sällskap av Gunilla och Christer, de var jätte trevligt, och lockade till några ordentliga skratt, och då snackar vi ordentliga...*S*...tanten vid bordet bredvid höll tom för örat....en del har ingen humor... :-)
På kvällen gick jag och Pia på Bishop Arms och åt en god middag.....som om man var så jätte hungrig sedan man avnjutit en ordentlig fikabuffé :-)
Senare dök Gunilla med väninnor upp, och då blev de ännu mera skratt.... ja ni skulle bara höra :-)

Och idag söndag har Pia åkt hem igen, jag försökte tom bli av med henne lite tidigare än vad som var meningen, hon skulle åka bussen kvart över 3, men jag lämnade henne vid busstationen strax före 2......jag fattar inte varför hon gnällde, hon trodde också klockan var mer, fast de kan ju ha berott på att klockan i min bil fortfarande går på sommartid...*S*
Nåja, jag lämnade henne, men hon ringde upp mej efter några minuter när hon insett misstaget så de var bara att vända bilen och åka ner och vara den goda vän man är, och hålla henne sällskap en timme....va gör man inte :-)

Och nu sitter jag här.....lägenheten är tyst igen....och jag är ensam.

Har jag förresten sagt att jag längtar till advent??
Jo för de gör jag, vill sätta upp mina nybegagnade gardiner, har faktiskt köpt julgardiner på Tradera, till 4 fönster, 50 kr + frakt, och så köpte jag till 2 fönster till nere på Kupan, dom gav jag 35 kr för, är de inte bra så säg :-)
Och idag var jag och Pia in på Rusta och där hade dom plockat fram alla julsaker, och jag kände köpbehovet komma krypande, men min plånbok fnissade bara lite lätt, så jag köpte  2 rullar julpapper.
Men de kommer väl en lön nån gång :-)

Nu ska jag Betapeta lite.
Kram på er :-)

Längesen nu.....

Så där ja, nu har man jobbat sin första natt på ett tag. Den första natten är den jobbigaste tycker jag, man har inte kommit in i jobbet, man måste uppdatera sej för inom mitt jobb kan massor ha hänt under de 9 nätter man har varit ledigt.

I natt jobbade vi 2 stycken, de är skönt dom gångerna vi är 2 med tanke på att jag jobbar större delen ensam, natten går lite fortare när man har nån att surra med, eller inte bara lite fortare.... Tyvärr är de alldeles för sällan jag har sällskap.

Jag ska egentligen jobba i natt också, men jag har bytt med en av grabbarna så han tar mitt pass i natt och jag hans i morgon, för ikväll SKA JAG PÅ DANS!!
De är tur man har schyssta arbetskamrater eftersom de här var ett infall som heter duga, lyckades övertala Pia om att vi kanske skulle åka ner, sen var de till att ordna alla praktiska saker lite snabbt och nu är de klart, vi åker :-)

Jo ni, nu var de längesen, men ikväll ska vi åka till Vemdalsskalet på Dansbandsforum, de är en tillställning som dom har 2 ggr per år, de är egentligen för dansarrangörer för att dom ska få komma, träffas och knyta nya kontakter, både med varann och dansband, så de är många nya band som spelar i helgen, men ikväll är de dom "gamla rävarna" som spelar och mina 3 favoriter,
Zlips, Perikles och Jannez!!!!

De brukar bli hur mycket folk som helst på de här forumet under helgen, men vi åker bara ikväll, de är bästa danskvällen, sen brukar de kunna bli lite väl stökigt för min smak.....undrar om jag börjar bli gammal??...*S*

Gammal möjligtvis, men inte feg.....
kolla här bara....

image186

Ja så här kan man se ut om man heter Marie och är på dans....*S*
Jag buggar på bilden men kavaljeren har jag klippt bort, vet inte om han skulle uppskatta att synas på bild på nätet tillsammans med "GalnaMarie"...*S*
Men jag lovar att vi hade kul :-)

Undras om man ska ta en titt i garderoben och se om de hunnit bli spindelnät på danskläderna...*S*
Kram


Halloweenkväll

Jag måste ju visa vad vi hade för oss på Halloween, vi var på utflykt först på dan, foton finns i annat inlägg, sedan på kvällen så skulle vi äta middag och ha lite Halloween-mys, om man kan kalla de mys när de har med skräck att göra...*S*

Först hade vi tänkt äta Tacos, men Emma ville fixa hela middan så varför inte, sånt säger man absolut inte nej till, så medan hon fixade maten så dukade vi andra och Linnea målade mina barn i ansiktet. Japp, ska de va så ska de :-)

image177

image178


Daniel fick sej också en omgång med lite målning...

image179

Gissa vem som fick skrubba färg på kvällen!!....*S*


Till middag serverades det pizza...mums..

image181


Till efterrätt blev de glass med chokladsås (i vissa fall lakritssås) i apelsinskal.
...mera mums....

image182


Och som avlsutning fixade kocken med sin assistent....

image183


Marshmallowsspöken......sött, sliskigt och supergott! :-)

image184

De här var mitt första riktiga Halloweenfirande, och efter de här gör jag gärna om de igen nästa år.

Tack Emma för jätte god middag och Tack Linnea för att du hjälpte mina barn med deras
högsta önskan inför den här dan, att få måla sina ansikten hemska, Ni är bara så BÄST!!!

image185

Kram

Utflykt och på jakt efter ett fågelträd

Lite foton från vår utflykt i skog och mark och jakten på de perfekta fågelträdet :-)
En helt underbar dag, med mycket skratt och.....ja vad säger man......toppen helt enkelt.


Hejhå, hejhå, vi ut i skogen gå....

image163


Ska man grilla måste man ha nått att sitta på, först kämpar Emma...

image164


....sedan Linnea..... :-)

image165


Nu börjar elden ta sej, de kanske blir grillad korv...

image166


Elden fashinerar både små....

image167


...och större....

image168


Ska man grilla måste man ha grillpinnar...

image171


Varm Oboy är gott när man är ute i skogen....

image169


Smakar mera....

image170


Så....får jag lov att presentera min nya familj, Linnea, Daniel och Emma. :-)

image172


Och folk säger att jag fotar konstiga saker, kolla dom här tjejerna då... :-)

image173

image174


Fågelträdet på plats...

image175


Och en av de nya gästerna....

image176

Kram

Utmaningsdax...

Hittade den här hos Ulla67

1. Är du singel? Särbo :-)
2. Är du lycklig? Ja!
3. Är du uttråkad? Nej, inte just nu.
4. Är du ledsen? Nej
5. Är du italienare? Konstig fråga....*S* 
6. Är du gravid? Nej!
7. Är du full? Full???.....på eller av vad??.....
8. Är du en cooling? hmm???.....vet inte...
9. Är du från Irland? Nej
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Dom var aldrig gifta...

8 saker om ditt kärleksliv
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, jag gör ju de.
2. Har du nånsin blivit sårad? Ja, tyvärr!
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Oja!!
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Ja flera gånger.
5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? Ja
6. Har du haft en hemlig beundrare? Ja jag har ju fått reda på de efteråt...
7. Är du kär? :-) Japp!
8. Vill du gifta dig i framtiden? Man ska aldrig säga aldrig...*S*

10 saker två alternativ
1. Kärlek eller lust? Kärlek!
2. Hår eller ögon? Ögon!
3. Katter eller hundar? Katter
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Få bästa vänner.
5. TV eller Internet? Internet
6. Coca-cola eller Pepsi? Pepsi Max
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Romantisk hemmakväll.
8. Pengar eller lycka? Lycka!
9. Dag eller natt? Dag.
10. MSN eller mobil? Mobil!

10 "Har du nånsin..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Har aldrig försökt smita hemifrån.
2. Brutit ett ben? Nej.
3. Gjort nåt du ångrar? Ja, de har hänt......några gånger.
4. Hoppat Bungee Jump? Aldrig i livet!!
5. Ljugit för någon du tycker om? Ja, tyvärr.
6. Ätit en hel tårta? Nej, men inte långt ifrån.
7. Gjort bort dig offentligt? Jaa då....
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? ja en av dom....för mååååånga år sen....
9. Gråtit när ett husdjur dog? Ja.
10. Velat försvinna? Nej.

Utmaningen är öppen för alla som har lust att anta den.

Fredagförmiddag...

....och nu är de snart helg, som om de gör nån skillnad när man är ledig. :-)
Har tänkt på de när jag jobbar, att för dom gamla är dagarna precis lika, vare sej de är vardag eller helg, de är samma rutiner iallafall, de som kan skilja sej är att maten som serveras kan vara lite "finare"...
och desamma gäller ju för oss som jobbar, samma rutiner varje natt, vardag som helg...

Fast de var väl ändå inte de jag skulle skriva om nu....jobbet...

Igår var vi på en längre promenad, vi var och köpte oss lite godis, på en affär som jag tycker är malplacerad och inte riktigt förstår att den kan gå runt, de är en affär med en MASSA lösviktsgodis och annat gott, i Vansbro!!... Tycker stället är så litet att de inte kan finnas underlag för så mycket godis, men de verkar funka...
Och ni kan inte tro hur mycket gott de finns..... :-)

Sedan gick vi på de lilla mysiga fiket och unnade oss lite gott där också, Emil skulle såklart ha prinsesstårta och jag och Amanda tog varsin chokladboll (man får ju inte säga de där N-ordet...*S*)... Sedan promenerade vi hem igen och tog 2 matcher Yatzy :-)

Nu kom barna med Yatzy-spelet igen, dom spelar och jag skriver åt dom, en bra fördelning för jag får iallafall stryk... Är förvånad över min son att han är så duktig på att räkna, jag undrar vem han ärvt de av, de måste vara från mej.....:-)...eller min morbror, för den mannen är klipsk.
Amanda är jätte duktig på att läsa och Emil på att räkna....jag hoppas så mycket att de ska hålla i sej under hela skoltiden, och jag hoppas dom kommer att tycka de är kul med skolan länge, fast jag vet hur de kan bli, själv gillade jag skolan ända tills 9:an, sen var de kört.

Jag har så många förhoppningar och önskningar för min barn, dom ska klara skolan, dom ska inte bli mobbade eller mobbare, dom ska växa upp till trygga och starka människor, och allt de här är man som förälder SÅ inblandad i......Jösses vilken ångest de kan ge... Jag är glad att mina barn har 2 föräldrar som bryr sej, och som faktiskt kan kommunicera, man är inte ensam om funderingarna och oron.
Men än så länge går de bra, dom trivs i skolan och är glada på morgonen när dom ska dit, och de är så skönt. :-)

Nu är matchen slut och Emil vann den här gången :-)

Kram på er

Torsdagförmiddag...

...och i natt har vi sovit gott allihopa, och Amanda är ännu mycket bättre....fattar inte vad de där var, men man ska väl inte veta allt, fast man vill tro att man är den allvetande Mamman :-)

Så vad gjorde vi igår, bidde de nån promenad?
Ja de bidde ju de, vi gick ut och frös våra rumpor av oss en stund, fattar inte att man fryser som en tok när de är +2 grader nu, men när de är vinter så tycker man de är värmebölja när de är "bara" 10 grader kallt.....fast de är klart, då är man ju van.
Vi var nere på bryggan en sväng och tog lite kort...blir ni förvånade??..*S*...sen tog vi en kort promenad, sen tyckte vi att vi varit ute länge nog så vi gick in och spelade Yatzy istället.

Idag blir de absolut en längre stund ute för nu är de 8 grader varmt!!!!
Och de här ska föreställa 1 november, kan knappt tro de är sant...

Och de innebär också att de snart är bara 1 månad kvar tills de är första advent.....och vet ni en sak....jag längtar tills dess, att få ta fram advenstljusstakar och stjärnor, och sen byta till andra gardiner...
Och jag ser fram emot julen också!!!.....och ni som läst hela bloggen och ni som varit med i mitt liv ett tag vet att de var några år sen jag gjorde de.
I fjol erbjöd jag ju mej tom frivilligt att jobba på julafton....men den blev bättre än jag hoppats....Tack Becca för att du räddade den julen för mej :-)

I år jobbar jag också julafton, för de står så på mitt schema, men i år är de ju natt så jag hinner fira jul innan jobbet, och jag kommer att ha barna hos mej då. :-)
I år blir de en bra jul!

Kramis