Det ljusnar.... :-)

Nu har natten börjat gå mot dag, de har ljusnat avsevärt ute och även humöret har ljusnat, så jag säger ett Stort Tack till en av mina nattliga telefon-"vänner"......Tack för att du lättade upp mitt humör här ute i mörkret, och jag fick mej ett ordentligt gapskratt.....de stämmer nog att man ska vara speciell på ett speciellt sätt för att jobba hos er.... undrar om jag skulle platsa???..... :-)
Med såna arbetskamrater skulle jobbet kännas lätt tror jag.......ser ni vad jag smörar??....jag väntar mej en inbjudan till er nästa "firmafest" nu ;-)

Nu är de inte länge förrän det är hemgång, men innan jag får krypa ner i sängen ska jag cykla ner till X's eller var de Y's lägenhet och vattna blommorna.....jo, jag vet var jag ska vattna blommor, men jag kommer inte ihåg vem som var X och vem som var Y.....strunt samma....jag är blomvattnerska den här veckan för han är på semestertripp. E jag inte snäll så säg??...... :-)

Å vid 7 ska jag ringa och väcka MM (Mack-Mannen, gud så fyndig man är, synd att jag snart glömt de också...*S*), och de är inte första gången jag får i uppdrag att ringa och väcka nån av mina vänner, funderade på om man kanske ska börja jobba svart som väckarklocka???....möjlighet att välja Snooze (stavas de så?) ingår om man så önskar...:-)

Nej nu är de dags för en tur i bilen igen.
Kram och God morgon.....

Nattens funderingar...

Nu är de en sån där natt igen, med många funderingar som håller hjärnan igång, ibland önskar jag de fanns en OnOff-knapp, fast då kanske man skulle bli en trafikfara om man tryckte Off.....*S*
Men ni fattar, va skönt att kunna stänga av vissa delar av hjärnan, för jag lär ju inte kunna räta ut mina frågetecken på natten iallafall fast jag försöker så jag blir gråhårig......därav alla mina gråa hårstrån om nån undrat.... :-)

Idag har jag, som vanligt pratat med några av mina vänner, tänk jag har ganska många vänner när jag tänker efter, iallafall, 2 av dom har inte varit sej själva idag, och jag känner så väl igen mej, vissa dagar så hopar sej problemen och funderingarna och orken finns bara inte.

Som jag kan känna ibland, att jag inte orkar med vare sej mej själv eller barnen, och så får man fruktansvärda skuldkänslor, och de gör ju inte saken bättre. Och de som är värst är att man måste ta hand om sej själv i första hand, och som förälder känns det helt fel, för barnen SKA komma i första hand, men tar man inte hand om sej själv så man mår bra, så finns där ingen förälder som kan ta hand om barnen, så är de bara.
Som tur är så brukar dessa perioder av total orkeslöshet inte vara så länge, man brukar hitta vägen ur de på nått vis, tänk de stackare som inte tar sej ur de......så hopplöst de måste kännas.

Sen känslan av ensamhet, den har jag skrivit om förut, jag kan känna mej så ensam ibland, men så kommer nån hurtis och säger att jag är inte ensam, jag har mina barn....å ja, de är helt sant....men man kan känna sej ensam ändå. Jag har mina vänner också, men ensamheten jag pratar om är på ett annat plan.....

Ojoj, så djup man blev i natt då.....men de är ganska lätt när man sitter ensam större delen av natten, de är mörkt ute, de märks att sommarens ljusaste tid är över, och man funderar mycket på de man pratat med vännerna om under dan.

Älskar er
Puss

Prideparad och Electric banana Band och en massa batterier.

Ja tänk, för första gången i Östersunds historia har vi haft en Prideparad, och jag missade den nästan.

Jag fick i uppdrag av barnens pappa att ta med dom på Electric Banana Band, dom höll en gratis konsert i Badhusparken, och de var tydligen den största konsert som hållits där, och jösses va folk de var där!!..... Istället för inträde så skulle man lämna ifrån sej sina gamla batterier, och de gjorde vi tydligen bra här i stan, Göteborg hade rekordet med 396kg insamlade batterier innan vi fick våran chans.....här fick dom in över 700kg batterier!!!
E vi inte bra så säg?+!! :-)

Ett suddigt bildbevis på att vi var där....inte lätt att fota med barn på axlarna.

image56

Ännu en jobbig sak med att vara ensam mamma.....axlarna pallar inte med en sån här konsert, när barnen ska turas om att sitta på axlarna.....som tur var ville dom ganska snart gå på tivolit och åka lite karuseller i stället.
Och där jublar ju plånboken också.....fasen att allt ska vara så dyrt....men, men, de är bara Yra en gång om året  :-)


Jo just ja, Prideparaden var de ja.....

När vi kom ner på stan höll paraden redan på så vi mötte den på väg ner mot Badhusparken, vilken fest, glädje och glamour.....fasen att jag missade den!!.....
Hade gärna lagt ut en bild på en bekant till mej som var med där, men jag vet inte om jag får de för honom.... men jag ska fråga nästa gång jag träffar han.....en underbar människa, som vågar och inte skäms för att vara den han är....de jävligaste är att han är mer feminin än mej....vilket kanske inte är så svårt om man tänker efter...*S*
å så har han snyggare ben också.....inte heller de så svårt....*S*

Träffade en fd sambo direkt efter paraden, och han fråga om jag sett den, med hånfullhet i rösten.....och jag tänkte på de, de var säkert en hel del som stod där och tittade på den och förfärades....men varför stå kvar och titta om dom tycker de är så förskräckligt??.....man har ett val att gå därifrån....men jag tror säkert att en del stod där för att se vilka som gick med....de kan ju vara nån man känner....eller nån bekant som man kan skvallra om sen....
vi är bra sorgliga vi människor, med vår trångsynthet......

Nej jag är inte bättre än andra, jag är nog trångsynt när de gäller vissa saker....tyvärr....men de gäller andra saker än sexualitet, för mej får alla människor älska vem dom vill, och med vem dom vill, så länge de är ömsesidigt..
nej min trångsynthet gäller andra saker, men just nu håller jag på att lära mej, att tänka om....inte döma utan att veta...för jag har hamnat i en situation som "kräver" de....
ni ska få veta mera senare...när jag vet hur de går :-)


Jo just ja, måste berätta en sak....när jag och barna gick mot tivolit så stod de en massa stånd uppställda längs gångvägen, där diverse saker såldes, de var hattar, klockor, ballonger och annat, så barnen tittade ju så klart på allt, men tack och lov var de nått annat som intresserade dom när vi gick förbi ett stånd där stadens "sexshop" sålde färgglada dildos och annat spännande. Kan erkänna att jag inte kände för att förklara för barnen vad de där var för nått just då...*S*

Kramen

Jamtelagen

image55

Yran

Ja tänka sej, jag skulle absolut INTE gå på Yran nått i år, men döm om min förvåning när jag stod där vid midnatt och lyssnade på Presidentens tal till alla oss tusentals människor på torget.

Nej då, jag vet hur jag kom dit och att de var helt frivilligt också....*S*
de var han med varma mackorna som "lurade" mej, fast de ska erkännas att så himla svårövertalad var jag inte... så på lördagkväll hörde jag Martin Stenmarch....hann inte in för att se honom....The Ark, både såg och hörde vi....och de roligaste av allt, vi var och lyssnade på en tjej som heter Frida Hyvönen, som jag aldrig hört talas om, men hon var väldigt bra och vilken röst....

De är väl egentligen så man ska göra på en sån här festival, tycker jag, ta chansen att se och lyssna på såna man inte hört förut.....för såna som Stenmarch och The Ark hör man ju hela dagarna på radion iallafall..... men de ska erkännas att The Ark är suveräna, och stämningen på torget gjorde ju inte saken sämre. :-)

Och så Presidentens tal till folket var ju ett måste, och de är alltid lika bra....och medryckande....där stod vi, tusentals personer och vrålade "Jamtland, Jamtland, Jamt å standut".....tusentals ja, dom säger att de var 23000 personer på lördagen, och de allra flesta var på torget vid midnatt. :-)
Förresten, jag har kopierat och lagt in talet på bloggen så ni kan läsa de ni som inte var där. :-)

Kvällen avslutades i Ovikentältet med en massa berusade människor, hög musik och en Cola, hamnade bredvid en Dalmas, tänk tom "såna" hade hittat hit till vår vackra stad och Storsjöyran. *S*

Nej vänta nu.....natten avslutades med den sista Älgwrapen med blåbärsaioli, ett värdigt avslut av en bra Yra, har minnet kvar i form av en blå fläck på min tröja. :-)

Kram till er alla.

Presidentens tal till folket.

Presidenttalet 2007



 
Å harrejävlar, här kommer skatteåterbäringen!

Ljuva jamtar.
Härliga härjedalingar.
Rakryggade ravundingar.
Sagolika samer
Trivsamma trönder
Dejlige dansker
Hakka pälle Lordi poika

Jag säger bara:
Tollialli tollialli ? hoppsan vilken dag!

Det jag kommer med denna vidunderliga kväll är skatteåterbäringen ? lite av de rikedomar vi från glesbygdsbyar och utflyttningsorter
lämnat ifrån oss till alla stekare och kotlettfrillor som anser sig vara Sveriges ryggrad.

Att ta från dom rika och ge till dom fattiga. Det handlar inte bara om rättvisa. Det är ett sant nöje också!

Trodde ni att sheriffen av Nottingham var död och begraven bara för att vi gått in i 2000-talet? Glöm det! Överallt visar olika sheriffer upp sina fula trynen.
 
En mörk natt ny ligen la en sån sheriff rabarber på nån slags dyrbar universitetsutrustning här i stan och monterade upp den hemma i Sundsvall, av alla ställen! Och på köpet fick den knickedicken de pengar vi skulle få när garnisonen lades ned.
 
En annan sheriff, den här gången självaste Direktörssheriffen på Försäkringskassan i Kungliga Hufvudstaden, menade på fullaste allvar att vi här uppe i norr ska ha sämre lön än på andra håll i landet. Så när chefen för Försäkringskassan i Östersund gav sin personal rättvisa löner ? då fick han sparken!

Till Försäkringskassans huvudkontor i Stockholm ger jag därför, här och nu, Republikens nyinstiftade pris "Årets långfinger" med inskriptionen ?Vet hut, vet sjufalt hut.?

Försäkringskassechefen Åke Ljusberg  utnämner jag härmed till Republikens egen Broder Tuck.

Jaja, jag vet vad ni tänker. Svågerpolitik. Men ta det lugnt, mig kan ni lita på. Åke och jag är inte svågrar utan bara tremänningar!

I storsvenskens maktkorridorer finns en slags nedärvd uppfattning om att vi som bor norr om Stureplan inte behöver så mycket, eftersom vi främst lever på hembränt och tjuvjakt.

Till det säger jag bara:
Hur fan visste dom det?

Under året har snart sagt varje ort i Norrland bråkat om vem som är Norrlands huvudstad. Tjogtals med kissnödiga kommunala marknadsföringsgenier har skickat ansökningsblanketter till patentverket. Sundsvall kom först, på grund av snabbare postgång än närmsta konkurrenterna Pajala, Kalix och Övre Soppero.

Folk få kalla sig för vad de vill. Men det jag inte gillar är smygandet bakom ryggen i tron att man kan finta åt sig fördelar. Han som registrerade ?Sundsvall - Norrlands huvudstad? beter sig som en sniken solturist som ger sig ut i svinottan för att sno alla solstolar runt poolen.

Norrlands huvudstad!!! Det är ju för bövelen inget man kan döpa sig till. Det måste man förtjäna.

Vi i denna ödmjuka Republik älskar våra grannar. Det går inte en dag utan att vi tänker på Umeås vackra björkar, Ortvikens sulfatfabrik, Pites paltar och Svappavaaras oändliga gruvgångar. För att inte tala om Delsbostintan!

Om denna självutplånande inställning någon gång i framtiden skulle falla våra grannar på läppen så till den milda grad att de vill se vårt vackra Östersund som huvudstaden så respekterar vi det ? ödmjukt och med bugande nackar.

Ja, vi är inte bara ödmjuka. Tänk bara tanten med rollator som blev påkörd av tåget i Nälden i tisdags. Själv klarade hon sig nästan oskadd medan tåget blev stående i flera timmar. Det är mina takter.

I vintras visade vi vad vi kan. Det var alpina VM i Åre. Tidningarna nere på kontinenten rapporterade hem om att de aldrig blivit så väl bemötta som just i Åre och Republiken.

Till och med de svenska rikstidningarna blev lite imponerade över hur Åreborna lyckades handskotta fram pisterna under fem meter höga hängdrivor.

Mig överraskade det inte. Tror dom att vi trollar fram våra bilar under vinterhalvåret?

Mina kolleger i den nya svenska regeringen fick det lite kämpigt i höstas. I början forsade ministrarna ut ur regeringskansliet som ett mänskligt lavemang. Om det säger jag bara:

Min regering har ingen fått lämna hittills under 18 år. Men så är vi över 40 stycken vid det här laget också.

Så sent som för en månad sedan blev det ett herrans liv när det visade sig att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin beställt sin universitetsexamen på Nätet. Såna pinsamheter slipper vi. I min regering krävs inga som helst formella meriter.

Apropå Sven-Otto, eller Totto som kotlettfrllorna säger, så vill han att vi ska tvingas till jobb varhelst i landet det erbjuds. Oavsett barn, familj, släkt eller andra val i livet.
Det är farligt när de besuttna tror att vi människor kan välja bort Livet mot Arbetslivet.
I Republiken vet vi att ?Livet är en fest? och att arbetet är lika med förfesten. En perfekt mix för alla oss som hyllar kärleken till Livet.

Säga vad man vill om den svenska regeringen. De går hårt åt de arbetslösa och sjuka. Reinfeldt säger att de fuskar och ljuger.
Ja, han borde veta. I höstas sjukskrev sig ju en av hans egna ministrar eftersom han inte hade betalat TV-licensen.

Jag har startat en blogg! Den öppnades så sent som i dag.

Nu inser jag förstås att inte alla av er har med sig sina datorer hit, till torget. Men ni är förstås intresserade av vad jag skapat under min första dag som bloggare?

Ja, jag förstod väl det. Så därför, nu när det är premiärdag och allt, tänkte jag läsa upp vad jag knåpat ihop:

Miljöhoten staplar sig på varandra. Freoner urholkar ozonlagret så att vi håller på att stekas. Och den globala temperaturen stiger så att en del forskare till och med tror att Moder Jord i en framtid kan få samma ogästvänliga klimat som planeten Venus.
Visst är det väl ändå konstigt att kylskåpseffekten och växthuseffekten i grund och botten är så lika?
Ständigt får vi dessa larmrapporter om universums krökning.
Själv tror jag att det beror på lådvinerna.

Livets uppkomst beskrivs som mänsklighetens stora gåta och mysterium.
Som tvåbarnsfar vill jag nog påstå att så jävla komplicerat var det väl ändå inte.

Ja, på tal om barnafödande ? bra jobbat, säger jag bara. Antalet förlossningar på BB i Östersund ser ut att öka med 30 procent i år. Och folk flyttar hit som aldrig förr. Under första kvaltalet i år ökade vi med 27 personer!!!

Och inte nog med det. Dom är här i kväll, alla 27. Dom står förresten där nere. Ge dem en varm applåd!

Till sist några ord direkt från mitt hjärta.

I år är det 40 år sedan "the summer of love", 1967, då vi under några magiska månader verkligen trodde att det var möjligt att förändra världen med hjälp av fred, kärlek och förståelse.

Sen rycktes vi ur våra drömmar och världen blev mycket hårdare. Därför blir jag så oändligt stolt, när det nu visar sig att Republiken har minst hatbrott i hela landet.
Lika stolt är jag över alla er som deltagit i dagens stora Pridefest här på Yran och därigenom visat att humanism och vidsynthet är lika självklart för oss som brödsull och kams.

Inget är som sommarnatten i Republiken. Fånga detta magiska ögonblick och ge den som står närmast bredvid dig en jättekram. Ett riktigt famntag.
 
Såja, såja... så ska det se ut.
 
Yran är världens största kramkalas!

Och lova varandra att vi i Republiken alltid ska ge skydd åt de förföljda, alltid visa respekt för oliktänkande och skänka vår kärlek till de medmänniskor som bäst behöver den.

Leve Kärleken!
Leve Framtidslandet!
Leve Republiken!
ALL YOU NEED IS LOVE!

Bilder från natten....

Efter Maungveckan så känns de som om fantasin tryter när de gäller att SKRIVA blogg, så jag lägger in några bilder som jag tog tidigt på tisdagmorgon när jag jobbade.
De var så fint väder först, men så kom dimman, och här kan man snacka om att den kom fort....de syns på 2 av bilderna, de skiljer bara en minut mellan dom.

image48


image49


image50


Nästa 2 bilder är tagna med ca 1 minuts mellanrum.

image51


image52


image53


image54


De var allt för den här gången.
Kram på er


Krogstråket

Ja nu pågår nått häftigt i lilla Östersund, de är krogstråket....uppvämningen inför Storsjöyran, de är årets händelse här, en stor festival med en massa musik....men just nu pågår alltså Krogstråket, och personligen så gillar jag de bättre än själva Yran.

På krogstråket äter man gott, dricker....vad man nu behagar dricka.....och så umgås man med goda vänner och andra.....och de bästa av allt är att man alltid träffar på människor man inte sett på länge, för nu kommer fd Jämtar hem och Yrar.... :-)

Apropå dricka...måste ju säga att de övergår mitt förstånd hur man kan betala 58 kr för att dricka en öl eller en cider, men de är ju jag de....fattig och dessutom nykterist.....kan vara därför jag inte ritkigt förstår de...*S*

Men träffade goda vänner, gamla bekanta och annat löst folk gjorde jag......till den senare kategorin kan jag räkna mina "varma-mackor-besökare".....ja ni vet vilka ni är ;-)....fast ni är himla goa :-)

Träffade på en glad Sanna också....nu lät de som om hon aldrig är de annars, men de är hon....ser fram emot hennes blogg om kvällen.....kan bli intressant läsning  ;-)

Så ämnet "maten".......för äta bör man annars dör man.....fast efter min Malungsresa kanske jag borde tänka i andra banor, men va fasen, man kan behöva de där lilla extra hullet när de blir vinter och kallt...*S*
Nå, maten.....har varit nere på Stråket några gånger och har hunnit prova på några olika rätter.....och den stora favoriten är Älgwrap med blåbärsaioli......men bara hur jäkla gott som helst!!!.....och en maträtt min plånbok faktiskt tycker är helt okej :-)

Men nu är de färdig-stråkat för min del, ikväll tar allvaret vid igen och jag börjar jobba, känns lite gruvsamt men de brukar lossna när man väl är på gång, konstigt hur fort dom där 10 timmarna kan gå ibland :-)

Kramisar till er

Malung

Ja, en toppenvecka var de, trodde innan att de kanske skulle bli lite jobbigt att bo 4 st i en husvagn så där.... speciellt när man inte känner varann så jätte väl.....men de funkade så himla bra.
Vi hade alla våra sysslor, jag och Pia skötte disken, som jag skrev tidigare, fast vi egentligen skulle ha häckat framför speglarna eller i solstolen...*S*
Och "kocken" skötte sej utmärkt, så jätte god mat.....och vaktmästarn.....ja han kunde sitt jobb han, han skulle va anstäld på kommunen han så kanske de blev nått gjort där också......ja, han läser bloggen så jag måste ju skryta över han ;-)

Hur de gick att sova??
ja men hur bra som helst.....problemet var väl att de blev så lite sömn emellanåt...*S*....de var ju så mycket man skulle hinna, och som man vill göra, och så mycket som skulle pratas om och avhandlas....
för att inte tala om nattfikat......dagens viktigaste mål :-)
ja nätterna var onödigt korta tycker jag :-)

Tänk när jag kom hem och ställde mej på vågen, och trodde i min enfald att jag skulle ha gått ner i vikt när jag dansat i 6 kvällar.....plus varit ute och promenerat på dagarna......men icke!!!....jag hade gått upp nästan 3 kg....
förbannade kock!!!  ;-)

Apropå promenerat, en dag var vi och gick runt och kollade på fina bilar....tänkte köpa med mej nån av dom hem :-)

image45


image46

image47

oooops....den sista ville jag INTE ha med mej hem.....fast min momma kanske skulle bli glad om hon fick han i present....de är ju Sten Nilsson i Sten & Stanley :-)

Puss på er


MC-tur.... :-)

Ja ni som läst min blogg vet ju att jag kanske skulle ut och åka lite MC.....å så blev de....   :-) nu känns smilegubben liiiite ynklig, för den kan inte visa hur stort mitt leende var när jag satt där bakpå...

Jag skulle bli hämtad kl 12 vid receptionen, och där satt jag, efter några besök på toaletten, liiite nervös mage...*S*.....Pia undrade om de var själva åkandet jag var nervös för, men de var nog mera att jag faktiskt aldrig träffat den här killen, bara pratat på internet.....
ja, ja, jag vet, man ska vara försiktig, men vet inte vad de är för galning som kommer....*suck*...men va fan, man kan dö när man går över vägen också....

Iallafall så höll jag på att dö när jag såg MCn svänga in......ja ni ser, kunde ha dött redan då.....*S*
men han verkade trevlig.....ja han var de, men hann inte prata så mycket innan vi åkte....jag fick låna en hjälm och ett par handskar och sen skulle smidiga-Marie kravla sej upp där bak.....

en liten påminnelse hur den ser ut.... :-)

image39

japp....å där bak skulle jag upp....jag som är vig som ett gipsat kassaskåp...*S*
nåja, upp kom jag och vi åkte iväg.....
men herre jöss så härligt de var!!!!

Vi åkte till Gesunda, en bit utanför Mora, en resa på ca 7 mil....kan säga att hela jag var stel när vi kom fram, hade nog spänt mej en hel del....man vet ju inte hur man ska sitta, hur mycket man vågar hålla i den som kör...men dom sakerna gav sej när vi åkte hem...*S*

Nå, när vi kom fram åkte vi sittlift upp på berget där vi fikade, Vilken utsikt!!!!....så himla vackert!!
Kolla själva...

image40


image41


image42

Ja men visst är de vackert, man ser ut över hela Siljan.....

De var galningar där uppe som hoppade, nej vänta, så heter de nog inte......dom flög...ja vad heter de nu då??..... dom höll på med skärmflygning.....men nog såg de ut som dom hoppade ut iallafall...*S*

Sen kom de tokar på cykel utför där också......men hallå!!!....va är de för fel på dans eller bridge????

De var iallafall en himla trevlig stund med många skratt......tänk att de finns människor med samma sjuka humor som jag.....vi spånade i hur de skulle se ut om en annan skulle testa på de där med skärmflyging, hur man skulle hamna i nån trädtopp eller bli sittande som en blöt fläck i bergväggen.....
jaha, nähä...ingen som förstår de roliga i de där nä.....jag sa ju de, vi är inte många med den sjuka humorn...*S*

på väg ner med liften såg de ut så här....

image43

Gå ner????....men lägg av!!!.....jag hade semester och mina krafter behövdes till dansen :-)

På vägen hem fick jag åka lite fortare, naturligtvis efter de att han frågat om jag ville.....inget buskörande alltså...
å jag sa såklart ja......och jag förstår dom som har svårt att köra "normalt" med såna där hojar, vilken känsla när han drog iväg......ojojoj.......MEN jag tänker inte tala om här hur fort de gick....*S*....men om jag säger så här, jag var rädd att jag skulle klämma ihjäl stackarn....*S*

Sen bjöd han på middag......och eftersom mina vänner i husvagnen låg och vilade flirtade jag åt mej en lite tur till, man måste ju passa på, då tog han de här kortet så jag skulle ha bevis.....fast jag vet egentligen inte vad de bevisar??.....att jag vågar stå bredvid *S*

image44

Kram på er

Tillbaka till verkligheten igen...

Nej tyvärr.....blev inget Skottland.....men vilken super-duper-rolig vecka jag haft!!!!

De är så svårt att veta var jag ska börja berätta, och ska jag göra en enda jätte lång blogg, eller ska jag göra flera små korta??
Allvarligt talat så tror jag de får bli flera och korta.....fast jag lovar inte att dom blir korta....*S*

Resan började iallafall kl 7.30 på måndagmorgon, jag slutade jobba kl 7.00......och jag kan säga att de blev inte mycket sömn på resan ner, vi pratade och lyssnade på musik....en låt som fastnat stenhårt var en om en fågel som heter Roger, som blev skjuten i magen.....men slutet berättar jag inte...*S*


När vi kom fram lastade vi ur våra saker, sen åkte jag och Pia på Jannez medlemsfest, de var jätte trevligt, lite gott att äta och dricka och så underhöll Jannez själva.


image37

De var spex och skratt.....


image38



men också allvarligt och med mycket eftertanke.....
De spelade en jätte fin Jannez låt och Rickard fanns i allas tankar.....kan säga de var tårar i mångas ögon då.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varje dag var de uppträdanden i grönlandsparken mitt i centrala Malung, där spelade bla många av de band som skulle spela på danserna på kvällen, och även andra som tex Kalle Moraeus och Bengan Jansson.

Och sen vid kl 20 började danserna och då var de fullt ös på 4 dansbanor och med 2 orkestrar på varje...ja jag kan inte klaga på möjligheterna att dansa.....men jag är fortfarande lite i chocktillstånd över allt folk som var där.....
Tänk Sanna att de finns så många tokar som gillar sånt här...*S*

De var ju en bit att gå ifrån campingen till Orrskogen, parken där danserna var alltså, men de löste ju Marie redan andra dan.....
Jag och Pia var och diskade, där träffade vi på en karl.....jo visst tusan, en karl i diskrummet, blev lite förvånad för jag tyckte karlarna gjorde de mesta på campingen, de var dom som hämtade vatten och tömde allt i husvagnarna som ska tömmas.....så jag trodde ju man skulle hitta fruntimmerna i disken, men icke!!....jo då, några fanns där, men ovanligt många karlar....så jag vet inte riktigt vart jämdställdeheten är när de gäller campinglivet...*S*
Jo just ja, kvinnorna såg jag i solstolarna och i duschen och framför speglarna på toaletten där dom fönade håret och sminkade sej....*S*

Nåja, var var jag......jo vi träffade en karl i disken.....och vi surrade lite.....sen stötte vi på han lite här och där den dan....så på kvällen såg jag han när han kom körande med sin bil till våra grannar på campingen, så jag ropade och frågade om de var taxin till dansen.....å så blev de....varenda kväll, både till och från dansen....vilken lyckoträff... och inte nog med de....han kunde ju dansa också..... :-)
Hur jag vet de??......jag testade...."några" gånger....:-)
Kan säga så här, att jag dansade mer med han under den här veckan än vad jag gjort med nån annan under hela mitt dansanta liv...*S*....hängde ni med??...mååånga danser blev de :-)
Och roligt hade vi......som sagt, en lyckoträff :-)
Tack!! :-)

Ja som sagt, en härlig dansvecka blev de.....men på lördan kändes de förjäkla tungt, benen ville inte lyda och fötterna värkte, men vi kämpade på iallafall.....

När vi åkte hem på söndan så kände vi oss trötta och nöjda, men visst var de vemodigt att åka därifrån....
men nästa år är jag nog där igen....OM inte min prins dykt upp och tagit med mej till slottet i Skottland :-)

Kram


Tyyyyyyst....

Ja nu blir de tyst från mej i några dagar, ja rättare sagt tills på söndag......för då ska jag väl vara hemma igen, OM jag inte hittat mina drömmars prins och han tagit med mej på en kryssning till Karibien, och sedan tagit med mej till sitt gamla slott i Skottland med massor med mark och många hästar...där jag kan rida runt i skogen hela dagarna när jag inte är med min prins på hans resor jorden runt i hans privata plan.....till hans hus i .....
Äh, vi hörs på söndag.....

Puss och kram

Lite bilder :-)

ja vet ni vad, i natt har jag haft med mej kameran på jobbet och tagit lite foton, först tänkte jag ta på alla mina vårdtagare, men så kom jag på att de är kanske lite jobbigt för dom att vakna för att jag står och fotar med blixt och allt, så jag har hållit mej till lite naturbilder.... :-)

Men först.....en bild på nåt jag "dejtar" varje natt jag jobbar....när jag har rast givetvis...

image30

Hörde rykten om att de är ett förslag att vi ska få betala för att sitta i den här massagestolen, 50 kr för 15 minuter!!!!!
Är dom tokiga?? blir de så så tänker inte jag använda den.....de blir ju mycket billigare att leta reda på en karl på nätet, och då kanske han kan laga mat också...

Nåja, till dom andra bilderna...:-)


Soluppgång i backspegeln

image31


De regnade igår

image32



En liten fundering, saknar han dom inte????
....och hur tog han sej hem???
....och blev han förkyld???
image33

image34

Tar med mej kameran i natt också om de skulle dyka upp nått kul.
Apropå kul, funderade på att fota de ungdomar som jag såg vandra/cykla hemåt på morgonkvisten, och tänk, nästan alla, gick med mobilen vid örat.....tänk att folk inte kan hålla sej inne på nätterna och sova..*S*

Kram från en hyfsat pigg Marie

Gästbok???

hmmm???.....nu har man fått griller i huvet....va fasen är de för uttryck egentligen??.....P hjälp mej???...*S*

ja iallafall så är de "någon" som skrivit en kommentar på min blogg och frågat varför jag inte har nån gästbok??
och då undrar jag....var ska jag ha den??....på bloggsidan går de inte.....är de hemma jag ska ha en???....ja, de vore kanske en idé.....
men den största frågan av alla....VEM ÄR HAN/HON SOM SKRIVIT KOMMENTAREN??....:-)
Ja de vet ni som känner mej att nyfiken är mitt mellannamn.....ja ibland tom mer än de...*S*

Nåja....jag kanske får reda på vem den mystiska människan är nån gång...

och mer blir de inte just nu.....men återkommer om sisådär en frukost (jag vet den är sen, jag jobbar natt hörni) och en tandborstning.....
ska lägga in några kort jag tagit i natt nämligen.

Kram

Va vackert de kan vara....

När vi var på cykelturen, barna och jag, så passade jag på att ta lite naturbilder också.....så ni kan få se hur vackert de är alldeles i närheten av där jag bor.....och ändå så bor jag i lägenhet. :-)

image25


image26


image27


image28


image29

Krampåre :-)

Cykeltur

Idag har barna varit hos mej några timmar så vi skulle få chansen att träffas lite innan jag åker till Malung och dom åker på semester till Norrköping. Så vi var ute och cyklade lite, och jag passade på att ta lite kort, var ju ett tag sen jag visade några kort som jag tagit själv, ja förutom mitt kylskåp då :-)

image22

Vi stannade vid bäcken en stund, tänk att de kan vara så kul att leka i vatten, så vi kastade i stora Tussilagoblad, på ena sidan bron för att se när dom kom fram på andra sidan....och naturligtvis så fastnade dom och vi fick kasta sten på dom och försöka få loss dom..... Och dottern klev på stenar för att få loss dom, och blötte naturligtvis ner sej.....men va spelar de för roll?? :-)

image23

image24

Kram

Galen??...igen....japp!!!

Ja, allt ska man behöva göra själv....
Som ni vet så surrar jag med lite olika människor på nätet.....precis som i telefon på nätterna på jobbet...*blink, blink*....och nu har jag själv....eftersom ingen verkar bry sej om min högsta önskan....fixat en ev MC-tur....

Ja nu bidde de ingen HD, där förlitar jag mej på er mina vänner, och ni andra ;-)
men en MC-tur blir de kanske när jag är i Malung....på den här!!!!

image21

Så nu har jag nyss SMSat ägaren och berättat att jag har några saker jag ska göra innan jag dör, och eftersom jag ligger liiite efter med det schemat så måste han lova att köra försiktigt med mej....*S*

Som en del av er vet, så tror min mamma inte att jag är vuxen än, trots mina....harkel.....27 år...harkel, harkel... problemet är väl att jag inte riktigt förstått hur man ska bete sej som vuxen, å då menar jag som en vuxen enligt henne, men jag tror man ska vara urtråkig och sitta hemma och titta på Bingolotto på helgerna och städa varannan dag.....så de skiter jag i!!!!
Iallafall skulle min mamma tvärdö om hon visste vad jag ska göra i Malung, förutom att dansa...*S*

Men som sagt.....HD-turen står fortfarande högst på min önskelista.

Puss på er

IQ-test :-)

Jag har gjort ett test som Sanna hade på sin sida, ett sånt där IQ-test.....och då måste jag ju få skryta lite, eller rättare sagt....FY fasen va jag ska skryta nu!!!!
Observera att de är 4 natten i rad jag jobbar, alltså ligger nog några av mina hjärnceller i dvala, eller koma....och ändå....jag sägar bara OCH ÄNDÅ..... :-)

Så här står de:

Namn: Marie
Ditt totalresultat:
128
Resultatkategori: Hög

Du fick bättre resultat än 96 % av populationen

Jag hoppas ni uppmärksammade de där!!!!! :-)

Och i och med att jag gick ut med de här resultatet så har jag väl skrämt bort dom stackars karlar som ev. tyckte jag var trevlig att umgås med.....
Så nu är jag inte bara 39-årig 2-barnsmamma, med icke-giftasvuxna barn.....nu är jag intelligent också :-)

Japp, besök mej gärna på Glasberget, för där lär jag sitta.....

Så nu är de eran tur :-)

http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.htm

Kram från en som känner sej så mycket smartare idag än igår....*S*

wow.....vilket uppvaknande....

Ja, nej de var inget positivt i det uppvaknandet alls.....
låg i godan ro och sov. (eller kanske i grodan ro, Sanna...*S*)..
och hade intalat mej att komma ihåg mina drömmar när jag vaknade.....MEN så började dörrklockan ringa hysteriskt.....och inte nog med de, brevinkastet öppnades och några barn tjoade....och jag fattade ingenting...kände inte ens igen mina egna barns röster.....Är de illa då???

Å vad ville barna???....dom cyklade hit för att säga åt mej att ringa deras pappa om soffan han ville hämta idag....
eeeh??...jaha??.....funkar inte hans telefon utåt tro??...*S*.....nåja, jag tog mej upp och nu sitter jag här....soffan är hämtad och jag börjar få upp ögonen....

Har läst lite bloggar, har några favvisar jag måste läsa varje dag.....några som jag känner väl, och några jag inte känner alls egentligen....De finns många som bloggar om mode och sånt, men de intresserar mej inte de minsta, de vet mina vänner....*S*.....nej jag vill läsa om liv och tankar, de är mycket intressantare..

Själv skrev jag ju häromdan om dom jag pratar med på nätterna när jag jobbar, och jag hade ju beskrivit hur jag tror en av tjejerna ser ut......kan säga att jag hade tydligen inte många rätt där.....så nu måste jag radera den gamla bilden och lägga in en ny...*S*.....och sen ska jag kanske hålla snattran om hur jag tror dom andra ser ut...*S*
för övertala nån av dom att smygfota dom andra.....och skicka till mej...:-)

Nähäpp......tro vet om man ska gå och ta en titt i kylen och se vad som kan tänkas erbjudas idag....

image20

Japp, roligare än så var de inte....
och som nu kanske vän av ordning ser så ligger de en ciderflaska längst in på en hylla, och jag är nykterist....hur går detta ihop undrar ni??
De är Pias...hon lämnade den här för så länge sen så datumet har säkert gått ut....hon lämade den till nsäta gång hon skulla komma....så då förstår ni hur ofta hon är här nu....*S*
Och flaskan längst ner är alkoholfri jordgubbsnånting....*S*

Får nog glo i frysen också, men de får inte ni...
Kram på er

Japp, jag är galen...*S*

ja de är jag antagligen i mångas ögon, men för tusan de bjuder jag på, jag är jag och duger inte de så....nähä...

Jag har en sida på nått som heter
www.dansbandsdax.se och där huserar en massa såna här dansmusik-galningar som jag, ja tänk de finns fler :-) och där kan man lyssna på dansmusik och maila och chatta, så de är klart man är där och smyger.
Och idag skrev jag på min sida att om nån ska till Malung på dans och vill ta sej en svängom med en glad jämtska,.....ja jag alltså.....så får dom gärna höra av sej, och tänka sej de har några gjort.
En mer än andra.....så nu hoppas jag verkligen inte han bangar och inte vill dansa med mej, för han verkar vara en trevlig prick :-)

Så nu kom tanken, jag kanske ska sätta in en kontaktannons, ja en seriös sån, och se om man får några svar...
"Dansant, 39-åring som trots allt som hänt äslar livet......sen att hon inte kan stava till älska ska man inte bry sej om, de var så längesen hon sa de till nån...*S*.....
Jag börjar om....
"Dansant, 39-åring tjej, som trots allt som hänt älskar livet, söker nån att tycka om och dela livet med,
2 barn följer med i paketet :-)*

Äh, jag struntar i de....tar de i vinter istället...:-)

Kram på er

God morgon med en lista :-)


Dagens frukost:
Te och mackor.....snart..

Du har på dig: Jobbarkläderna, tunna byxor och t-shirt

Dagens låt: Ja vad poppade jag på högsta volym i natt då....."Grace kelly" med Mika tex.

Dagens dusch: Var igår...

Dagens frisyr: Frisyr???......ja de var en bra fråga...

Dagens smink: Lika lite som vanligt...

Dagens händelse: Får väl skriva nattens jag då.....en ambulanshämtning

Dagens planer: Slutar om 1,5 timme, sen hem och sova.....sen är de nya tag igen till nattens arbetspass

Dagens vill ha: Lite mera pengar.....

Dagens saknad: Nån....

Dagens drog: Ingen, idag heller....

Dagens tråkigaste: Snart jobb igen....

Dagens finaste: Kissens som flyttat in hos en av "mina" tanter :-)

Dagens önskan: Just nu att få gå hem och sova

Dagens måste: Bara att jobba klart, har inga måsten hemma idag. 

Dagens dricka: Te

Dagens köp: Ingenting än, och de lär knappast bli nått heller.

Dagens mat: Ja jisses, säg de...*S*...nått som frysen kan erbjuda..

Dagens sjuka: Inget vad jag vet....känner mej faktiskt ganska pigg :-)

Dagens kärlek: Ja....där var de tomt :-(

Dagens mående: De är relativt bra....lite deppad bara....men de går över :-)

Rapport från natten

Ja, nu har jag snart klarat av den här natten också, den har flutit på bra, fast i natt har jag inte haft tillfälle att sitta ner nästan nånting för de har larmat ganska mycket, tack och lov inga allvarliga larm men ändå.
Fast i natt behövde jag larmen, eller rättare sagt jag behövde dom på larmcentralen, jag mår bra av att prata med dom, även om de bara blir korta samtal så gör dom mej glada, de är ju nästan bara dom jag pratar med på nätterna.

De är roligt med våran "relation", jag pratar med dom varje natt jag jobbar och vissa av dom har jag fått en speciell kontakt med, men jag har aldrig sett dom.....jo en har jag faktiskt träffat, vi har fikat :-).... men jag har fått en bild av hur dom ser ut, på ett ungefär alltså.
Som hon jag pratade med i natt, hon är jag säker på är ganska lång, har kort mellanblont rakt hår, inga glasögon, ganska smal, så gissa om de vore kul att träffa henne nån gång :-)

Så varför behövde jag deras samtal i natt?
Jo de känns som om jag är i en svacka nu, jag har hela eftermiddan igår och i natt känt mej deppig, och Nej, jag vet inte varför....jag har ju såna perioder ibland, men som jag skrivit tidigare, dom är tack och lov inte speciellt långa nu för tiden och kommer inte så ofta, men dom kan likväl vara jobbiga.

Och när jag är i en sån här period så känns allt så jobbigt, och i natt har jag känt mej så ensam.....jag menar, ensam i mitt liv.....Jag skulle också vilja ha nån att umgås med därhemma, nån att prata med vid matbordet.....att sitta och titta på TV med......gå på promenader med....nån att få närhet av....
Ja, jag saknar nån att dela mitt liv med...

Får väl sätta in en kontaktannons, men den lär ju bli så negativ så ingen skulle svara på den....*S*
jag får vänta tills de kommer en mera positiv dag innan jag börjar fundera på nått sånt...

Kram till er


E jag inte klok????

Så där ja....nu börjar man komma ut ur de där vacumet.....stavas säkert inte så, men de gör inget för min stavningskontrollant har semester :-).....som mitt huvud bestått av i natt. De gick himla bra att jobba trots starten, som tur är så är de väldigt lugnt första timmen så jag var i fatt redan kl 22, iallafall kroppsligt, mentalt vete fåglarna när de kommer att hända.

Sov till 15.30, så länge brukar jag inte sova, men antagligen tyckte min hjärna att de var bästa att förpassa mej i nått slags koma så jag ev skulle kunna bli normal igen....ja så normal som jag brukar vara....*S*

När jag kom tillbaka till lokalen i morse så kom jag på att de var nog bäst att ta en liiiiten titt och försäkra mej om hur jag jobbar framöver, OM jag kanske tagit på mej nån fler natt, hade liksom liiite på känn att jag gjort de....
Å jo då!!....där stod mitt namn på en natt till......NU PÅ ONSDAG!!!!
Alltså, vad har jag tänkt på??....har jag tänkt alls??.....hade jag hamnat i nått slags "å-va-jag-är-duktig-på-att-jobba-så-varför-inte-jobba-ihjäl-mej-när-jag-ändå-håller-på-för-jag-har-ändå-inget-vettigare-före-mej-stadium"????

De innebär att nu jobbar jag, söndag, måndag, tisdag, och onsdagnatt, jag är ledig torsdagnatt, sen jobbar jag fredag, lördag och söndagnatt!!!!!......
Varför i hela fridens dagar tog jag inte torsdagnatt också, så jag vore säker på att jag kunde dö en smula sen??

Och på måndagmorgon när jag går av, efter sista natten, då ska jag hem, ta mina väskor, hoppa i en bil....som jag tack-och-lov, inte ska köra....och åka till Malung för att dansa i 6 kvällar.....
hmmm??...ja va säger man???...."E jag inte klok?"....
Undrar hur man ser ut och känner sej när man kommer hem??

Tjoooohooooo!!!
de ska kännas att man lever... :-)
Tjing på er....

Hur förvirrad kan man bli egentligen?

Telefonen ringde och följande samtal utspelade sej ca kl 21.15

-Hej, de är .. på hemtjänsten, kommer du?
-Näe, de gör jag inte, jag jobbar inte i natt.
-Men va e de här, de står att de är du som ska jobba.....*rösten är en aning, frustrerad, eller snarare VÄDLIGT frustrerad*
-Näe, jag jobbar inte förrän i morgon natt, säger jag.
-Men hur ska vi göra?? vet inte vem vi kan ringa.....
-Men du, jag har lämnat barna till fadern så jag kan komma iallafall.
-Men Gud va du är snäll.....då väntar jag tills du kommer.
-Ska skynda mej.....men förresten jag har ingen bil, så de tar lite tid för jag måste cykla, säger jag
-jag hämtar dej, säger min kollega....

Så jag skyndar mej att byta kläder, rackarns, Stålmannen skulle ha blivit grön av avund, så snabb var jag....
Sen går jag ut och väntar på att jag ska bli hämtad, och medan jag står där börjar min hjärna arbeta....
hmmm???....jag och "chefen" pratade i maj nån gång om att jag skulle ta på mej nån extra natt, de var en söndag....jo så var de......PANG!!!!, va fan var de som slog mej??.....kan de vara den här söndan????

När så min skjuts kommer så låter konversationen så här...
Jag:
-Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt.....de var jag som skulle jobba, jag har drabbats av nån typ av demens....förlåt, förlåt, förlåt.......

Å här sitter jag nu.....några timmar senare, och fattar fortfarande inte vad som hänt....*S*

Tur jag får gå hem och sova snart.....och till kvällen jobbar jag igen....men DE vet jag :-)

Kram från en mer-förvirrad-än-vanligt- och-drabbad-av-demens-Marie

jag behöver hjälp :-)

Fick nästan lite panik nu, pratade med Pia och kom på att de är bara en vecka tills vi åker på semester.... eller semester och semester, vi ska till Malung och dansa.
6 kvällar dans, de innebär att jag måste packa danskläder för 6 kvällar, och hur i hela fridens dagar ska de gå till??...så mycket olika varianter har jag inte...*S*

Å sen kanske man måste ha kläder med att ha på dagtid också.....och allt annat viktigt....dom 3 Pena......pengar, pass (eller inte) och pessar (knappast)....jag vet jag hamnade utanför ämnet nu.....

Ja, får väl göra som jag brukar göra när jag ska åka nånstans, en lista så jag ser att jag får med mej allt, annars sitter jag dom första 15 milen och grubblar över vad jag glömt.....senil??...jag??....äh, inte ett skvatt....bara väldigt ordningssam.....eller inte de heller...

Men jag vet....ni som läser kan väl i kommentaren skriva upp vad NI tycker jag måste komma ihåg att ta med på min Malungsvecka :-)
Vilket lattjo uppdrag, eller hur? :-)

Storkramen på er..


Nattligt besök...

Jo visst....fniss.....men de tar vi sen.....börjar med rapport från dansen. :-)

De var faktiskt jätte kul på dansen, visst hade jag lite rätt i mina funderingar innan, att medelåldern skulle vara ganska låg, men de var faktiskt en hel del i min ålder där ockås...och även äldre.
jag tog ialalfall de osäkra före det osäkra och såg till att dansa med pojkar/karlar i blandad ålder, så jag bjöd upp den absolut yngsta där, 13 år, och den säkert äldsta, han såg ut att vara 60+.....då kan ju ingen komma och säga att man är enkelspårig...*S*
Kan tilläggas att han som är 13 år är med i samma buggklubb som jag och så vi har faktiskt buggat förr....så ni inte tror jag har blivit alldeles tokig...*S*

Det var ju Barbados som spelade igår, inget band som jag direkt jublar över, men dom är helt okej, blev bara lite orolig för deras sångare blir yngre och yngre för varje gång dom byter, så nu får dom inte byta fler gånger för då måste dom ner i mellanstadienivå, ja men kolla själva så får ni se......
pojkspoling...*S*
De är han i mitten.....å jisses, såg precis att han är född -87, samma år som jag gick ut gymnasiet....fast han ser inte ut som 20 en gång....*S*
Vad skrev jag nu???...inte är de 20 år sen jag gick ut gymnasiet???.....suck....

När dansen var slut så hade jag fått ett SMS från en mycket god vän :-)....
undrar vad jag ska kalla han?, X och Y är ju upptagna...vi kan kalla han för TK, som i Total Knäppgök....;-)
iallafall så stod de nått om när de var fika, och jag som är så nyfiken ringde ju upp, och ett, tu, tre så hade jag på nått vis lyckats få 3 karlar som skulle komma på besök efter dansen och bjuda på varma mackor....ja fråga mej inte hur de gick till.....hann knappt med själv....

Så jag hann hem och sen var dom där, med en kasse från Statoil, och så småningom fick jag smaka på några av de absolut godaste varma mackorna jag ätit!!.....jäklars, de trodde jag inte om han....:-)
Och inte nog med de, jag fick magknip också....inte pga mackorna men däremot av att jag skrattade så mycket...
om TK är galen så var hans kompisar inte ett dugg bättre....
Så ett bättre avslut på en bra danskväll kan jag inte tänka mej.....
eller jo, men de ska vi inte prata om här, å de lär ju knappast hända på 100 år......*S*

Iallafall så hoppas jag mina grannar sov gott den tiden, annars vågar man väl knappt gå ut medan de är ljust längre...*S*

Pussis på er

Fotboll.....å dans....

Ja du Sanna, nu har jag bloggat flera dagar i rad om....fotboll.....de trodde du inte va?....*S*

Jag var faktiskt iväg idag också med barna och tittade, för idag var de finalerna, såg 3 av dom, och jag blir mer och mer imponerad av dessa ungdomar, hur dom kan hantera en boll.....och hur dom kan forma ett lag så bra som dom gör.....
Visst låter jag nästa lite som ett proffs nu??
Apropå proffs, igår såg jag Lars Lagerbäck.....tänker inte förklara vem de är, för vi som förstår oss på den här sporten har ju full koll...;-)

Ikväll ska jag på dans....mitt andra huvudämne de sista dagarna, men ikväll är de inte Jannez, utan Barbados, och jag börjar undra vad jag gett mej in på.....för sist jag var på dom var medelåldern ganska många år lägre än min ålder....jag som precis börjat förstå att jag ska gå på mera "mogen" dans, och nu åker jag på de här....
Men jag skyller på min vän, vi kan kalla honom X idag också....*S*...de var han som fråga om vi skulle åka...och jag nappade...men kan ju alltid ge de en chans :-)
Återkommer väl med en rapport framöver natten.....jag som aldrig har vett att gå och lägga mej...*S*
Lika bra att vänja sej för på måndag börjar jag jobba igen :-)

Funderade lite på de här med växlande väder idag när vi cyklade till fotbollen, igår hade vi shorts och linnen på oss när vi kollade, och idag var de lite tjockare byxor, t-shirt, långärmad tröja, jacka, regnjacka OCH vantar....
ja de är sommar de :-)

Vi hörs om några timmar...
Puss och kram

Upplevelse av skönhet....

ja de var precis så han skrev i sin blogg, och jag tänkte att jag måste ge det en chans....att se om de är en upplevelse av skönhet att se en fotbollsmatch.....så jag tog cykeln och cyklade iväg till sportfältet igår där de flesta matcher spelas, de är nämligen en jätte stor cup för ungdomar här i stan den här veckan, och idag tog jag med barnen dit för jag tänkte ge de en ordentlig chans...*S*

Och igår tittade jag, verkligen studerade, men vackert vet jag inte.....imponerad blev jag av dessa ungdomar , hur dom kan hantera en boll. Nu är ju kanske inte mina åsikter en bra måttstock på hur bra fotboll ska vara, med tanke på att jag får nästan utslag om jag råkar välja en kanal på TV där dom spelar de, plus att jag är bollrädd, så gårdagen var nästan en pina när man måste sicksacka sej mellan ungdomar som stod överallt och trixade och tränade och hade sej med alla desas fotbollar.....

Men så idag, när jag var där med barna och kollade, så måste jag faktiskt hålla med om att de nästan är en upplevelse av skönhet, vi satte oss och tittade på en match mellan ett Mexikanskt lag och ett Norskt lag, och dom här killarna kunde spela fotboll dom, DE förstod tom. jag :-)

Sätter väl in några bilder som bevis, fast de här är från en annan match vi kollade på, mellan ett Norskt  och ett Argentinskt lag :-)

image18

image19

Ska kanske iväg och kolla imorgon också, för de var faktiskt kul :-)

Kram

Lista....igen :-)

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Levde fortfarande på glädjen efter dansen till Jannez :-)

Vad gjorde du klockan 8 imorse:
Jag sov....trots att folk försökte ringa och få tag på mej....

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Läste Sannas blogg

Det sista du sa högt:
Hej då....

Vad har du druckit idag?
Lättdryck, blåbär-lime

Vad var det senaste du åt?
En halv bulle :-)

Vad var det senaste du köpte?
Hamburgare igår på fotbollen

Vad är det för färg på din ytterdörr?
Vit, typisk lägenhetsdörr

Vad är det för väder hos dig nu?
Molningt, blåser men är ganska varmt

Godaste glassmaken?
Choklad

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Absolut!!....fast jag undrar när JAG kommer att "drabbas"?

Sover du tungt?
Nej de gör jag inte, men jag somnar om lätt

Drömmer du mardrömmar?
De var många år sen nu

Trivs du med ditt jobb?
Ja de gör jag. :-)

Favoritklädsel?
Just nu, linne och korta byxor (vad dom nu kallas)

Favori låt just nu?
Sooner or later med Jannez :-)

Vad ser du om du tittar till höger?
Jag ser skog utanför fönstret., och på fönsterbrädan en liten stereo, dataspel, en hjärtformad lampa, en blomma, och porslinsdockor.

Vad gör dig glad just nu?
Mina vänner :-)

Vad ska du göra härnäst?
Ska äta lite frunch

Höger eller vänsterhänt?
Höger...

Humör just nu?
Väldigt bra...tack vare mina vänner :-)

Favoritgodis?
Basset vingummi

Kläder just nu?
Korta byxor (vet fortfarande inte vad dom kallas) och t-shirt

Sommarplaner?
Böjar jobba igen på måndag kväll.... men ändå nästa vecka åker jag till Malung på dansbandsveckan.....6 kvällar dans!!!!
Sen blir de jobba igen

Hur många kuddar sover du med?
3 stycken

Spelar du något instrument?
har gjort, flöjt och piano

Morgon eller nattmänniska?
Natt.....som tur är med tanke på att jag jobbar natt :-)

Vad är viktigst för dig?
Att mina barn har de bra......och mina vänner....och jag själv såklart

Är du kittlig?
ja ibland...

Snarkar du?
Mina barn påstår de....men jag har inte fått några bevis än...*S*

Stjärntecken?
Stenbock

Äckligaste insekten?
Fästing, har tack och lov inte träffat på nån än, peppar, peppar

Stökigt eller välstädat?
Kan välja nått mitt emellan??...vill gärna ha välstädat, men de spricker oftast....

Längtar du mest efter nu?
Malung och dans i 6 kvällar :-)


Och nu vill jag se er göra listor....
Peter.....känner du dej manad? ;-)


Hemresan.....*S*

ja nu blir dom allt nervösa.....dom som jag gjorde sällskap med till dansen....för på hemresan så pratade dom här 2, vi kan kalla dom X och Y, om allt möjligt och omöjligt.....Och när jag efter en stund sa att de var ju jätte intressant de dom pratade om för de kunde jag använda i min blogg blev dom tysta och sen försökte Y prata bort mej...eller var de X????....svårt att skilja dom åt ;-)

Iallafall så avhandlades piercingar....
och att döma av de jag hörde så var herrarna inte så himla imponerade över såna, eller så var de bara vad dom sa för att jag lyssnade.... ;-)

Nästa punkt på agendan var viktproblem, de började med att Y fråga om vi andra ville ha en bulle....och för att göra historien lite kortare, så sa JAG att X inte skulle ha nån för han blir så tjock.....kan tilläggas att X inte alls är tjock... snarare tvärtom.... ;-)
Men då startade en diskussion om kolhydrater, långsamma och snabba....förstår inte riktigt de där, hur mäter man hur snabb en kolhydrat är??

En festlig kommentar var när X, som också var chaufför, sa att han "var sugen på ett kex där bak".....
Jag blev ju överlycklig och tänkte att nu så är de äntligen min tur :-)
för jag satt ju alldeles ensam i baksätet......men ack, ack, ack va jag bedrog mej.....de var kexpaketet han var ute efter, å de stod i baksätet bredvid mej.....så roligare än så blev de inte....

 Jo, och sen diskuterade vi relationsproblem.....också intressant att höra 2 killar diskutera, de tillhör ju inte vanligheterna....*S*....och skillnader mellan kön pratade vi också om....å de finns ju "några"..*S*

Kram igen då :-)

Dansat klart :-)

Nu har jag kommit hem från dansen, å de var den bästa dans jag varit på!....
visst, jag dansade inte alla danser som jag brukar, men de var inte heller på de viset de var den bästa dansen, nej de var den bästa dansen för att alla som var där var där för Jannez skull.....och för Rickards skull....alla visade sitt stöd med att applådera jätte mycket.....killarna i bandet fick kramar både före och efter dansen.....vi talade om för dom att vi är glada att dom försöker fortsätta.....

De vart som jag trodde, väldigt mycket folk, men de gjorde ingenting, vi dansade så gott de gick, och gick de inte så stod man och vilade en stund och lyssnade på musiken och tittade på dom andra som dansade :-)

Han, den nya medlemmen Jörgen, gjorde väldigt bra ifrån sej, han är jätte duktig, både på att spela bas och sjunga så han platsar jätte bra. När jag kom in på dansbanan så såg jag Jannez på scenen, han hörde redan till dom....han är Jannez nu :-)

Kram

Äntligen!!

ja ikväll är de änstligen dags för Jannez att spela igen och ni ser ju själva hur ivrig jag är, jag kan ju inte stava ordentligt...*S*
Ja som ni som hängt med i mitt bloggande vet så dog ju en av killarna i Jannez för ett tag sen, å de var osäkert om de andra skulle fortsätta, men till min och många andras stora glädje, så ska dom de :-) och deras första spelning är ikväll....å jag längtar tills jag får se dom där på scenen igen och höra dom spela....och jag, som är så känslosam av mej, kommer säkert att fälla både en och två tårar....
jag vet att de kan vara svårt att förstå....;-)

Som jag skrev förut, lär de säkert bli svårt att dansa för att de kommer att komma så mycket folk, men jag ska packa en picknickkorg så jag kan sitta utanför och fika, eller så dansar jag på parkeringen/fotbollsplan eller på vägen, de ordnar sej alltid, bara jag får höra och se dom :-)

Jag återkommer med en rapport hur de var sen, kanske redan i natt, känner jag mej själv rätt så kan jag inte sova direkt när jag kommer hem iallafall :-)

Ikväll åker jag med han som gillade att åka raggarbil lite "smått"..*S*....så jag får väl sitta bak i hans bil och låta som en V8 så han ska bli nöjd.....fast sitta bak?....motorn brukar ju sitta fram.....*förvirrad*.....de är nog bäst jag bara sitter och är tyst....*S*.....fast vänta nu....jag, tyst......näpp...icke möjligt!! :-)

Nu ska jag äta lite tror jag....
och om några timmar bär de av i raggarbil......jag menar Volvon ;-)

Kram på er allihop

Barn, barnbarn och barnbarnsbarn....

Ja, jag såg ju att bloggen om min spiral väckte en del funderingar, undrar om jag har nått mera som kanske kan dra igång en liten debatt, frågestund, samtalsgrupp eller liknande......hålfotsinlägg....har jag inte....inte heller tupé...
Jag kanske inte ska fundera på vad jag INTE har, utan koncentrera mej på vad jag har...*S*

Kom att tänka på en sak, visst är de bra knäppt vad man kan tänka sej att dela med sej av till andra människor i en blogg, både för vänner som man varit korkad nog att lämna ut adressen till, bekanta som man efter de här kanske aldrig mera kommer att se eller höra av, och så de totalt okända som läser bloggen men inte visar av sej.
och alla får ta del av ens liv med allt från glädje till sorg och däremellan en massa galna funderingar. :-)

Ibland måste jag hejda mej själv och tänka efter vad de egentligen är jag tänker skriva, och om de är nått jag vill dela med mej av till alla.....vissa saker är de nog bäst att bara de närmsta "sörjande" vet...*S*

Idag har jag och barna varit och hälsat på min momma, hon blir alltid lika glad att träffa sitt favvo-barnbarn, dvs jag... ja vadå enda barnbarnet?...tror ni verkligen att de har nån betydelse??....;-)
och så barnbarnsbarnen då, ögonstenarna.....:-)
Jäklars så tur de är att en annan var så seg i starten annars kanske hon hade haft barnbarnsbarnbarn vid de här laget...*S*

Nu sover barnen gott, var nyss in till sonen och höll inte på att kunna hålla mej för skratt, för när jag kom in och skulle försöka lägga han lite mera tillrätta i sängen så han inte ramlar ur, vilket händer ibland, så klappade han helt plötsligt händerna....och jag som naturligtvis inte var beredd på de hoppa ju en halvmeter sen höll jag på att fnissa ihjäl mej.....

Här är min son, som de brukar kunna se ut....:-)

image17

Annat än mamma de här, som ligger så stilla i sängen, rör mej inte ur fläcken....dom säger att man vänder sej visst många gånger per natt, ja andra kanske men inte jag inte.....stilla-som-en-död-sill.... de är jag de :-)

Kramen till er då :-)

Kopparspiral....

ja vad händer inte på nätterna, och vilka intressanta ämnen tas inte upp.....*S*

Surrade lite med Sanna, och vi kom in på ämnet preventivmedel, fråga mej inte hur...fråga Sanna....hon kanske har kollen....*S*
Iallafall så kom vi in på spiraler, och jag som inte får ta eller ha nått i kroppen med hormoner, pga min sjukdom, så finns de ju inte så mycket att välja på mer än en vanlig kopparspiral.....och vad ska hon med en sån till, undrar säkert flera av er, hon är ju SINGEL!!!......ja men hallå!!...de sista som överger människan är ju hoppet......ju!!!
så var lite shyssta nu då... :-)

Iallafall så började vi spåna om gamla hederliga kopparspiraler, och att man kanske kan få in radion med den.... de vore väl käckt, att få in morgonandakten eller Sommarprogrammet med Thore Skogman....MP3 spelare, släng er i väggen!!....*S*....snacka om buktalare.....
Fast kanske lite jobbigt om man mitt i akten får in reprisen på Melodikrysset och man bara måste upp och hämta tidningen för man hör att man löst nått fel.....
Kan ju bli helt fel också om man har en mysig stund på söndagmorgon och helt plötsligt börjar höra klockor som ringer.....Helgmålsringningen.....killen kanske tror de blivit nått fel på hans "klockspel".....
hahaha, där fick jag till de......humorn står på topp så här på natten....

Näe...lägger ner de här nu innan de blir alldeles för sjukt...
Pussar och kramar till er alla.

Flugor....

Varför envisas flugor att promenera runt på naken hud så de ska kittlas så man håller på att bli galen???
Varför kan dom inte trampa omkring på kroppsdelar där man har kläder på sej.....eller allra helst på nått annat än mej???....typ väggen.....golvet....taket.....
ja men var tusan som helst, förutom på mina armar där de killar så in i norden när dom traskar omkring med sina kalla fötter och trasslar in sej i håret....

Nu ska jag natta mej....
och jag hoppas flugan väljer nått annat än mej att traska omkring på i natt.

Kram igen då

"Pinnbarn" :-)

Så har ännu en dag lagts till handlingarna.....och vad har vi gjort idag då?....inte så mycket speciellt alls faktiskt...
Jag har väl pysslat med de vanliga plockandet och diskandet....och lite tvätt....de där fantastiskt roliga som jag brukar sysselsätta mej med ibland.....när jag måste.

Igår var jag och mina barn till Björkbackaparken, en oas i stan, inte för att vår fina stad behöver oaser, för den är så liten och mysig ändå, men den här parken var iallafall vädigt härlig, med lekpark, gräsmatta att lägga ut filten på och ett fik, allt som krävs av en park på sommaren :-)

De var dottern som tjatat att vi skulle åka dit, för hon har varit där med sin klass, så vi gjorde oss som sagt en utflykt dit igår, med medtaget fika :-)

Barnen lekte och hade de skoj, de måste vara en av jordens bästa uppfinningar, de här med lekparker.

Här har vi "pinnbarn".......ja ni har väl hört talas om pinnbröd eller??  ;-)

image15


Och medan barnen lekte så satt jag i solen och hade de bara så skönt....
De här är väl livet de :-)

image16


Apropå nått helt annat....är de nån som kan reglerna för "Arga leken"??
Får man prata?......le??....göra grimaser??....får man röra varann??....och vad avgör om man vunnit??

Puss och kram på er

Utmaning :-)

Tre saker jag inte förstår mig på:
1. Med risk att låte bitter.....karlar ;-)
2. Människor som medvetet är elaka.
3. politiker


Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet
jag sitter vid:
1. en mattebok
2. tuschpennor
3. Nisse (de är sonens snuttefilt)   bör tilläggas att jag har datorn i dotterns rum :-)

Tre saker jag gör just nu:
1. Bloggar
2. SMSar
3. Viftar med tårna

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
1. Åka HD!!!!.....de har varit en dröm sedan jag var liten.....så nu mina vänner vet ni vad ni kan göra för mej :-)
    och de gör absolut ingenting om jag "måste" göra de flera gånger :-)
2. ojojoj.....nästa vet bara mina bästa vänner.....men de kan jag inte skriva här....*S*
3. Tala om för alla mina nära och kära att jag älskar dom


Tre saker jag kan:
1. Va en bra mamma
2. Dansa
3. Väva trasmattor


Tre saker jag inte kan:
1. Leva utan barnen
2. Köra MC
3. Meka med bilen


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
1. Din kropp
2. Din intuition
3. och dina vänner (oftast)


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
1. Köra MC
2. Förbättra mitt tålamod
3. Lindy Hop


Tre favoriträtter:
1. Paltbröd med fläsk
2. Taco
3. Mommas potatisbullar

Tre saker du skulle vilja veta

1. Om allt verkligen kommer att ordna sej??
2. Vilka människor man kan lita på??
3. Hur man vinner massor med pengar??


dem som jag vill utmana:
Peter
Sanna (fast du har ju redan gjort den)
sen dom andra som jag vet läser min blogg, bloggar inte själva...men ni kan ju skicka ett mail med era svar :-)

Stor söndagskram på er :-)