Ny dag....nya funderingar....

Idag är också en dag full med funderingar.....ibland önskar jag att de fanns en on/off-knapp på hjärnan så man kunde koppla bort den och "bara vara" en stund.....men försöker jag "bara vara" så verjkar de som om hjärnan snarare börjar jobba hårdare, så de är bättre med sysselsättning hela tiden och tankarna på de.

Och apropå göra nått.....min mor och hennes sambo ska komma och hälsa på i eftermiddag, dom har varit i Skåne hos min plastbror, styvbror, eller vad de kallas.....hans pappa och min mamma bor ihop, men jag och sonen var vuxna när dom flyttade ihop så vi blev liksom aldrig inblandade i de hela. :-)
Iallafall så ska dom komma hit idag, dom hade visst köpt lite presenter till barna......mamma frågade vad jag ville ha, och de enda jag kom på var en drivknut till bilen, men jag känner på mej att dom inte köpt nån sån...*S*

Och apropå drivknut.....jag ska till Borgvattnet på fredag på verkstan, jag ska byta servopump på bilen....eller jag och jag, jag tittar på och verkstadsägaren får byta, jag är inte så bra på sånt där.
Men alltså hallå!.....fattar ni va jobbigt de är att styra en bil utan servo, jag håller på att få såna armmuskler så jag måste börja köpa större tröjor...*S*

Och apropå Borgvattnet, jag tar med mej barna dit för dom vill åka upp och hälsa på sina gamla dagis- och klass-kompisar som dom hade där, och sen stannar Amanda över helgen hos sin bästis Amanda.

Ja de var väl de de....

Tänkte sätta in en bild på en drivknut, men jag valde en bild på kyrkan i Borgvattnet istället, nu hoppas jag verkligen att de inte ser ut riktigt som på bilden när vi åker upp på fredag :-)

                    

Förresten, gå in och kika på
Borgvattnets hemsida vet ja :-)

Stugfunderingar....

Då har man påbörjat sin barn- och ledighets vecka då...eller lite mer än en vecka blir de ju....och de är så skönt.

Igår åkte vi upp till farfars sedan barna kommit från skolan, barnas "andra familj" var redan där uppe så vi åkte också dit för att se vad dom pysslade med, och där städades de och slängdes saker så de stog härliga till.....får dom fortsätta så här så är de snart beboeligt :-)

Jag mätte och fotade lite i sovrummet för vi ska höra med Daniel..."familjens" snickare :-)....om han kan bygga 2 våningssängar där, stugan är inte så stor så våningssängar är de mest praktiska. De finns många funderingar på hur vi ska fixa till de i stugan så de blir så bra som möjligt, till inte allt för högt pris, och de är inte alltid så lätt, men de lär ju ordna sej de också.

Badrummet ser för hemskt ut, så där måste vi nog byta ut allt.....huset har ju stått tomt i flera år, och innan dess var de 2 ungkarlar som bodde där...."say no more"......närå...*S*...jag skojar bara, jag menar inte att de ser hemskt ut bara för att de bodde ungkarlar där, men ni kanske förstår vad jag menar.....
Så nu behöver vi toalettstol, tvättställ och duschkabin.....

Och sen behöver vi ny kyl och frys.....och en gungställning.....och kanske lite mera saker också.....så är de nån som har nått till övers så är de bara att höra av sej :-)
Ja utemöbler kanske....porslin, glas, bestick...osv.osv

Ja gud ja, de behövs som sagt lite av varje....men vi tar väl lite pö om pö.....

Tog ett kort på utsikten också.....e de inte vackert så säg? :-)

                    

Morsdag...

Japp, de är min och alla andra mammors dag idag, och de ska firas....:-)
Jag har inte firat sånt så mycket förut, de var liksom lite trist när de var farsdag och jag inte hade nån pappa att fira, man kände sej lite utanför på skolan då, men de var min morfar som fick alla farsdagskort vi skulle göra då.
Men nu är jag mamma själv, och visst är de kul att bli lite uppvaktad, vill inte ha en massa presenter, utan precis som idag, lite tårta, jätte söta blommor och ett jätte fint kort, då har man haft en toppen Morsdag. :-)


Mumsig jordgubbstårta....



Och jätte söta blommor...



Tack mina goa ungar.....och tack Kent och Rebecca för att jag fick komma.
Kram

Kläder...

Nej de ska inte bli en modeblogg, inte heller en "Dagens-outfit-blogg"....nej den här korta lilla bloggen ska handla om de fenomen att kläder krymper när dom hänger i garderoben. Har upptäckt de idag igen, ett par sommarbyxor har krympt under vintermånaderna.....men egentligen blir jag inte så chockad över just de, för de har hänt förr....men de som gjorde mej lite fundersam är att dom däremot töjt ut sej på längden....
Så nu måste jag kolla upp vad som är fel på min garderob, som gör att kläder krymper på bredden men växer på längden.....men var ringer man???

Nyvakna funderingar

Bara en natt kvar....bara en natt kvar sen är jag långledig......lååååångledig....bara en natt..... men Hallå!...vet ni, de känns faktiskt lättare idag...*S*

Har nyss kravlat mej upp ur sängen, och man kan verkligen snacka om kravla, jag är som en krokig gammal gumma när jag kliver upp.....och smyger mej fram genom lägenheten....vet inte varför men mina fötter känns alltid lite ömma när jag kliver upp därav "smygandet".......men nu är vi pigga och alerta....ja nästan iallafall.....ögonen är väl dom som är trötta längst...

Så vad har den här dan att erbjuda då?
Tja, de kommer besök, om några timmar, jag ska lämna ifrån mej en extranyckel till lägenheten....tillfälligt....jag lånar ut en säng under natten, för själv är jag ju inte hemma, jag har ju den där sista natten att jobba jag... :-)

Och annars så händer de väl inte så mycket....vädret är underbart, och faktiskt varmt, tror de stod 17 grader på mätaren, OM jag såg rätt med nyvakna ögon, och nu hoppas jag på fortsatt sånt väder läääänge.

Jag vill och måste åka upp till farfars snart och börja hitta på nått....de jobbiga är att de är så mycket att göra där så man vet inte var man ska börja. Först och främst skulle de behövas en STOR sopcontainer, och sen skulle de sorteras...
De är säkert mycket jag skulle vilja behålla, mycket saker efter farfars föräldrar, och jag lär säkert hitta mera saker efter min pappa, men man kan ju inte spara på allt.

Nu ringde Amanda precis och sa Grattis på Morsdag, den lilla gullungen, och så bjöd hon mej dit till dom på Morsdagstårta.....med jordgubbar!!.... :-)
Ja jag vet, "Tomten är far till alla barnen"...men va ere med de då?....*S*....de funkar för oss...Punkt slut! :-)

hmmm??....undrar om jag ska leta fram några lite mer somriga byxor idag?....

Ha en trevlig söndag, och Kram på er!

                                        

Bloggar...och vänner

Har suttit och kollat runt lite på bloggar.....riktigt roligt faktiskt.....har upptäckt att många handlar om mode, vilket inte är riktigt min grej....men jag funderar på att börja med de många har på sina bloggar, nämligen bilder på "Dagens outfit".... fast jag undrar hur intressant de skulle vara efter 1 vecka när jag gått igenom hela garderoben och måste börja om igen...*S*
Och hur kul de är att se mej i mina mysbyxor nästan varenda ledig dag.....näe, så jag tror jag hoppar över de där.

Däremot har jag sett nått som heter nått med Ett Foto I Timmen.....man ska ta ett foto varje timme under en dag....tänkte jag skulle testa de, men jag glömde de ju nästan innan jag hunnit börja.....så de blev inget av med de heller.

Nä, jag harvar väl på som vanligt med MIN blogg......för då är de ju iallafall min.

Har funderat mycket på de där med vänner de senaste dagarna, Magda var ju här och hälsade på och så ringde en annan mycket god vän igår, en vän som jag träffar bara några gånger varje år, men önskar jag kunde träffa oftare.... Men iallafall så har jag funderat mycket på vänskap de sista dagarna. Man träffar nya människor hela tiden, och några blir mycket goda vänner, kommer en mer nära på kanske bara några veckor än vad många andra inte ens gjort i ett helt liv, men så händer de saker och så är vännerna borta.
Visst, så är livet, de händer saker i ens liv som förändrar mycket, så är de bara, men just nu, de senaste veckorna har jag känt hur mycket jag saknar några vänner som jag "tappat bort", eller som "tappat bort" mej.
Men tro inte att jag är vare sej arg eller sur eller ledsen på DOM, absolut inte, för de händer som sagt saker i livet som kan förändra mycket.

Ska inte heller påstå att jag är den mest sociala människa som finns, vet inte om de beror på att jag faktiskt "umgås" med människor i mitt jobb hela tiden, för trots att de är natt är många av dom vakna, eller om de beror på nått annat, jag är kanske en tråkig, elak, surmulen och grinig ensamvarg fast jag inte fattat de...*S*
Va säger ni??......

Därför älskar jag mina vänner som är mina bästa vänner fast vi inte träffas varje vecka, eller ens pratar med varann i telefon. Och jag hoppas ni står ut med mej också :-)

Kram och så önskar jag er en fortsatt trevlig helg.

                           

..............

Bara 2 nätter kvar.....bara 2 nätter kvar, sen långledigt......bara 2 nätter kvar...  Nix, inte idag heller....

Har inte sovit mycket idag, ställde klockan på väckning vid 11 för jag ville åka ner och titta på mina kamrater från 
ÖBRK, Östersund Bugg & Rock'n Roll Klubb, som hade lite uppvisning på "stjärntorget" på stan, och så var man ju tvungen upp och slita lite skosula där också....men de var dumt, för nu blev jag ju bara mer deppig för att jag inte kan vara med på 25-års jubileumet som är ikväll.....nä, för en annan jobbar ju!!....eller hur Raskis, trist helg att jobba...

Ska försöka lägga ikull mej en stund i sängen och sova nån timme till, fast de känns inte heller så kul för solen skiner ute och de är så härligt.....antar att de regnar när jag ska på jobbet, för varför ska jag ha nån tur??...

Närå, så illa är de inte, är inte riktigt så pessimistisk, jag ville bara få er att tycka liiiite synd om mej. :-)

Kram, och see you later....

Äntligen kan man fota på nätterna igen :-)

Äntligen kan man fota på nätterna igen :-)

Minnen....

Men nu kan väl ingen klaga på Bloggtorka....kom ju på en sak jag glömt berätta, i onsdagskväll var min barndoms vän Magda hit och hälsade på, hon kom med kläder till barna, underbara människa! :-)

Iallafall så blev vi sittande och surra nästan hur länge som helst, och de var så kul....vi har känt varann sen vi var små, och umgicks i många år.....tills jag gjorde nått dumt....kom precis på en sak jag skulle skrivit på min lista på frågan nått jag ångrar.....iallafall hängde vi ihop i många år och var med om mycket roligt, och kanske sånt som var mindre roligt också.....och de är så kul att sitta så här och surra om de, för man kommer på saker man glömt bort.

Mycket tok och många danser.....gud vi kunde åka på dans 3-4 ggr i veckan på somrarna på den tiden....då de var dans i varenda liten by....och som vi badade på somrarna. Magda kom och väckte mej på mornarna, hon har alltid varit mera morgonpigg än mej, sen cyklade vi på badstranden och där var vi hela dan, sen hem och åt middag och så tillbaka... fasen man såg ut som russin...*S*
Och alla dessa "kärlekar" man gick igenom i den åldern....men allt var i hemlighet....inte fick killarna veta nått inte, fast ibland undrar jag hur mycket dom fattade ändå....*S*...och när man fick åka skoter med dom....ojojoj.....
Ja de var en härlig tid.... :-)
Tack Magda för besöket.....hoppas de inte dröjer lika länge tills vi ses igen.

Ja just ja.....apropå nått annat.....eller nåja, inte helt nått annat....Hörru "grannen", när ska vi träffas och fika då??..och prata minnen....*fniss*

Kram på er.

Utmaning

1. När gick du upp idag? ? Vaknade vid halv 9 men "snoozade" till kvart över 9
2. Diamanter eller pärlor? Ja nu är ju jag varken en diamant eller pärlmänniska, men okej, pärlor då.
3. Senaste filmen du såg på bio? Minns faktiskt inte
4. Favorit TV ? Navy CIS, Greys anatomy, Extreme Home makeover
5. Vad åt du till frukost? Kokosyoughurt och musli och te.
6.Vad är ditt andra namn  Har inget andranamn, heter Marie-Louise i dubbelnamn, thats it!
7.Din favorit mat? Ölkorvsgryta
8. Vilken mat gillar du inte? Ärtsoppa, bruna bönor
9. Vilken är din favorit - CD för tillfället? Lyssnar mycket på Mika och Takida
10. Vilken bil kör du? Passat
11.Vilken är din favorit macka? ? En sub med salami och brie
12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Avundsjuka
13 Vilka är dina favoritkläder? Mina mysbyxor :-)
14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? ? Skottland
15.Favoritklädmärke? Hahaha!!....vet inte ens vilket märke de är på mina jeans. Men de är klart, mina Ecco skor är ju favoriter
16. Var vill du dra dig tillbaka? Trivs bra hemma jag
17. Favorit tid på dagen? Kvällen när allt är gjort....när jag är ledig alltså.
18. Var är du född?- Östersunds BB
19. Vilken är din favoritsport att se på? Kollar inte på nått längre, men skidskytte är väl de som skulle dra mest
20. Vem tror du inte antar utmaningen? Vet inte eftersom jag inte vet vilka jag ska utmana.
21. Vem tror du svarar först? Av samma anledning som ovan så vet jag inte.
22. Coca Cola eller Pepsi? Pepsi
23.Fotboll eller ishockey ?- Ishockey
24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Mer nattuggla än morgonpigg iallafall
25.Pedikyr eller manikyr? - Manikyr....och pedikyr :-)
26. Några spännande nyheter att berätta för oss? ? Att jag har kommit på hur min nästa tatuering ska se ut, intressant va? :-)
27. Vad ville du bli när du var liten? ? Allt möjligt....hemsamarit, veterinär, doktor,
28. Bästa barndomsminnet? ? Somrarna i Fullsjön, bad och skoj med min bästa vän Magda
29.Varit i Afrika? - Nej
30. Nånsin rullat in någon i toapapper? Näe....
31. Varit med om en bilolycka? Nix
32. Favoritdag i veckan? Månadgmorgon när jag går av min helg, för då är jag långledig
33. Favoritblommor? Tulpaner
34 Favorit - snabbmatsrestaurant? Vet inte....är sällan på nån, de blir McDonalds för barnas skull, men de är absolut ingen favorit.
35.Äger du en cykel ? Ja, mitt bästa köp på länge :-)
36. Vem fick du senaste mailet från? Magda, hon skickade lite recept till mej.
37. Vilken affär skulle du vilja utöka ditt kreditkort? ? Ingen alls, gillar inte krediter
38. Läggdags? Så olika.....tyvärr....ingen ordning här inte.
39.Vems svar är du mest nyfiken på av dom du utmanat? Ja, eftersom jag fortfarande inte vet vilka jag ska utmana så har jag ingen aning.
40. Senaste personen du delade en middag med? Daniel, Emma och Linnea
41. Vad sysslar du med just nu? Svarar på dom här frågorna och lyssnar på regnet utanför.
42. Favoritfärg? Svårt.....grönt och brunt och rött
43 Hur många tatueringar? En....men de ska snart bli en till.
44. Hur många sänder du det här utmaningen till? ? Ingen aning.


 


Lista om mej :-)

 

Lovar du att vara ärlig?
Japp
Du heter:
Marie
Smeknamn:
Har inget, förutom alla knäppa saker Daniel kallar mej....*S*
Låt just nu:
Lyssnar inte på nått precis just nu, men favoriten är...äh, vet inte....
Om du röker:
Nix
Beroende av:
Tvåsamhet och ensamhet
Vad tror folk om dig:
Alltid glad
Stämmer det:
Inte alltid
Var får du oftast dina komplimanger från:
Daniel, såklart.
Brukar du skratta för dig själv:
Jodå, de händer....ganska ofta...
Vad står det i ditt senaste inkomna SMS:
"Spelar ingen roll vi kan ju bestämma sedan"....från mamma
Vilken är din favoritmålning:
Svårt....tycker jätte mycket om en stor tavla på museet med samemotiv, har tyckt om den sen jag var på museet när jag gick på mellanstadiet tror jag, den är så sorglig.....men vill inte ha den hemma...
Vart bor du:
Torvalla
Trivs du där:
Ja jätte bra!....fast de trodde jag aldrig innan jag flytta hit.
Vad har du för mobiloperatör:
Halebop
Är du allergisk mot något:
Nej inget
Har du haft sex idag:
Näe
Nästa mål i ditt liv:
Lägga "mitt gamla liv" helt bakom mej.
Hur svarar du i mobil:
Marie
Vad sa den du pratade senast med i telefon:
En massa saker, vad han höll på med och så.....och Puss :-)
Antal sömntimmar inatt:
De blev många i natt...
Sov du ensam:
Ja, som så många nätter.
Tycker du om din pappa:
Sista gången jag träffade han var på Pingstdagen 1969....
Brukar du komma i tid:
Försöker alltid komma i tid, gärna lite före, hatar att komma för sent.
När mår du bra:
Oftast....
När blev du fotad senast:
Ja säg de....de var nog längesen.....nej vänta, Carina fotade mej bla i badet och i bastun i Åre....jojo, de låter de...har inte fått se resultaten än...*S*
Vanligaste färger på dina kläder:
Jeans och röd eller brun tröja
Vad tycker du om fötter:
Tycker om dom....hoppas dom gillar mej också... :-)
Är du smart:
Jag tror de....
Vem/Vilka saknar du just nu:
Daniel
Favoritdryck på morgonen:
Te

Är du blyg:
De beror på situationen....men jag tror inte jag visar de....
Sysslar du med någon sport:
Japp.....för dans räknas väl som sport :-)
Vill du hellre ha mail än brev:
Skulle bli jätte glad åt brev, vore kul som omväxling i räkningshögen.
Tror du på kärleken vid första ögonkastet:
Ja de gör jag nog.
Har du spytt offentligt:
Vad är offentligt?....i en snödriva i Brunflo, var visserligen bara en farbror som såg mej....graviditetsillamående i typ 7 månader....
Vem/vilka har betytt mest i ditt liv:
Min momma och morfar
Är du nöjd med ditt liv:
Ja de är jag, trots en hel del misstag och annat dumt....men ångrar nästan ingenting.
Om inte, vad vill du ändra på:
Skulle vilja radera in idiot ur mitt liv....han är visserligen borta ur de, men önskar han aldrig dykt upp....
Är du bortskämd:
Har nog alltid varit bortskämd med tid, uppmärksamhet och kärlek, uppväxt hos momma och morfar och inga syskon att konkurrera med.
Tycker du denna utmaning är meningslös?
Säger som Erika:
 -"Utmaning?? ne ja stal den ju" :-)


Less....och städning

Idag är en sån dag när jag helst skulle vilja lägga mej under täcket och stanna där, jag vet inte varför, de har inte hänt nått speciellt utan de är bara så.....och inte beror de på nått sånt där PMS heller, eller vad de heter....

Jag ska jobba helg nu, och de brukar i och för sej kunna kännas tungt, men inte så här.....måste peppa mej och intala mej att de är bara 3 nätter sen är jag långledig.....bara 3 nätter, sen långledig.......bara 3 nätter sen långledig....
Näpp, de funkar inte....

Bara 3 nätter och sen låååååångledigt!!!!

Äh, jag ger upp.....

Nå....mer då, vad händer?
Raskan tycker jag städar eller ska städa jämt när vi pratar, antingen pratar vi sällan eller så städar jag jämt....och då måste de vara att vi pratar sällan...*S*
Och varför kom jag in på de nu.....jo vad händer här?.....igår städade jag.....skafferiet och skåpen ovanför kyl och frys... har sett för många avsnitt av "Rent hus" så jag var tvungen att göra nått.....men jag hittade varken kryp eller flygfän.
Men jag har fått många tips från programmet vad man ska göra om man hittar några och vad man ska göra för att slippa dom.....Lagerblad i skafferiet håller sånt borta :-)
eller så städar man lite oftare så man inte behöver oroa sej. (Maries tips)

Hittade ett tips på hur man får godare lukt i skåpet under diskbänken, man städar först och främst....bra tips va?....sen tar man och lägger en vaniljstång i ett glas vodka och ställer där....
så nu måste jag på Bolaget.....men finns de många sorters vodka?...de gör de va?.....och den är väl inte så billig så vad ska jag göra med resten?....nån som vill ha? ;-)
Känns lite lyxigt att köpa vodka för att de kanske luktar illa under diskbänken...*S*...fast jag gör de ju aldrig annars så man kanske ska slå på stort....

Kolla in tipsen själva på
Städtips från Rent Hus

Nähä....man kanske skulle ta och städa lite....*S*...jo så är de, de är marsvinspalatset som ska få sej en omgång nu.

Kram på er
och trevlig helg :-)

Tisdag....

...och tiden går....
Blir nästan lite stressad när jag börjar tänka på att de snart är sommarlov och semester.....alltså tiden går så fort så de är skrämmande. Kollade almanackan igår när jag pratade med barnas pappa för inplanering av semestrar och så....och då slog de mej....Vart tar alla dagar vägen?

De är redan den 20 maj, och barna slutar skolan den 12 juni....sen åker vi på vår första "semestertripp" den 16 juni, för då går jag på långledigt, då far vi till Dalarna och så "firar" vi midsommar där. De är liksom de ultimata stället att vara på i midsommar, Dalarna med deras fantastiska majstänger, folkdräkter, fiolmusik och knätofsar, kan de bli bättre?! :-)
Och förhoppningsvis så har vädret blivit bättre också, så de kanske tom går att bada, Dalarna brukar ju ligga lite före oss "här uppe".

Efter de ska jag hem och jobba lite, sen är de nära till semester på ritkigt....å då bär de av till Dalarna igen, för v.29 är de Dansbandsvecka i Malung, då förstår ni, då ska de dansas!! :-)

Och när den semestern är slut så är vi redan inne i augusti.....ja ni ser, de går så fort....MEN nu ska vi inte vara såna, utan nu ska vi njuta av att sommarn förhoppningsvis är på väg på riktigt, och så ska vi se fram emot mycket vackert väder och härliga dagar i solen.

Förresten, de är inte många timmar på nätterna som är mörka nu, de ljusnar tidigare och tidigare för varje natt, och de är så underbart.....bara så ni vet, ni som sover på nätterna. :-)

Nej, nu ska jag leta mej nått att äta, sen är de ju dags att jobba en natt till.
Kramen

                                   

Måndag....igen...

Åter hemma igen efter allt rännande..

Vi var ju till Åre i veckan med jobbet, på sk planeringsdagar, de var jätte trevligt, intressant och guuuud vilken god mat vi fick!!. Så jag är väldigt nöjd med dagarna :-)
Vi var några som passade på att prova alla bassänger, bubbelpooler och bastuaer....bastusar....bastuer....eller vad de heter i flertal.....de fanns ett gäng att prova på i deras "Sauna World"...olika gradtal och med aroma och ånga....sen fanns de andra roliga saker också....ett rum man kunde gå in i som var -10 grader, japp, man var väl tvungen att testa, men jag erkänner att jag inte stannade där speciellt länge, sen fanns också en "isvak" inomhus, med iskallt vatten....jojo, prova ska man.....de enda jag inte testade var vattenrutschbanan och bastun som var på 85 grader, där var min gräns nådd...*S*

Efter Åre var jag hem och jobbade en natt, sen for jag till Vansbro....hade tänkt mej några sköna vårdagar där med MC-åkning, men när MCn såg ut så här på lördagmorgon så hoppade vi över den turen.




och nån gräsklippning blev de inte heller tal om...




Ska erkänna att inget lockade mej att gå ut, fast vi var tvungna ut en sväng och rädda de stackars buskarna och träden som höll på att brytas av av den tunga snön.
Tack Linnea för lånet av mössa och vantar, trodde inte de skulle behövas i mitten av maj så jag hade lämnat mina hemma.



Nej de blev en dag i glada vänner sällskap, middag hos Lars, god vän till Daniel, och tillsammans med några andra jätte trevliga människor. God mat och mycket prat och skratt, de gör jag gärna om :-)

Igår var de en dag i lathetens tecken, umgicks bara med familjen, fast en del var inte så mycket att umgås med....plugga, plugga, plugga....fast de är inte de sämsta, eller hur Emma?....hoppas du fick ihop arbetet till slut. :-)

I morse åkte jag hemåt igen, och så här såg de ut i Orsa strax efter 8 på morgonen (har inte ändrat klockan på kameran ser jag)



Är inte Sverige fantastiskt?! :-)
Kram på er.

Tisdagmorgon....

...och jag är faktiskt piggare än igår, kan bero på att jag varit uppe längre, vaknade redan halv 6 och kände att de var ingen idé att somna om, skulle nog bara vara "döare" när klockan skulle ringa, så jag klev upp.....

Och nu sitter jag här, barna är på skolan, den första tvättmaskinen är snart klar och jag ser små snöflingor singla utanför fönstret!!......ja men hallå!!....vädret!!!.....i helgen var de så varmt och soligt och skönt....å nu.....suck...men jag hoppas att de bara är tillfälligt.

Har ju glömt att berätta att Elvira och Smilla mår bara bra, och dom trivs i sitt "palats", dom har kommit på att de är jätte kul att jaga varann upp och ner för "trappan", de är ett himla liv hos dom ibland. :-)  En av dom springer upp på övervåningen, sen piper dom högt åt varann tills dom träffas igen på samma plan...ja som sagt, ett himla liv e de :-)

Här är Elvira (Rospiggens Crim) i Emils famn.




Och här är Smilla (Rospiggens Fia) hos mej.



Namnen inom parenteserna är ju deras namn från uppfödaren, men barna ville ju hitta på egna, så Elvira är Emils och Smilla är Amandas.

Nu har tvättmaskinen tystnat, de är ett tecken till mej att kliva upp härifrån och göra lite nytta.

Med önskan om en trevlig tisdag till er alla.
Kram

Måndagmorgon.....å mitt huvud känns så tungt.

och de beror inte på alkoholen.......eftersom jag inte använder såna saker......utan de beror mera på att de är just måndagmorgon, förstår inte att dom mornarna ska kännas värst.

Jag är fortfarande ledig, ända tills på onsdag och då bär de av på Planeringsdagar i Åre.....eller dagar och dagar....vi åker på onsdagmorgon och kommer hem på torsdag mitt på dan, så jag vet inte om de kan kallas DAGAR....men man ska inte klaga, vi ska få åka iväg iallafall....vad jag vet, har inte hört nått annat, men å andra sidan finns de ju ingen garanti för att man inte står där alldeles ensam på perrongen på onsdagmorgon för att de blivit inställt...*S'
Talade iallafall om för min chef, ja en av dom, att jag vore mycket tacksam om dom kunde meddela oss också, alltså vi som jobbar på natten, om de är nått speciellt.....orkar inte redogöra för svaret jag fick.....hoppas iallafall på bättring :-)

Vad har hänt här i helgen då?
Daniel kom ju hit i fredags, på MC, han var lite öm i rumpan och stel i bena, men annars hade de gått bra. I lördags var vi på Jamtli, vi var och tittade på de nyfödda killingarna och kalven, eller jag då....och barna en liten stund....kan konstatera att de är jag som är mest intresserad av kossor och dylikt.....*S*....jag hade svårt att slita mej från de härliga djuren, jag var ju tvungen att gosa med alla. Daniel undvek ladugårdsbesöket, han är allergisk så han har väl giltiga skäl då.. :-)
Sen traskade vi runt på museet också och lärde oss lite om Jämtlands historia också.

                          


Och efter de besöket så åkte vi till Arctura och fikade, och njöt av utsikten.....tyvärr hade ju jag såklart kameran liggande hemma, så inga bildbevis finns.....men här kan ni kolla själva...
Arcturas webkamera

Och igår åkte Daniel hemåt igen, och nu är de vardag igen.

Förresten, mötet gick bra :-)

Kram på er.

Stilltje....stavas de så??

Nu har de stått stilla igen.....ja bloggen alltså....allt annat rullar på som vanligt.
De har varit några nätter jobb, och faktiskt en halv dag jobb också, dom ringde och fråga om jag kunde ställa upp, de var kort om folk, och när de gäller 5 timmar så är de väl okej :-)

Annars så går livet sin gilla gång, som vanligt, de är barn som ska på skola och hämtas, de är marsvin som ska matas, bur som ska städas, fiskar som också vill ha lite käk, och så en lägenhet som borde få sej en omgång också, ja ni vet...behöver inte skriva mer tror jag om detta....*S*

Förra helgen var de dans som gällde, var på dansgalan i Nälden, 7 timmar dans!!...nej ska inte ljuga och säga att jag dansade alla 7, men nog blev de 5 iallafall.....och de var alldeles tillräckligt, de tyckte iallafall mina stackars ben efteråt....trots streching (eller hur de stavas) så morrade dom några dar efteråt, men de var värt varenda lite värk, för de var så kul!

Idag kommer Daniel hit, han ska åka MC.....undra hur öm och stel han är i kroppen efter 40 mil då??.....får ladda med varmt bad och liniment åt han..*S*, de värsta måste ju vara tanken på att sätta sej på MCn igen på söndag och åka lika långt igen, undrar vad de är som drar så mycket så han utsätter sej för sånt??.... :-)

Idag har jag en lite jobbig sak framför mej, ett möte, innan Daniel kommer, och de känns i hela kroppen, de är en sån där gammal grej som hänger med sedan "mitt förra liv", och jag mår pyton varje gång jag påminns om de, men jag hoppas att allt sånt här ska vara ur världen snart nu. De vore så skönt att kunna göra en "nystart" snart.
De är såna här dagar jag brukar skicka SMS till mina närmsta vänner och be om lite energi, och nästan på en gång så kommer de uppmuntrande svar och SMS-kramar.
Har jag inte de bästa vänner man kan tänka sej?! :-)

Nej nu ska jag ta och fixa lite här hemma.
Kram på er.

Nu har de hänt igen....

Nån anonym har varit inne och skrivit en kommentar, och en lång en....kommentaren alltså....eller kommentar å kommentar.....visdomsord kanske de ska kallas.....MEN de var inte de som var de viktiga.....utan, JAG VET JU INTE VEM DU ÄR!!!!
Fatta hur jobbigt de är...*S*
Så.....ge dej till känna....iallafall med en liten ledtråd.....eller flera kanske är lika så bra :-)

Kramen

Vad händer?

Nu var de några dar sen igen.....vi har kommit hem, tjejerna och jag, men inga bilder än, för dom är lite osäkra på oss och omgivningen än, vi tar de lugnt och försiktigt med dom, och de blir små framsteg för varje dag.
Kan säga att marsvin växer fort, dom är ju bara ungar, men de syns inte.....*S*

Jag har jobbat 2 nätter och nu är jag ledig tills på måndag igen, har bytt bort min helg för barnas pappa skulle ner till Östergötland så mina barn är hemma hos mej i helgen. Fast Amanda åkte till Borgvattnet igår till sin bästis, så jag och Emil är själva hemma med kreaturen :-)

Måste ju berätta att i söndags när jag var nere i Dalarna så fick jag åka lite MC...årets första sväng, och jag hoppas de blir många, många fler :-)
Jag står ut med lite "MC-smak" i rumpan....*S*

image373

Kram