I förrgår - idag

                   

                    


Och nog känns de avlägset att sitta och plaska med fötterna och kanske ta sej ett dopp....

                   

Kram

Ja se de snöar....

japp, de gör de och hur kul är de på en skala....i min ålder typ inte alls, iallafall inte när de slaskar bort på en gång, för de gör de här nere i Vansbro just nu.
Funderade iallafall på att bli björn, när jag såg vädret i morse, och gå i ide, me n den idén röstades ner av barna och Daniel, jag som tyckte den var helt briljant!!...*S*
Men de känns nog bättre när snön kommit och lagt sej, så man vet att de är vinter och man vet vad man ska ha för kläder på sej, istället som nu när de är varken eller.

Så vad hände igår då?...första dan på lovet?.....inget speciellt egentligen, vi var ute och lekte lite, "Under hökens vingar kom" och "Tåget är försenat"....och så fick Daniel en spik i foten....jajamänsan, han kan han...så idag haltar han lite lätt, men stelkrampssprutan tog han redan i fjol när han hade fått en SPIK I FOTEN.....förstår inte hur han lyckas, för så stora fötter har han inte....

Senare idag kommer tjejerna hem, får se vad dom har på schemat då....har hört glunkas att dom spånat lite på saker vi ska göra, och också lite pyssel för barna, spännande :-)

Kram

Höstlov

Japp...nu har vi höstlov, både jag och barna, för jag passade på att ta 2 nätter semester så jag också fick lov, så igår kom vi ner till Vansbro. Vi åkte ner med Daniel och Lars för dom har varit uppe hos mej i helgen, vi har varit ut och roat oss i helgen. Vi var ut och åt på JackRabbit Slim, tyvärr blev de en besvikelse, stället var jätte trevligt på alla sätt, men maten var inte riktigt vad vi hoppats på. Så efter de åkte vi ner på stan och gick på Dalhwinnies, eller hur de stavas, och de var bra mycket bättre :-) Pia var med oss också :-)
Jätte trevligt hade vi de och som vanligt blev de mycket skratt...vilket sällskap!!

Förresten, i fredags skjutsade jag och hämtade jag barnen för sista gången på skolan, nu är de inte så att dom ska sluta skolan och ge sej ut i arbetslivet och hjälpa mej med hyran, nej dom ska ju byta skola och de gör dom nu efter lovet, så på måndag börjar en ny era i deras liv. Och nu tar de längre tid att gå till bilen, packa in oss och köra till skolan än att gå dit....ska bli skönt.

Men nu först ska vi ha lov, och bara må gott, och imorgon kommer Emma och Linnea hem, så då är de fullt hus och de ska bli härligt, längtar efter tjejerna!

Kram

Skolbyte

Ja nu var de ledig period igen, och den här gånger har jag tagit i lite extra, 14 dagar blir de, har tagit semester onsdag och torsdag nästa vecka, för barna har höstlov, så då åker vi till Vansbro och är lediga från både skola, jobb och hem, de ska bli så skönt.

Igår var vi och besökte barnas nya skola, de var lite pirrigt, kanske mest för mej, men de gick så bra och deras nya fröknar verkar vara toppengulliga båda 2, och även den andra personalen vi träffade. En av fritidsledarna är en släkting till mej, så han fick stränga order av mej att vara extra snäll mot mina barn...*S*

Vi skulle egentligen bara hälsa på över en lektion och lunchen, men Amanda hittade genast 2 nya vänner så henne fick jag inte med hem utan hon stannade hela skoldan.....tänk va enkelt de kan vara. :-)
Emil var lite mera blyg, men han hade en jätte gullig "fadder" som tog hand om han, och på rasten spelade han bandy med ett gäng andra barn, så de lossnar nog bara mamma och pappa inte är i närheten.

Men de känns iallafall som om beslutet är rätt att låta dom få sin vilja igenom och byta skola, för de här kommer att bli bra. :-)
Så efter lovet ska dom börja på Ängsmon på riktigt.

Kram

Fototriss

Har i flera bloggar sett nått som dom kallar fototriss, så jag var ju tvungen att kolla vad de var och hittade då den här sidan.....Fototriss, tre bilder på ett tema - varje söndag. Och de såg kul ut så jag var tvungen att leta bland mina gömmor och se om jag hittade några foton som stämde in på veckans tema, spetsigt, .....och de gjorde jag...tycker jag iallafall..*S*
Så här kommer lite spetsigt från olika årstider....

Ja är inte de här spetsigt så vet jag inte...*S*




Spetsiga tår.....jag och min dotter...




Och här är ett foto taget på isen i februari.....jag och mina barn...



Kram

Tiden går så fort....

...ja ni vet, jag brukar ju skriva om de ibland, att tiden går så fort, barna blir så stora och hela köret, och de är inte kul....MEN man kan ju inte påstå att affärerna gör de lättare heller.

Jag var in på Coop i onsdags sedan jag besiktat bilen....som förresten gick igenom!!!! :-).....och där, på deras "torg", på Coop alltså, står de en massa julsaker!!!! Ja men tack å hej!!....visserligen ser jag fram emot att få ta fram adventsljusstakar och stjärnor, de är en mysig tid, men den tiden är INTE NU....INTE ÄN!!!! Kan vi få ha hösten ifred en stund till....
Jag brukar gilla att gå och titta på såna där saker, men nu stack jag näsan i vädret i ren protest och stampade förbi mot mjölken....JAG ska då inte hjälpa till att få de här vansinnet att vara lönsamt...sån e jag :-)

Förresten, skulle jag köpa nått nu skulle jag ha glömt bort de till advent och jul iallafall och sen hittar jag de vid nån storstädning till våren...*S*

                                      

Kram

Överlevare....

Nu när jag satt och tittade på alla foton som jag tog förra helgen när vi var i stugan så la jag märke till en sak som jag inte tänkte på när jag tog bilden.....
Ser ni hur trädet är krokigt och eländigt, men så plötsligt har de liksom bestämt sej att nu får de vara nog, nu ska jag uppåt, och sen har det växt precis som ett träd ska, rakt upp, starkt och ståtligt....

De här trädet ska få symbolisera mitt liv.......som också varit krokigt, och emellanåt, fruktansvärt jobbigt, men jag har växt hela tiden, vad som än hänt har jag faktiskt växt och blivit starkare, och jag har inte gett mej.....och nu är de min tur att bestämma mej för att nu får de vara nog.....och jag ska stå där, stark och rak och ståtlig......och jag ska växa mot himlen, japp de ska jag!!!


                          

Kram

Hösten är vacker...

Bilder tagna under vår "Stughelg" när vi var ute och promenerade längs Inlandsbanan, tyvärr en bit som inte används längre mer än till dressintrafik om man vill.

                       

                          

                          

               

                          

               

                          

                          

                          

                          

               


Jag lever...

Ska väl visa att jag lever då.....eftersom man tydligen är saknad... :-)
Har satt mej några gånger för att skriva men lusten har inte infunnit sej, milt uttryckt så är jag i en liten svacka just nu.... har haft de jobbigt de sista veckorna, jobbiga saker som jag inte ens vill skriva om här, saker som bara mina allra närmaste känner till......
Sakerna är lösta nu, men humöret har inte riktigt vänt än.....funderade igår på hur jag egentligen mådde och då kände jag mej bara tom.....ingen bra känsla.

Men imorgon åker jag till Dalarna, och de ska bli så skönt att komma bort några dagar, och bara få vara utan några krav och måsten.....vi åker till Daniels föräldrars stuga ute i skogen, utan vatten och el....och de ska bli så otroligt skönt!!!
Sen kommer jag tillbaka med nya friska tag.....hade jag tänkt.
Får väl passa på att krama lite träd, de ska ge energi har jag hört :-)

Kram på er