Snabb-blogg...

Har ju varken tid eller lust att sitta här, men måste ju, ja jag bara måste ju visa "Marsvinspalatset" som kom igår, Daniel har "snickrat ihop" de åt mej, eller rättare sagt åt småtjejerna.....
Ja han har lite anlag för sånt där.....skulle väl fattas annat, han är ju snickare :-)

Tror ni dom kommer att trivas?
image371

Och idag har vi varit på stan en sväng, träffade Magda med familj (nästan hela iallafall), jätte kul att ses, de är inte så ofta nuförtiden. Träffade mamma och hennes karl också....frågade Janne om han kan lära mej och Daniel att flugfiska.....jag har fått för mej att de vore skoj att kunna. :-)

Sen åkte vi och fikade på Torgbrinken, tack Jannike för tipset.....jätte mysigt och supergott.... :-)

Och så var vi på Granngården, marsvinen måste ju ha spån.....och sen in en sväng på ÖoB, och där stod den här och bara ville att jag skulle köpa den.....så nu ni, nu ska de bli baddräktsfigur.....*asg*

image372

Kram på er

God morgon :-)

Vill bara göra er uppmärksamma på att jag är vaken redan....fast jag jobbat natt....så jag kommer att hinna ut i de vackra vädret.


Och sedan jag vaknade har jag:

-Ringt till överförmynderiet så jag ska få hämta ett papper så jag kan gå ner på banken och ta ut pengar på barnens konto (arvet) för att köpa nya cyklar til dom.

-Pratat med Daniel som är på väg hit :-)  :-)

-Och betalat räkningarna.....de absolut roligaste jag gör varje månad!!....NOT!! Tänk om man nån gång fick behålla hela lönen.

Apropå lön, jag läste i kommunaltidningen igår om några kommuner i Sverige där ingen, jag sa INGEN undersköterska tjänar under 20000kr......jag tror jag ska flytta dit!!  Ja ni förstår att jag inte tjänar så mycket va?.... och ändå har jag ju nyss, precis som alla andra USKor, fått löneförhöjning.
Men man är väl för dålig på att kräva en bättre lön.......får väl försöka skärpa till mej, för allvarligt talat, jag gör ett sjuhelv.... bra jobb!!

                                    image370

Kram

Helt sjukt

Egentligen känns de helt sjukt att bara låta såna här vackra dagar förfaras, för de är ju vad som händer när man jobbar natt....iallafall för mej som verkligen kan sova, för jag sover lätt till kl 14-15 nån gång. Men vad gör man, man måste ju sova.....
Jo man håller tummarna att de blir lika vackert väder i helgen så man kan vara ute och njuta då.

Ska kanske ta Daniel med mej och åka och titta hur långt snötinandet har kommit uppe vid "farfars", börjar längta tills vi kan köra igång på riktigt med röjjandet där uppe, kan faktiskt stå ut med tanken att vakna en tidig sommarmorgon och gå ut och sätta mej på en stol och njuta av den underbara vyn som är däruppe, med en kopp te i handen.

image369

Annars funderar jag på att occupera en stuga som jag sett på en blogg, vet inte vad familjen som äger stugan, skulle säga, men alltså den stugan har de perfekta läget.....ligger vid en sjö och har fjällutsikt, precis som jag alltid velat ha de.... Hur gör man för att hitta en sån stuga????

Kram på er, och ha en underbar dag :-)

Längtar....

Ja nu längtar jag efter såna här tidiga mornar.....

image366


och såna här dagar....

image367


och såna här kvällar....

image368

....och snart är dom här :-)
Kram

Måttligt irriterad idag...

Ja de har jag varit, ska försöka dra de lite kort....

Vi på jobbet ska få åka på planeringsdagar, de är väl jätte kul....absolut.....men blev lite less när en jobbarkompis ringde och talade om de för mej, alltså inte less på henne utan på cheferna som inte ringde....om inte C ringt vet jag inte om jag fått veta nått i tid......men när jag sa de till en av cheferna så blev hon lite sur och sa att dom visst tänkt på oss som jobbar natten, de gör dom alltid, sa hon.....
Tyvärr känns de inte så ibland, måste jag säga...

Nåja, allt löste sej, vi skulle åka nästa tisdag och komma hem på onsdag....

¤ så jag kollade med barnas pappa så de inte skulle bli nått strul för jag har lovat ha barna på hans vecka from onsdag för han ska åka söderut en sväng....och de var okej från hans håll.

¤ sen bokade jag att åka ner med Daniel till Dalarna på söndag och hämta marsvinen, och hem igen på måndag....de skulle passa utmärkt eftersom vi inte skulle åka på planeringsdagen förrän tisdagmorgon.

¤ och till sist så var jag tvungen att avboka min tatueringstid som är på tisdag, förbaskat trist eftersom de var flera månader sen jag bokade och jag vet han har en helvetes kö.....men vi är tvungna att åka med jobbet, tror inte en tatueringstid är ett giltigt skäl att stanna hemma...


Men så idag ringde en jobbarkompis till mej, vi ska göra några passbyten han och jag, och han visste inte hur man gör.....så vi försökte lösa de.....och så frågade jag helt apropå om han hört vem som ska jobba istället för mej när vi är på planeringsdagar.....men du säger han, de är inte nu på tisdag och onsdag, de är framflyttat till i mitten av maj!

MEN FY F.. OCH EN MASSA ANDRA FULA ORD..... VA FÖRBANNAD JAG BLEV!!!!!!!!
OCH NÄR I HELA.....OCH EN MASSA FLER FULA ORD.....HADE DOM TÄNKT TALA OM DE FÖR MEJ?????

Om inte han ringt mej i ett annat ärende idag så vet jag inte när jag fått veta nått......å mina chefer som är så bra på att informera oss.....jaha???....när då????
Tror dom inte man har annat för sej???...att man har ett liv och att man kanske vill kunna planera nått....
Och jag har faktiskt 2 barn som jag inte kan lämna vind för våg och jag kan faktiskt inte förlita mej på att pappan kan ta dom varje gång jag behöver hjälp.....

Och nu har jag bokat ny tid för tatuering.....den första tiden han hade var 20 AUGUSTI!!!!!!!!!....Ja men JIPPIE!!!

Men jag ska fråga dom i morgon.....cheferna alltså....OM nån är där när jag ska dit.....när dom tänkt informera mej...

Förstår ni vad jag menar att man kan känna sej ganska bortglömd när man jobbar natt??.....vi bara finns där och gör vårt jobb....finemang de....men nu ska då iallafall jag tala om vad jag tycker om de här!!!!

                                    image365

Hjälp!!...behöver tips om kortspel

Ja, nu är de illa.....jag vet inte när mitt minne började totalstrejka, men de är nog ett tag sen, för nu är mitt goda minne ett minne blott.....om ens de....

Jag och barna har börjat spela kort, men de börjar bli lite enformigt (tycker jag då) eftersom vi inte kan så många olika spel, vi spelar "Finns i sjön", "Dyngtunna" och "Vänd-tia".......men sen är de stopp, och jag som spelat så mycket kort i mina dar, men som sagt.....minnet....*suck*...(obs poker är inte tänkbart än..*S*)

En annan sak som försvunnit ur minnet är alla dessa roliga sommarlekar, med hopprep och gummiband. Jag försökte komma på hur vi hoppade "Bondtolvan", och jag har letet på nätet....och några av de olika hoppen hittade jag, men inte alla. Funderar allvarligt på att ringa en gammal klasskompis sen grundskolan som var superduktig på både hopprep och gummiband, hon kanske har minnet kvar......hon har ju inte fyllt 40 år än :-)


                                               image364
Kram från Minneslösa-Marie

Gnällig kärring!

Ja, jag undrar om jag håller på att förvandlas till en sån när de gäller vissa saker.

Här på min gård får man inte köra in med bilen, OM man inte ska lasta ut nått tungt, eller om man har ett gäng småbarn som ska lastas ut.
Men till tungt kan väl inte räknas en helt självgående kvinna i ca 35 års åldern.....eller en, observera EN plastkasse med mat???

Jag blir så irriterad på de här körandet på gården, och speciellt nu när barna är ute och cyklar, dom har stränga order att inte cykla på vägen, men dom måste ju få cykla på gården utan att riskera att bli påkörda, eller???

Och sen har jag en granne, vars bekanta kör in bilen när dom kommer hit, och de är oftast mellan kl 22-23 på kvällen, och sen står bilen tills dom ska hem....några timmar senare....(ja vadå?...jag håller koll..*S*)
Igår kväll kom de tre bilar in på gården inom en timmes tid....behöver inte kolla, jag har vardagsrummet mot gården :-)

Men allvarligt talat, ska de få vara så här??
De värsta är väl om dom här ställer till så dom sätter upp bommar till gårdarna, då är de till att bära allt, vare sej de är lätt eller tungt från parkeringen...ja jag åker också in på gården om jag har mycket eller om de är tungt, MEN kan jag så bär jag från parkeringen, ingen ska då behöva klaga på mej iallafall!!

Så nu till huvudfrågan, är jag en gnällkärring....eller?

...och nu, precis nu....körde de in en bil på gården igen!!

Kram från en aningens liiiite irriterad gnällig "kärring". :-)

Vårtecken...

Så tjatig jag är, men idag har jag upplevt ett vårtecken till.....
Ont i rumpan.... :-)

Ja de måste väl också räknas som ett vårtecken.....jag har cyklat för första gången i år, och känner redan en viss ömhet i rumpan....alltså ett vårtecken :-)

Förstår inte varför, de vore väl en sak om jag hade en liten benig rumpa, men jag tycker jag är så "vadderad" så jag borde sitta så mjukt och skönt på en cykelsadel, och jag har en bra sadel, inte nått sånt där smalt elände som efter 10 minuter känns som om man har strax under halsmandlarna, nej, jag har en bredare, bekvämare sadel....och vadderad bakdel...å ändå....

Nåja, de lär ju bli bättre när man cyklat lite, de är väl bara ovana nu......precis som med orken.....för nån sån fanns inte heller....men de kommer väl :-)

                    image363
Kram


Vårtecken..

...och de här är väl de riktiga Vårtecknet, så var de iallafall när jag var liten, när Tussilagon kom DÅ var de vår. :-)

Amanda har varit ute och hittat dom idag.

image361

image362

Kram

Kvinnans åldrar och baddräktsfunderingar...

Kvinnans ålder kan man avläsa av vad hon läser....eller SKA läsa...
Igår när jag var och handlade så kände jag för att köpa en tidning, och blev lite full i skratt när jag insåg vad som "passade" mej...

Så här har min "tidskriftsstege" sett ut...

Bamse
Kalle Anka
Starlet
Frida
Okej
Vecko Revyn
Amelia
Allas (var nog före min tid där...*S*)
och igår blev de Laura, tidningen för dej kvinna 40+

och så var de såklart en massa föräldratidningar och sånt när jag var gravid och när jag hade småbarn....vet inte om dom gjorde nån nytta, tror man blev förvirrad bara...*S*

Men som sagt, nu var de Laura, och den här gången var de tips om vilken baddräkt som passade vilka kroppsformer. Och min ska ha ett större mönster frampå, liksom upp mot bysten, för att ta blicken från en bullig mage, den ska också ha lite rynk vid bysten för att ta blicken från en bred rumpa......och mörk i färgen för att göra kroppen mindre....
Vad ska man ha för att helt ta blicken från mej då???

Ju mer jag tänker på de nu, så är de bra dumt....."Ta blicken ifrån".....de innebär ju att man skäms...och de är väl inte så de ska vara??

Äh, jag går och köper en baddräkt jag själv gillar och tar risken att folk ska se mej......så kan dom som vill "Ta blicken från mej".  :-)

   image359          image360

Bilderna gjorda av
Ingrid Wallin

Kram


Vårtecken...

image355

image356

image357

image358

Snoppfunderingar...

Ja nu är jag i valet och kvalet, ska man berätta sånt här??
Jo jag måste, de var ju så gulligt.....förresten, hoppas ordet i rubriken är tillåtet, så man inte blir censurerad oläst...*S*....rubriken borde locka in en del nya läsare på min blogg om inte annat...*S*

Idag när jag hämtade sonen på fritids så kom en av fritidsfröknarna och pratade lite, och så berättade hon vad som hänt en dag på fritids, och som hon skrattat gott åt....i hemlighet såklart...

Fritids hade varit på utflykt nånstans, och Emil hade kommit fram till den här fröken och sagt att han var så kissnödig, så fröken hade följt med han bakom ett hus. Så när sonen står där och håller i sin snopp och kissar så hade han sagt till fröken:
-Jag tycker min snopp är fin.....sen när man blir stor så blir dom så fula och håriga!

Japp....kommentarer överflödiga :-)

                                          image354

Samtal igen...

Ja idag var de samtal med Amandas fröken, och som sagt....va säger man?...ca 1 timmes beröm där också, vilka ungar JAG har :-)....jaja, vilka ungar vi har då!...*S*
Så nu är de bara att hoppas att de här intresset för skolan och glädjen att gå till och vara på skolan håller i sej....de enda jobbiga som kan vara är sonen som är väldigt morgontrött, men nu var de, tack-och-lov, längesen han visade av sitt dåliga morgonhumör, jag tror att vi alla blir lite piggare nu när de faktiskt är ljust när vi kliver upp.

Och nu kan man börja hoppas på våren igen, solen skiner och snön smälter...och imorgon ska vi åka på Barnens Hus och köpa hopprep, både långt och 2 korta, för båda barna gillar att hoppa hopprep :-)

                       image352   image353

Kram

Omstart, nystart, kallstart??


image351

Bilden snodd hos
http://linaeriksson.blogg.se

River mitt hår!!

Varför kan man undra.....deklarationstider säger jag bara!!
För min egen del - ingaproblem, ett SMS så är de klart, men farfars.....suck....de är fastighet som har avyttrats, värdepapper som lösts in och så var de nått mera också....och de är blankett K4 där jag ska fylla i siffror i avdelning A, och nån N-blankett....å så var de till att räkna ut fastighetsskatten på de månader han fortfarande stod som ägare...

Ja men alltså hallå!!....fyller jag i fel så får jag genast påbackning från högre ort....alltså vet dom ju redan allt....så varför ska man plågas varje år med de här??.....tänk så många gråhåriga, eller tom tunnhåriga människor de blivit pga de här.

Nåja, nu har jag tagit paus i de här...ska på möte på jobbet...återupptar hårrivandet i morgon....nått "roligt" ska jag väl ha då också. :-)

image350

Kram

Vårtecken!

En snart framtinad bänk...
image346

Myrorna har vaknat till liv och börjat vårrenoveringen....
image347

..och en tröja i ett träd....
image348

Va de nu är för vårtecken??.... :-)

Och hem hittar man alltid här :-)
image349

Och ikväll blir de lite buggträning, tack vare att jag lyckades hitta en "barnvakt".....deras pappa kommer över några timmar.....Tack snälla!

Liten vårkram till er alla :-)

Tisdag....

...och veckan har börjat med raska steg.....

För de första....
Tack för kommentaren "Du-vet-vem"...men jag vet ju inte vem......så ledtråd emottages tacksamt. :-)

För de andra....
När jag hämtade barnen igår på skolan kom Emil emot mej och var så ivrig, vi skulle ha samtal med fröken sa han...eh???...vad har jag missat nu??......de visade sej att fröken haft lite dålig framförhållning, men skickat med en lapp i fredags.....och den hade vi såklart missat....men de löste sej ändå. Jag tog samtalet och sen rapporterade jag vidare till fadern. :-)

Och vad säger man??......jag undrar vilken tid han den där som byter ut barn gör de??.....för min son, som hemma kan ha ett sjuhelsikes humör, är den goaste, snällaste och omtänksammaste killen på skolan...så nånstans på väg in på skolan byts han nog ut...*S*
Ja, kort sagt....han fick beröm i nästan en timmes tid.....bara positivt...och där satt man som en fånigt stolt flinande mamma och bara log och nickade....som sagt, vad säger man? :-)

Sen fick vi som föräldrar beröm också.....Emils fröken hade Amandas klass förut, när Amanda började, och fröken sa igår att våra barn är så lugna och trygga så de märks att dom har en grundtrygghet hemifrån, och så sa hon att hon tyckte att vi skötte oss så bra, jag och pappan, att vi är en härlig familj, för trots att vi är skilda så kommer vi tillsammans på samtalen, och på luciafirande och annat som är på skolan, och de är tydligen inte så vanligt, plus att hon var så fashinerad över att jag alltid pratat så gott om Rebecca, barnas "styvmamma"...*S*.....inte heller de vanligt, men de fattar jag inte.
Mina barn tycker om Rebecca och trivs där hos pappa och henne, så varför ska jag vara negativ till henne?....de viktigaste är ju att mina barn har de bra, eller hur?....sen är hon ganska snäll också ;-) Hej, hej Rebecca!! *vinkar*

Ja e de inte konstigt, min fd mans nya sambo får läsa min blogg??....*S*
de finns dom som tycker vi är en underlig "familj", men de bjuder vi på.... :-)

Jaha, och vad har nu dagen att erbjuda?
Tvätta, diska, stöka undan lite.....sånt där man gör nästan dagligen...och de tar liksom aldrig slut.

Kram på er. :-)

                     image345

Så ofattbart....

Så många tankar som rusar runt i huvet efter de här med Engla...
Jag har så många saker i huvet som vill ut....men orden är så fula, hårda och elaka att jag vill inte att nån ska behöva läsa dom.

Jag tänker på Englas familj, släktingar, vänner, grannar.....ja alla som fanns omkring henne....hur lever man vidare efter en sån här sak?

Jag har en dotter som är 8 år....i hennes framtid finns internet, så är de ju bara....men hur ska vi som föräldrar vara säkra på att våra barn inte råkar ut för en sån .....jag finner inte ord hur fruktasvärt vidrigt äckliga jä..a missfoster jag tycker att såna här personer är....
Vi kan prata med våra barn, vi kan kolla vad dom gör på internet, vi kan förbjuda dom att använda internet.....men ändå...kan vi vara helt säkra på att vi kan hålla dom borta från sånt där slödder??

När sånt här hänt så känns de tufft att vara förälder....de är många många år man har framför sej när man ska oroa sej för sina barn, och bekymren med om barna ska klara skolan eller inte ter sej lite ynkliga såna här dagar....

Men snart är man tillbaka i den egna vardagen, med de, tack-och-lov, "små" bekymren.....men idag är de Englas dag..

                   image344

En stor kram till oss alla.

Snart så...

Nu är de bara en natt kvar.....och sen på måndagmorgon sticker jag in huvet till dom som just kommit och ska börja sin arbetsvecka...och så säger jag med min pigga och glada röst, "Hejdå, ville bara göra er uppmärksamma på att jag går hem nu, och har min 9 nätters ledighet"...förstår inte varför en del bara grymtar och muttrar till svar ..*S*
Närå, så illa e de inte....fast jag tror dom är lite avundsjuka på mej :-)

Jag passar på att sitta lite vid datorn nu när jag är ensam, för de kan jag säga att jag inte varit i helgen fast de varit min jobbarhelg.....de kom ett gäng från Borgvattnet, visserligen ett litet gäng, som har lånat sängplatser här...och när mina barn fick reda på de så kom dom hit i fredags och sen har inte dom heller velat åka härifrån. De är tur att man är en naturbegåvning vad de gäller att sova, för sova de har jag gjort, trots 3 barn i lägenheten och några vuxna.
Nackdelen är ju att jag inte varit speciellt social, eftersom jag jobbat natt, men de visste dom ju när dom kom.

Annars då?
Ja mina arbetsnätter har varit löjligt lugna, inga larm och inget speciellt, utan de har rullat på i sakta mak....och jag klagar INTE :-)...såna nätter är sköna, för man vet aldrig när de vänder och man har fullt upp igen.
De trista med noll och inga larm är att de blir dåligt med sällskap i natten.....inte så många att prata med....kanske därför jag börjar prata med mej själv när jag sitter och åker omkring i bilen... "Kolla där, 3 rådjur, men hopp in i skogen med er nu"......."Å vad gör ni ute, gå hem med er, klockan är ju mitt i natten"....vanlig kommentar när jag ser ungar i nedre tonåren som är ute och dräller runt 2-3 på nätterna....
Sen funkar de bra att prata med radiopratarna också....."Nej, inte den låten nu igen"...eller "Ja men va kul, den var de längesen man hörde"...å sjunga med...de ska vi bara inte tala om.....*S*
Undrar om man börjar bli lite knäpp?...*S*

Men som sagt, nu är de snart långledigt och barna kommer igen med allt vad de innebär, med tidiga mornar och förhoppningsvis tidiga kvällar. Jag brukar läsa för barna innan dom ska sova, sen ska dom tävla vem som somnar först och jag är den enväldige domaren, problemet är bara att på morgonen när dom frågar vem som somnat först så har jag inte den blekaste aning, för jag har somnat före dom båda...
"Men mamma!!...du är inte med och tävlar!!!"
Nähä??...och??...jag kan faktiskt inte rå för de.....*S*

                                       image343

Kramen

Funderingar..

Lite tung dag idag.....får såna ibland....och då brukar de hopa sej med funderingar.

Fick tipset av en god vän att när jag börjar tänka på de jobbiga sakerna så ska jag istället för de 5 minuterna jag kanske brukar tänka på eländet, dra ner de till 4 minuter....låter som en bra idé....ska försöka göra så hädanefter...

Hoppas bara allt de här ska ligga helt bakom mej snart....små bekymmer i vardagen de kan jag stå ut med, men de stora som hänger med sen flera år vill jag lämna bakom mej en gång för alla, fast jag vet de lär dröja några år än.....men sen...

Letade en bild som skulle symbolisera bekymrad....hittade den här...och genast kom ett litet leende på mina läppar.....så lätt de kan va :-)

                                 image342

Ha en bra helg allihopa!
Kram på er.

Jag, en superwoman....

Nu sitter jag och glor på den här sidan och vet inte vad jag ska skriva.....har ju inte ens kommit på nån rubrik, fast de kanske ger sej eftersom.
De här symboliserar ganska bra vad den här dan går ut på.....sitta och glo....och vänta på att klockan ska bli 21 och de är dags att gå på helgens arbetspass, japp, för nu har jag 3 nätter framför mej.....

Men vänta nu...inte klaga....inte gnälla....tänk på armbandet, och förslitningsskadorna :-)

Jo, klaga lite....är en aningens, aningens irriterad på den/dom på jobbet som lovar våra vårdtagare att vi ska komma den och den tiden, utan att fråga oss som jobbar om de överhuvudtaget är möjligt. Jag vet inte hur dom tror vi jobbar på natten, om vi är nå slags övernaturliga varelser eftersom vi tydligen kan vara på 2 ställen samtidigt. Lite less blir man....och lite måste man få gnälla då....

Marie by night....e de inte likt så säg?

                                     image341

Kram från "Superwoman" :-)

Lyssna igen....

....men bara om ni vill såklart.
Men den här låten är så bra, och hennes röst är så....ja vad ska man säga...imponerande, häftig, fantastisk....

Lyssna och njut...



Kram

Lyssna.....

...de är en sån jätte fin text..


Kram

Gå ut??

Näe, skulle inte tro de.....funderade igår kväll på att åka ner på stan idag, men när jag tittade ut känner jag verkligen inte för de.....snön vräker ju ner.
Jag fick en tillsägelse att inte gnälla så mycket, ska försöka göra de....men de är inte lätt med vädret som är...
fast som han sa, de är faktiskt bara april än så vad har vi att vänta oss?...men de som retar mej är att våren tittade förbi lite och bara retades.

Våren känns avlägsen...
image340

Kram

Namn i tidningen...

På listan jag skrev tidigare var en fråga hur många gånger mitt namn stått i tidningen, och jag blev påmind om Yran för en massa år sen.....Tack Magda!!...önskar jag haft en scanner skulle ni fått se, den nyktraste på hela Storsjöyran, med den rödaste näsan.....*S*....blir så när jag blir lite kall....
Och då kom jag på en gång till när vi var med i tidningen, Magda och jag, de var en kväll och vi var på väg hem genom stan och de var nått jippo på gång....kommer ju inte ens ihåg vad de hette....??-natt....eller var de "Natt-ugglan" eller nått sånt??......iallafall så hade jag lika röd och fin näsa där...*S*

Ska akta mej för fotografer jag...
iallafall såna som är ute på kvällar och nätter när de är småkyligt, ska hålla mej inne där de är varmt och skönt....
Kram


Lista....

Ja nått måste jag ju hitta på så inte Sanna gnäller över bloggtorka...*S*

ALLMÄNT...

Namn: Marie
Piercingar: Räknas alla hål jag har i öronen?
Tatueringar: En gammal gammal rackare.
Längd: 164 och "going down"
Skostorlek: 38
Hårfärg: Blandad kompott, men just nu allt äkta....från de röda till de gråa...
Är du kär i någon: Japp :-)
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej, jag trivs här....
Tänker du på självmord: Nej!
Tycker andra att du är attraktiv: Jag hoppas väl de :-)
Vilket shampoo använder du: Fructis, tror jag de heter.....grön flaska....luktar gott...
Vilken parfym använder du: Använder sällan parfym, men har en dyr och fin som heter...ja just, va heter den??..en massa rutor på flaskan....äh, måste kolla...Burberry var de.
Vad är du rädd för: Att nått ska hända mina nära och kära
Gillar du att tvätta: Nja....men jag gör de utan gnäll
Gillar du Berg-och-Dalbana: Inte längre....tål inga såna aktiviteter längre

SENASTE...
Film du hyrde: Minns inte....så längesen.
Film du köpte: Ja de var säkert ännu längre sen.
Låten du lyssnade på: Tyvärr var de ett klipp från bloggen med nån tjej som sjöng en Mariah Carey låt med helknäpp text.
Låten du hade på hjärnan: Ja, de var de som var tyvärret...för nu sitter den där....
Låten du laddade ner: Vet ju inte hur man gör....
Personen du ringde: Ja vem var de då??...De var nog barnas pappa.
TV program du tittade på: Grey's anatomy
Personen du tänkte på: Har hunnit tänka på många sen jag började fylla i den här listan....*S*

FAVORIT...
Mat: Så mycket.....allt från tacos till paltbröd med fläsk.
Låt: Varierar nästan från dag till dag, har ingen speciell just nu.
Sak att göra: DANSA!!!!!!
Sport: Dans....japp, de är en sport, och den enda roliga att utöva :-)...skulle vilja rida igen, men är för feg för de.
Dryck: Pepsi Max
Kläder: Hemma, mysbyxor och tröja.....annars jeans och tröja
Film: Gillar svenska filmer som tex "Så som i himlen", "Grabben i graven bredvid", "Under solen"...."snyft, snyft"
Bil: Ja inte vet jag......

ANTAL...
Gånger du varit kär: Ja de har ju hänt
Gånger ditt hjärta brustit: De har också hänt
Hjärtan brustit på grund av dej: Ja, de har också hänt.....
Gånger ditt namn varit med i tidningen:  Vet inte om de hänt....jo vänta, när mina barn föddes såklart....alltså minst 2 ggr....och som nära anhörig i några dödsannonser också....alltså minst 4ggr
Ärr du har på kroppen: Bara några små efter bortopererade leverfläckar

SENASTE...
Bok du läste: Freja
Personen du fick mail av: Anna-Lena
Personen du fick brev av: En avlägsen släkting som hittat mej.
Personen du fick sms av: Otto
Gången hela din familj åt middag tillsammans: De beror på vilken del av familjen som räknas.....för är de alla så var de jätte längesen......är de min nya familj så var de på påsklovet.

ÖVRIGT...
Vad har du gjort idag: Sov länge, har jobbat natt, sen var jag på personalmöte....sen kollat TV, Grey's anatomy...och nu sitter jag här...och såklart pratat med Daniel...några gånger :-)
Var det kul: Vilket av de?...
Hur tidigt stiger du upp: Ledig runt 9, jobbat natt ca 14-15
Gillar du att slåss: Har aldrig provat, inte riktigt min grej
Vad ska du göra ikväll: Lata mej i soffan, kanske lite Betapet.
Är du seriös: Ja de tror jag väl....jag hoppas folk tar mej för de iallafall....ibland...oftast.... ;-)
Vad är du allergisk mot: Elaka människor....
Var har du ont: Ingenstans just nu....kiropraktikern fixade ju höfterna.
Använder du hårspray: Sällan....
Kan du stå på händer: kan jag aldrig tänka mej...
Favorit serie: Grey's anatomy

ÖVRIGT MER...
Salt eller socker: socker
Gillar du ketchup: Klarar mej bra utan
Är du glad nu: Nja, inte så jag sitter och skrattar för mej själv....är ju lite ensamt så här i stora lägenheten.
Var du glad igår: *funderar'.....JA!!! de var jag, för jag var och buggade :-)
Känner du någon som jobbar på sjukhus: ja de gör jag
Vad dansar du till: Musik brukar funka bra....
Stockholm är: En jätte vacker sommarstad....men fy för "vintrarna"
Göteborg är: Har bara varit dit en gång....åt pizza....nej vänta, har ju varit på Lisseberg också....men sjävla stan har jag inte sett så mycket av...
Kan du sjunga:  Absolut...om de låter bra vet jag inte....
Mer värt än guld: Att må bra
Spaghetti eller makaroner: Beror på till vad...
Ett land jag helst vill besöka: Skottland....
Ska bli skoj: Att vara lånledig snart igen.
Ska inte bli skoj: Att jobba hela helgen.
Sparar till: Spara???....spara vadå??....måste man inte ha nått att spara då??
Väntar på: Våren....som lyser med sin frånvaro...
Pålägg som gäller: Ost går alltid hem...
Dagens dryck: Te....ska fixa de nu :-)

De var de de.....Tack å hej :-)


Måndag.....och snart är de dags...

Javisst, så ere....snart är de dags för att gå på en långvecka med jobb....med start kl 21.00 ikväll.
...och om vi säger så här....jag ser inte fram emot de speciellt mycket, men som alltid så brukar de ge med sej så fort jag kört igång.

Mitt jobb består ju i att susa runt på nätterna och titta till mina tanter och farbröder, kolla så dom sover, vända runt dom lite och ge dom nått att dricka om dom vill ha, så mycket bil blir de....och de ska jag säga, lockar inte speciellt mycket nu....FÖR DE HAR VRÄKT NER SNÖ IGEN!!!....ja men hallå!!....VÅREN var är du??....du stack in näsan och retades lite, men smet iväg igen, din fegis!
Nåja....man ska inte gnälla har jag hört....men de är svårt att låta bli....

Läste förresten i en tidning om en man som kommit på den briljanta idén hur man ska få människor att sluta klaga, för visst är de så att de klagas alldeles för mycket...hans idé var iallafall att man skulle ha ett armband på sej på ena armen och varje gång man klagade skulle man flytta de till andra armen....kan sägas att han rekomenderade att armbandet var lätt att ta på och av, typ gummiband....förstår vad han menar....för jag har tänkt på de där när de slinker ur mej ett klagomål om tex vädret, dåliga program på TVn, chefer, seg dator osv....jag skulle baske mej få förslitningsskador av all förflyttning av de där armbandet....så innan jag kan behärska mej lite så ska jag inte ens prova hans idé.....men man får sej en tankeställare, eller hur?...*S*

                            image339

Kram


Tillökning....

Nej, nej och åter nej.....jag är inte gravid och kommer inte att bli!!...punkt slut!!....end of discussion!!

Men när vi var i Dalarna på påsklovet var vi och hälsade på en tjej som har marsvin, och nu är de bestämt.....de kommer snart att flytta hit 2 små marsvinstöser. Tyvärr hade inte den här tjejen i Dalarna några till salu just nu, men hennes kompis hade, så de blir tuffa brudar från Stockholms skärgård som kommer :-)

Har faktiskt bild på dom, barna fick välja vilka vi skulle ha, så de här är Emils...
image336

och de här är Amandas tjej....
image337

Dom är av rasen Teddy.....e dom inte söta så säg?

Och apropå söta...när vi var nere på lovet nu så fick vi gosa med Linneas små kelgrisar, hon har fått 2 råttor, Sid och Manson (eller som Emils sa, Månsson), dom är hur keliga som helst, och dom trivs allra bäst när dom får sitta i nacken under håret eller så helst innanför tröjan, och där gonar dom gärna till sej och somnar....så mysigt så :-)

Kram

Semester....

...skulla man kunna trott att jag haft.....eller nått fel på händerna så jag inte kunnat skriva....för nu var de verkligen längesen jag skrev överhuvudtaget.
Får skylla på, i tur och ordning, Påsklov, ickefungerande internet, intensivhelg med dans och buggtävling, ickefungerande blogg, jobb och nu till sist helgbesök.

Jag jobbade påskhelgen, och gick av på måndagmorgon (annandagpåsk) så då åkte jag och barna ner till Vansbro och hade lite semester...

De var godisätande...
image330

äggmålande...
image331

Trevlig middag med mycket folk (alltså måste bordet förlängas, tur de finns snickare)
image332

promenad i uti skogen...
image333

och lek och stoj och snöbollskastning på mamma....
image334

image335

De var lovet i korthet de... :-)

Kram