Nära nu...

Ja nu är de nära hemgång och långledigt, och om några timmar åker jag och barna ner till Vansbro för att fira Nyår, och på onsdag kommer Pia och hennes dotter ner också, de ska bli så kul.
Vi ska ev till Tomteland på fredag med barna, vi har inte sagt nått till dom, de får bli en överraskning, så nu är de bara att hålla tummarna att vädret blir bra, dvs några minusgrader och gärna sol.
OM man kan få önska :-)

Vi var på Tomteland för några år sen, jag, Pia och barna, vi var nämligen på semester i Leksand i några dagar, som en enda lycklig familj......:-)
Ja de var en semester som hette duga, kan säga att på hemvägen var alla 3 barna väldigt billiga, trötta och griniga...

Och så gjorde vi de misstaget att barna fick välja själva vad dom ville köpa när vi var och tittade i en souveniraffär, vi hade väl tänkt att dom kanske skulle vilja ha en dalahäst, eller nått sånt, men ICKE!!.....varsitt munspel köpte dom.....JIPPIE!!!....tänker er själva, 3 barn som sitter och "spelar" munspel på kvällen i en liten stuga....

En dag var Pia lite hängig så hon la sej och vilade medan barna och jag gick till en lekpark, satt där och filosoferade medan dom lekte, och tittade på andra barn som var där med sina pappor.....japp, såg ingen mamma alls i lekparken, men å andra sidan så var de ju strax efter middagstid så dom stod säkert och diskade.....*S*
Men nu var de inte de jag skulle skriva om, utan de att pappor med barn, speciellt unga pappor med små barn är lite av en "tjejmagnet", precis som killar med hundvalpar......så när jag satt där i parken så funderade jag på hur mycket "magnet" jag var just i den stunden.....medelålders, trött och sliten, inte speciellt fotomodellsaktig kvinna med 3 barn som emellanåt bråkade mer än lekte.....och de jag kom fram till var att jag nog satt ganska säkert där jag satt...*S*

Ja så kan de vara på semester i Dalarna :-)

Kram, och på återseende om några dagar, antar jag :-)

Snart nytt år...

...och jag har suttit och läst vad jag skrev för precis ett år sen....och jag kan inte fatta att de har gått ett helt år sen jag skrev de där, när jag läser de nu så känns de som igår att jag skrev de.

Och jösses va mycket som hänt de här året, jag måste nog sätta mej och läsa igenom min blogg nån dag, men som sagt de har hänt en hel del... de fixade sej med lägenhet alldeles före årsskiftet, vi blev med både fiskar och Pytte, de har varit en hel del dansande, bla Malungsveckan (den ska jag på igen) och när vi var där kom Daniel och bjöd på en MC-tur, e man inte lättlurad så säg??... ;-)

Min lilla "Groda", min son alltså, har börjat skolan, så han är inte så liten han heller längre, så nu har de varit utflykter, friluftsdagar, luciafirande, låneböcker, läxor. gymnastikpåsar och fruktstunder. :-)
Och föräldramöten och utvecklingssamtal....
och allt x2 :-)

Sen har de varit oro och sorg, när min farfar blev sjuk och efter ett tag dog, men också glädje att träffa släktingar jag aldrig träffat förut, och få så bra kontakt med flera av dom.

Vi blev med gård, och i och med de kom en massa beslut som skulle tas, och en förbaskad massa som ska göras.....vi tar nya tag till våren :-)

Nya vänner har kommit in i mitt liv, en del av dom har blivit närmare vänner än andra, och nya bekatskaper har man ju också gjort.
Nya bekantskaper på jobbet, som jag inte ens sett en del av dom, men en del av dom får mej att skratta på nätterna och då går de ju så mycket lättare att jobba. :-)

Ja, året har varit fullt av händelser, glädje och sorg, precis som de ska vara antar jag, och nu ser jag fram emot de nya året, och vad de ska föra med sej, de är väl bara att ta en dag i taget och se var man hamnar.

Och nu kommer snart årets stora fråga......Ska man ge nått nyårslöfte???
Och svaret på den frågan får jag återkomma med :-)

Men nog ska jag se till att 2008 blir de bästa året hittills....för de är väl så man ska göra :-)

Såg förresten att mina gråa hårstrån ökat i antal, dom rackarna...*S*

...och nu ska jag be att få citera mej själv....
som jag skrev för exakt 1 år sen...

"Så nu önskar jag er alla
Ett riktigt Gott Nytt År!!
Å ta vara på de året....ta vara på varje dag.....
öppna famnen för nya vänner.....chansa.....
och LEV!!"

Största överraskningen....

...ja de var utan jämförelse den jag fick på Julafton, ja den riktiga julafton, när jag och Daniel var själva, alla barn hade åkt åt olika håll, och vi satt och slötittade på TV (Asterix, tecknat) och drack te.

Daniel försvann iväg och jag satt och stoppade i mej pepparkakor som bara jag kan, sen kom han tillbaka med nått i handen.....ställde sej på knä framför mej och......

image255

Japp, svaret blev JA! :-) :-) :-) :-)

Julafton....

Ja jag måste ju såklart visa lite bilder från våran julafton.....bättre sent än aldrig :-)

Vi hade fullt upp hela dan, eftersom Daniel och tjejerna kom kvällen innan, så på vår julafton gjorde vi både skinkor och knäck.....

image242


...marsipanfigurer, ischoklad och pepparkakshus...

   

...de blev både grisar, tomtar, snögubbar och Rudolf med röda mulen....

 

Apropå tomtar så hade vi såna i granen...

image249

Granen som ser ut så här (ja de är plast, men jag tycker den är fin, så de så!)

image250

Tillbaka till ätandet, som enligt mina barn tog alldeles för lång tid....trodde dom skulle tjata ihjäl oss innan vi ätit klart......för efter maten så var de ju dags för julklappar.....men vi skulle ju plocka undan och diska först också...
Tänk att jag gör precis som vi alltid gjort hemma hos min momma på julafton, allt ska vara undanplockat innan man får öppna julklapparna.....och som jag hatade de när jag var liten.....men, men, äpplet faller inte långt från päronträdet... :-)

Så.....maten...

image251

...och sen var de äntligen dags för julklapparna...
spänningen är olidlig..... :-)

image252

..både hos små och större... :-)

image253

och slutligen ett kort på min Amaryllis :-)

image254

Kram på er :-)

God morgon...i min värld...

Klockan är 3 på eftermiddan och en annan har precis klivit upp, nej jag har inga som helst problem med att sova på dagarna när jag jobbat natt.....jag har förresten inga som helst problem med att sova alls, när som helst och hur som helst.....sån är jag :-)

De blir bara en liten blogg nu också, ville bara berätta att jag fick SMS från "Down under" i natt, en av mina bästa vänner är ju där nere (i Australien alltså) och han skickade ett SMS och berättade att de var 40 grader varmt där så dom skulle gå på bio, de gick inte att vara ute....stackarna.....dan innan hade dom haft 34 grader varmt och han hade varit tvungen att ha t-shirt på sej och hög solfaktor för att inte bränna sej....

Här är de dobbar som gäller för att inte bryta bena på blankisen, och idag har de snöat så nu har man ju inte en sportmössa att se VAR de är isigt längre....och jag ska jobba i natt igen....hmm....spännande....

Jaa, olika falla ödets lotter....

Kram på er :-)

Snart, snart...

...snart, snart ska jag blogga igen på riktigt, men de har varit mycket nu.....jul med en massa stök, fulla lägenheten med folk, middagsgäster och ute och rännt själva......och idag åkte Daniel hem.....:-(
och om en timme och en kvart går jag på mitt 3 nätters pass....
men snart ska de bli blogg igen.... :-)

Men hörrni....jag tror jag måste göra som Raskan......be om nån liten kommentar av er som läser....för de vore kul att se vilka ni är...och de är inte så svårt.....strax under mitt inlägg finns de lite text i RÖTT och där står de "kommentarer"....tryck där och VIPS....så kan ni skriva.....bara ett litet hej eller så....men gärna med namn så jag vet vem ni är, eller nån annan liten ledtråd.... :-)

Så där ja....då finns de väl ingen återvändo....."hej hå, hej hå, jag upp till jobbet gå, trallalalala, trallalalala, hej hå, hej hå"


Nyvaken...nu...

Ja, ganska nyvaken är jag och då sitter jag här redan, och med temuggen och några mackor...snälla säg inte till barnen, för man får ju inte äta vid datorn....*S*
Och utanför fönstret så droppar de från taken.....och de var allt jag ska säga om de här förbaskade skitvädret...för den här gången...

Nu är de bara 2 dagar kvar till julafton.....jo de är de, för min familj så...vi ska fira jul på lördan , Daniel, Emma och Linnea kommer imorgonkväll och sen åker tjejerna till sin mamma på söndag och på måndag ska mina barn till sin pappa, så våran julafton blir på lördag.
Kärnfamilj va e de??...*S*
Och förresten så går jag på och jobbar igen på julaftonsnatten, men de är helt okej faktiskt, vi har ju firat klart då :-)

Jag var tvungen att testa en sak, att fota ett fotografi, de blev inte bra, men jag vill visa ändå, de är min pappa i unga år. De här kortet fick jag bara för några månader sen av en gammal flamma till pappa :-)

image241

Kram

Väder...

Ja de bär mej emot att skriva mer om vädret, men jag måste göra ett litet inlägg till....
MEN VA E DETTA!!!!!!.....
Ska de här föreställa vinterväder??...ja ska de föreställa väder överhuvudtaget??....jag tycker mest de verkar som om nån har väldigt svårt att bestämma sej.
I morse när jag gick med barnen till skolan då var de -3 grader, och de var perfekt.....nu när jag vaknade till liv (har sovit några timmar eftersom jag ska jobba 2 nätter nu) då var de helt plötstligt +4 grader, och de blåser som tusan!!....ja men ursäkta mej.....hur länge sov jag???

Visst, vi har fortfarande snö på marken, Tack och lov för de, men all den fina snön och frosten som var i träden är borta :-(

Och sen så pratar jag med Daniel och då gnäller han för att de är -21 grader där.....då är inte han nöjd....kan i och för sej förstå han liiiite, han jobbar ute hela dagarna och lägger tak just nu.....så okej då... ;-)

Så de är tydligen till Dalarna man ska flytta om man vill ha vinter....*S*

Så där, nu får de vara slutgnällt för idag.....ska snart åka ner på stan och köpa de sista julklapparna....ja visst, man håller ju på med sånt....för de är klart att mina barn ska få julklappar :-)

Och till slut en liten bild igen :-)

image240

Var bara tvungen att köpa en till Amaryllis, en vit, och nu blommar den också.
De är första gången i mitt liv jag har Amaryllis, och jag bara älskar dom, dom är så otroligt vackra, så de kan nog bli fler innan vintern är slut. Sen ska jag se om jag lyckas med att behålla lökarna till nästa vinter. :-)

Kram på er.

Lite trött....

Kunde inte somna på en gång igår, och de är verkligen inte likt mej som oftast lägger huvet på kudden och sen sover jag. Jag brukar ligga och läsa för barna på kvällarna och sen ligger jag kvar en stund hos dom, och den senaste veckan har dom tävlat vem som somnat först och jag ska vara domare....problemet är att jag vet aldrig vem som vunnit för jag somnar alltid först... :-) sen efter en stund så vaknar jag och kliver upp....
Nu kanske ni tror att jag inte kan sova sen när jag lägger mej, men de, ser ni, är inga som helst problem, förutom igår då...

Men igår var de som sagt svårare, jag började tänka på Gösta, den mannen som mamma träffade när jag var ca 3 år, som blev som en pappa till mej fast jag aldrig bodde hos dom, de är nämligen 27 år sen han dog just idag i en olycka, och jag saknar han så mycket. På ett sätt saknar jag honom mer än men riktiga pappa, för han dog ju när jag var 1,5 år så honom minns jag inte, men när Gösta dog så var jag ju 12 år och den dan minns jag som om de var igår. Jag kommer ihåg exakt vad jag gjorde när de ringde på eftermiddan och min momma svarade och hon blev så konstig, och jag kommer ihåg allt som hände sen den eftermiddan och kvällen, att jag sprang ut när min morfar kom hem från affärn och sa att han inte skulle köra in bilen i garaget för vi måste åka till stan för att Gösta dött.

Den julen var den värsta jag varit med om....hur kan man vara glad och fira jul när en person man älskat precis har dött?......Jag minns att varken mamma eller jag ville klä upp oss, mamma hade ett par svarta överdragsbyxor på sej.....de var så tomt den julafton....för Gösta var en så glad och lekfull människa.....alla barn älskade han just för hans sätt.

Och den dan jag fyllde 13 år var de begravning......Göstas föräldrar hade försökt att de skulle vara en annan dag, men de hade inte funkat för prästen så den födelsedan var inte heller speciellt kul. Jag firade den hos min bästa kompis, Anna-Karin och hennes familj, och dom gjorde verkligen allt för att jag skulle ha en bra födelsedag, dom var helt underbara. Nej, jag ville inte gå på begravningen, jag fick välja och valde att vara hemma.....jag kunde inte gå....jag ville inte....

Så, nu har jag berättat om "min" Gösta......
och att den 18 december alltid kommer att vara en dag fylld med minnen.

Ta hand om varann....
och glöm inte att tala om för era nära och kära att ni älskar dom.....

Kram


Dags igen...

ja förlåt mej, ni kommer antagligen att ledsna, men nu kommer några fina bilder igen som jag tog idag....kan inte låta bli för de är ju så otroligt vackert ute nu :-)

image234

image235

image236

image237

image238


Och här bland träden står en åsna i hästtäcke :-)

image239

Kram igen :-)

Helgpyssel

Ja i helgen har vi fixat och donat lite till, bla så är köttbullarna klara nu.... :-)

image233

Sedan måste jag erkänna att vi bakade pepparkakor IGEN....japp, dom förra är slut....visserligen gav vi bort ett gäng till min mamma och hennes karl, men sen har vi fikat upp dom.....får skylla på att vi inte bakade så många...*S*
Vi misslyckades lite med degen den här gången, den blev verkligen inte lätt att kavla ut för den sprack hela tiden, men vi fick oss några glada skratt iallafall, jag och Daniel. Kan säga att bådas tålamod tröt när degen äntligen var platt, fin och tunn och redo att ta ut figurerna, och man tog det sista taget med kaveln och HALVA DEGEN FASTNADE PÅ KAVELN!!.......då kunde vi hålla oss för skratt....iallafall ett tag....sen brast de...och jag skrattade så jag grät åt Daniel och hans irriterade min och att kaveln lät som cykeln på filmen "Dunderklumpen"......*S*
Japp, lite roar när man är trött....

Senare på kvällen tackade jag min kiropraktiker för hans fantastiska jobb med mina höfter, för när jag lagt mej i min säng......vilken jag måste nämna verkligen inte är ny och fräsch, utan en säng med träribbor som botten.....och Daniel var på väg att lägga sej bredvid så sa de DUNS......och Daniel skuttade vigt upp ur sängen, medan jag låg som en bläckfisk och fnissade.....några ribbor hade ramlat ner på min sida så hela alltet lutade....när jag sedan "smidigt" skulle försöka kravla mej över kanten på sängen så åkte ytterligare några ribbor i golvet....och jag bröt ut i ett hysteriskt skratt och tog mej såklart ingenstans.....jag skrattade så tårarna sprutade...och som sagt, jag tog mej inte en millimeter.....
Om inte kiropraktikern hjälpt mej med höfterna så hade nog Daniel fått hämta sågen och delat sängen i småbitar och rullat ut mej därifrån...*S*

Men annars så var helgen bra :-)

Kram

Ny dag....

...och jag har klarat av dagens första promenad, den med barna till skolan....idag var de lite kyligare igen, ca -11 grader, så nu skulle de väl vara fasen om inte snön ligger kvar över jul och förhoppningsvis resten av vintern.

Och nu borde jag verkligen inte sitta här, jag har en lång lista på vad jag ska göra idag....visst låter de som om de är lite synd om mej....eller att jag är nån slags självplågare....men jag får lättare saker gjorda om jag skriver en lista, och sen är de ju så skönt att kunna stryka bort sak för sak på listan som jag gjort....
Knäpp??....ja absolut, men och??..*S*

Och ikväll kommer Daniel hit.....no more comments :-)

Kram på er.

Big girls...

Igår när jag gick hem sedan jag lämnat barna på skolan så lyssnade jag på radion och just då spelades Mikas "Big girls"....där sjunger han att "Big girls, you are beautiful"....då kunde jag inte låta bli att fnissa lite....för jag kände mej verkligen inte så beautiful utan mera som en Michelingubbe....*S*...ja de var ju 17 grader kallt och jag var klädd därefter....och med tanke på att jag är så ståtligt lång...NOT!!.....så kanske ni kan tänka er resten.... :-)
Kram från Marie Michelin :-)


Vinterbilder....igen :-)

På väg att hämta barnen på skolan,
solen lyser på trädtopparna men når inte riktigt ner på marken.

image230

image231


På väg hem igen...
Vi har gått olika vägar till och från skolan för att se vilken som går fortast, och vi har kommit fram till att alla vi provat tar ungefär lika lång tid, jag tror att de mera beror på humöret om de går fort att ta sej till och från skolan...*S*

image232

Kram på er.

Julkänsla...

image229

Mammig eller barnig??

image228

Så här ser sonens rum fortfarande ut sedan vi hade "huset" fullt av folk....och nu har jag och båda barnen sovit i de här rummet 2 nätter.....Nej de är inte barna som varit mammig, de är snarare jag som varit barnig :-)


Nu knarrar de bra...

...under skorna när man är ute och går. :-)

Gick med barna till skolan i morse och följde med dom på gympan för skojs skull, dom har de samtidigt men i varsin hall så jag kunde gå emellan och se vad dom gjorde. Va duktiga dom är och va kul de var att kolla på dom.
I dotterns klass går de nog en blivande löperska, hon är liten och späd och snabb som en vessla....där låg både killar och tjejer i lä. :-)

Och nu är jag hemma igen efter en kylig promenad, -17 grader......Nej jag klagar absolut inte, de skulle jag inte våga, jag som sagt att jag vill ha vinter och inte en massa snöslask...men de är klart, -10 räcker bra :-)

Och inte hade jag med nån kamera heller :-(

Får ta ett kort från sovrumsfönstret istället......
.......brrrrr så kallt....

image227

Kram från mej.

Promenad i kylan

Jag promenerade till kiropraktikern idag, han håller till ute på Frösön så de är inte så långt att gå från centrala stan, utan jag tog en promenad ner genom Badhusparken och över bron till Frösön.
....och naturligtvis så var kameran med :-)

De första kortet är taget precis när man kommer ner till Badhusparken och man ser slalombacken på Frösön i bakgrunden. Den stora tallen är full med stora röda klockor.

image219

image220


Tog en bild på de omstridda fåglarna också....Fåglarnas vänner vill att kommunen ska hålla en vak öppen i Storsjön så fåglarna har nånstans att hålla till, så har man gjort i många år nu, men kommunen anser inte att man har pengar till de + att fåglarna måste matas också.
Många fåglar är de och ändå har jag inte fått med alla....

image221


De var ett tag sen jag och barna var här och spelade en runda...

image222


En bild på slalombacken.....och Nej jag åker inte slalom fast vi har en backe nästan mitt i stan, och fast de är så nära till Åre...Nej, nej och åter nej....

image223


Och till sist en bild på en jätte fin staty som står i Badhusparken, "Far och son" tror jag den heter.

image224


Hur de gick hos kiropraktikern???
Jätte bra, och jag hoppas han får till min framåtlutande höft, för de är tydligen den som spökar, som gör att jag varken kan ligga på mage eller platt på rygg längre utan att hela jag låser mej...precis som min kompis trodde...ja, ja, baskade Besserwisser!!...*S*
Iallafall är de här ett av de absolut vanligaste felet som folk har på sin rygg....de är nån av höfterna som trasslar...så man var inte unik där heller...*S*

Många kramar till er alla. :-)

Knarr under skorna....

Sist jag skrev nått på min blogg gnällde jag över vädret, de slaskade och var jätte tråkigt och jag skulle lämna in en protest.....jag hann aldrig göra de för vädret ändrade sej av sej självt....och nu har de varit härliga minusgrader i några dagar, ända ner till -15 grader var de en natt när jag jobbade, och de gör inget för de är ju vinter.

Nu har mina barn kommit till mej igen och jag promenerade med dom upp till skolan för en stund sen, och när jag gick hem funderade jag på hur de kommer sej att när man...läs Jag....tycker de är härligt att vara ute och promenera när de är lite kallt och snön knarrar under skorna och man....läs Jag igen....känner sej så levande just då, varför ger man sej inte ut och går oftare då?????
Är de den där biten med att klä på sej som gör att man tvekar??
Eller vad är de??....för som sagt, när jag väl är där ute och går så är de ju faktiskt bara skönt :-)

I morse var både jag och mina barn fönstertittare....Nej jag har inte lärt upp dom, dom är självupplärda....iallafall så har vi lite olika smak barnen och jag vad de gäller ljusslingor och sånt, vilken tur att de är jag som bestämmer än så länge här hemma....*S*

Nu har jag iallafall fått upp julgardiner i alla fönster, inga med tomtar i år. :-)

Apropå julgardiner, vi pratade om de en natt på jobbet och dom andra 2 förundrades över att jag bytte gardiner i alla fönster.....men de trodde jag att nästan alla gjorde..... Där ser man vad man har med sej i generna...*S*

I eftermiddag ska jag till kiropraktikern......jag har fått stränga order av min kompis....och när han sen dessutom gav mej halva betalningen i en tidig julklapp så kan jag ju inte strunta i de längre....så idag är de dags.
Får se vad han säger om min rygg och de bekymmer som jag har med den.

Blöt, blötare, tvärsur....

Ja men va e de här??!!!
3 grader varmt och de droppar från taken.....i december!!!
Nej nu får de vara nog!!
Var lämnar man in protesterna??....Jag tänker starta en namninsamling, nu går jag inte med på de här längre!

Jag har bytt gardiner och satt upp adventsljusstakar och stjärnor i alla fönster, jag har en ljusslinga på balkongen och jag vill att de ska vara snö ute!...ska de vara för mycket begärt de??...i december!!

Jag bor för för fasen i Norrland......och i Norrland ska vi ha snö på vintern....punkt slut!!

Blötkram från en "surjämte"

Första advent

Helgen som var tillbringade jag och Daniel i hans föräldrars stuga, ute i skogen utan grannar...och framförallt utan både el och vatten...

image211

När vi kom dit var de 0 grader inomhus, så de var bara att elda på i både vedspis och öppenspis,

image212

När vi skulle gå och lägga oss så hade de iallafall blivit 15 grader varmt, men vi sov framför öppna spisen och jag hörde som i ett töcken att Daniel var uppe och eldade flera gånger på natten, men jag bara somna om.....snäll man är va??...*S*

På lördagen var vi ute i snöyran och jag passade på att ta lite foton, som vanligt.

image213

Här har de inte gått nått tåg på ett tag...

image214


image215


Utsikt från altanen över Vanån.

image216


Till sist några foton på de nästan nedbrunna ljusen i takkronan.

image217

Visst är de läckert??...

image218

Kram till er.

Tips från coachen :-)

Jag har hört glunkas att de är några bekanta som ska åka Kortvasan, så jag tänkte i min vänlighet hjälpa till lite....
Nej inte med själva åkningen eller vilken valla som ska användas, nej jag ställer upp med en bild på målet...
så håll till godo :-)

image209

Tänkte att de kanske underlättar att veta hur själva målet ser ut, då vet ni ju när ni är framme och ska lägga in spurten. Nu är visserligen bilden tagen väldigt tidigt på morgonen så jag antar att ni har lite mera dagsljus när ni kommer till Mora, men som sagt, en liten vink om hur de ser ut iallafall är väl int.................nej men vänta nu!!!!
OJojoj.....nu skäms jag ordentligt.....jag har ju tagit bilden från fel sida av målet.....de här blir ju alldeles fel, så här ser de ju inte ut från de håll ni kommer.....
Vänta............

image210

Puh!!....så här ser upploppsrakan ut.....nu så är allt återställt....strunta i den andra bilden... :-)

Och nånstans efter den här rakan funderar jag på att stå och hejja....och då kommer vi osökt in på problemet med kransen.... jag vet fortfarande bara hur en av er ser ut, så de blir ju hon som får kransen då.....OM nån av er andra, mot för modan, skulle vilja lägga in en protest så säger jag bara.....
Visa upp er då!!! :-)

Kram....
och Lycka till med förberedelserna :-)